PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ....


petros
03-08-04, 13:21
Καλημέρα σε όλους.
Γράφω για πρώτη φορά , δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει γιατί μου συμβαίνει κάτι τελείως κουφό.
Εχω βάλει ψάρια εδώ και 2 μήνες στο ενυδρείο και έχω ''χάσει'' 3 από αυτά. Οχι εχουν πεθάνει αλλά έχουν εξαφανιστεί. Εκανα 'ανω - κάτω το ενυδρείο και τοίποτα. Το καπάκι είναι συνέχεια κλειστό και μόνο εγώ τους βάζω φαγητό :oops:

Tolis
03-08-04, 13:39
Τα ψαρια εχουν την ενοχλητικη συνηθεια αφ' ενος να πηδανε απο την πιο μικρη τρυπουλα που υπαρχει και να ξεραινονται σε καποιο μερος που δεν φαινεται, αφ' ετερου, οτνα πεθαινουν μεσα στο ενυδρειο, ειτε να καταληγουν πισω απο καμμια πετρα ή ξυλο ή φυτο ή να βρισκονται μπροστα στα ματια σου και να μην τα βλεπεις. Αυτα για την πρωτη μερα, γιατι μετα τρωγονται και διαλυονται.

petros
04-08-04, 13:27
Tolis ευχαριστώ για την απάντηση.
Το ενυδρείο εχει 4 αγγελόψαρα 2 ξιφοφόρους 3 καθαριστές 1 clown και εχω χάσει 1 πλακοστομο 1 καρχαριάκη και 1 ξιφοφόρο.
Το ενυδρείο το ελέγχω κάθε βράδυ που γυρίζω σπίτι.
Λέτε τα αγγελόψαρα να την κάνουν την ''δουλειά'' ?????????? :twisted:

TAN
04-08-04, 15:53
Το καπακι στο ενυδρειο το εχεις ανοιχτο?

PLUTON
05-08-04, 19:34
Κάτι ανάλογο (ίσως και περισσότερο ανεξήγητο) συνέβει και σε μένα. Τον Μάρτιο αγόρασα ένα shianochromis fryeri , με μήκος περίπου 10εκ. Το ψαράκι ήταν υγειέστατο. Μετά απο μερικές μέρες το έχασα. Έψαξα όλο το ενυδρείο (μ/π/υ 150/40/75) και εγώ και η γραμματέας μου και τίποτα. Υπέθεσα ότι όπως ανεφέρθει ήδη το ψαράκι επεβίωσε και χάθηκε εντελώς.
Το παράξενο είναι ότι αυτό συνεχίστηκε επί 20 μέρες. Άφαντο το ψάρι.
Έφυγα για εξωτερικό για μια βδομάδα , η γραμματέας μου τα ταιζε κανονικά , επέστρεψα , και φυσικά το ψάρι άφαντο. Ξαφνικά και αναπάντεχα μια ωραία πρωία νάτο καμαρωτό και πάλι υγειέστατο. Που ήταν τόσο καιρό? Τι έτρωγε? Πως επέζησε...? :-) Συνολικός χρόνος 'απουσίας' του , 1 μήνας. Απο τότε , το ψαράκι δεν έχει 'ξαναχαθεί' ... :-)