PDA

Επιστροφή στο Forum : Άσπρα σωματίδια στο νερό.


oscar
03-08-04, 11:34
Στο 15λιτρο που έχω φτιάξει πρόσφατα, παρατήρησα ότι στο νερό υπάρχουν πάρα πολλά μικρά άσπρα σωματίδια που αιωρούνται.
Στην αρχή πίστευα πως ήταν κάποια ποσότητα σκόνης από τον περιβάλλοντα χώρο, και καθώς το ενυδρειάκι φωτίζεται από μια ηλεκτρονική λάμπα 7watt τύπου σποτ, αυτά ήταν ευδιάκριτα στα σημεία που χτυπάει η δέσμη φωτός.
Δεν έδωσα και πολύ σημασία.
Εχθές όμως παρατήρησα μεγάλη αυξηση αυτών των σωματιδίων, και έχουν πλέον αρχήσει αρκετά να είναι προσκολλημένα στα τζάμια.
Παρατηρώντας πιο προσεκτικά αυτά που είναι στα τζάμια, είδα ότι κινούνταν με δική τους βούληση.

Το ενυδρειάκι έχει στρώσει με fishless διαδικασία περίπου πριν απο μια εβδομάδα, οπότε αλλάζοντας περίπου το 80% του παλαιού νερού έβαλα μέσα τον μονομάχο ο οποίος δείχνει ευτιχισμένος με το νέο του σπίτι.
Είναι πολύ ζωντανός , τρώει κανονικά ( ελάχιστη τροφή, αποξηραμένο σκουλίκι ), και τρέχει πέρα δώθε συνέχεια.

Στο ενυδρειάκι υπάρχουν τρία πλαστικά φυτά (χωρίς σχολιο επι τούτου )που μου είχαν μείνει από παλαιο ενυδρείο .


Τι να κάνω ρε παιδιά;
Να ανυσηχήσω , να το αφήσω ως έχει και βλέπουμε ;

ΥΓ. Στην επιφάνεια του νερου κοιτάζοντας την απο κάτω παρατηρώ κάποιο χρωματισμό πάνω σε αυτή. Όπως θα ήταν εαν είχαμε ρίξει μέσα λίγες σταγόνες πετρέλαιο. Υποψία για τα πλαστικά φυτά;
Πλαστκά υλικά μέσα στο ενυδρείο είναι τα φυτά και το φίλτρο το οποίο είναι κατασκευασμένο από PVC χρώματος μπορντό (αγγλικής προελεύσεως).
....

Tolis
03-08-04, 13:54
Ο χρωματισμος που περιγραφεις ειναι απο φιλμ οργανικων στην επιφανεια, και σε συνδυασμο με τα σωματιδια, σημαινει οτι μαλλον δεν καθαρισες καλα το χαλικι σου. Με μερικες συχνες αλλαγες νερου θα πρεπει να λυθει.

oscar
03-08-04, 16:20
Ο χρωματισμος που περιγραφεις ειναι απο φιλμ οργανικων στην επιφανεια, και σε συνδυασμο με τα σωματιδια, σημαινει οτι μαλλον δεν καθαρισες καλα το χαλικι σου. Με μερικες συχνες αλλαγες νερου θα πρεπει να λυθει.

Το χαλίκι έχει πλυθεί πάρα πολύ καλά με ζεστο νερό.
Μου προτείνεις αλλαγες νερού για επίλυση και των δύο προβλημάτων, ή για την επίλυση του χρωματισμού :?:

Επειδή στο παρελθόν σε άλλο ενυδρείο είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με πλανάρια και έτσι είμαι σε θέση να τα αναγνωρίσω, τα εν λόγω σωματίδια μοιάζουν με πλανάρια αλλά είναι πάρα πάρα πολύ μικρά.
Μπορεί να είναι κάποιο είδος πλαναριών :?:
Είμαι σίγουρος πως δεν είναι απλή σκόνη, και αυτό γιατί ψιλοκινούνται (περπατάνε) πάνω στα τζάμια και όσο περνάνε οι μέρες πολλαπλασιάζονται.

Εαν υποθέσουμε πως είναι κάποιο είδος πλαναριών, οι συχνές αλλαγές νερού βοηθάνε στην αντιμετώπιση τους :?:

Giorgos
03-08-04, 17:10
Σε τέτοιες περιπτώσεις οι συχνές αλλαγές νερού μόνο βοηθάνε, και για το φιλμ οργανικών υλών στην επιφάνεια αλλά και για τα flatworms (πλανάρια).