PDA

Επιστροφή στο Forum : βοήθεια για αντικατάσταση άμμου+βιολογία

aquaristas
20-03-12, 14:04
Σκοπεύω να αλλάξω την άμμο που έχω τώρα με την carat. Το θέμα μου είναι με την αντικατάσταση της υπάρχουσας άμμου που την έχω χρόνια, μήπως χαθεί η βιολογία της άμμου και αυτο διαταράξει την βιολογική ισορροπία του ενυδρείου με άσχημα αποτελέσματα. Γιατί πέρα απο το φίλτρο και στην άμμο αναπτύσσεται βιολογία.Τί μπορώ να κάνω γ΄αυτό? Όσοι έχετε αλλάξει άμμο είχατε κάποιο πρόβλημα?
Η διαδικασία της αντικατάστασης δεν με προβληματίζει αλλά η βιολογία του ενυδρείου...

harris samos
20-03-12, 14:12
Σκοπεύω να αλλάξω την άμμο που έχω τώρα με την carat. Το θέμα μου είναι με την αντικατάσταση της υπάρχουσας άμμου που την έχω χρόνια, μήπως χαθεί η βιολογία της άμμου και αυτο διαταράξει την βιολογική ισορροπία του ενυδρείου με άσχημα αποτελέσματα. Γιατί πέρα απο το φίλτρο και στην άμμο αναπτύσσεται βιολογία.Τί μπορώ να κάνω γ΄αυτό? Όσοι έχετε αλλάξει άμμο είχατε κάποιο πρόβλημα?
Η διαδικασία της αντικατάστασης δεν με προβληματίζει αλλά η βιολογία του ενυδρείου...τι φιλτρο εχεις τι ψαροσυνθεση ????? :D

aquaristas
20-03-12, 14:22
Έχω το εξωτερικο της Fluval 305 και απο ψάρια, κοπάδι απο hatchetfish και panaque macus

harris samos
20-03-12, 14:30
σε ποσα λιτρα ?????

εχεις καθαρισει το φιλτρο προσφατα ?

αν οχι βαλε τα ψαρια αλλου και προχωρα :D
-------------------------
και αλλαγη νερου 100% εννοειτε :D

aquaristas
20-03-12, 14:38
Σε 240 λίτρα. Δεν το έχω καθαρίσει προσφάτα. Όσο για το νερό σκόπευα να μην το αλλάξω όλο μετά την αντικατάσταση της άμμου. Δεν μου φαινόταν απαραίτητο. Είναι απαραίτητο να το αλλάξω όλο?

harris samos
20-03-12, 19:44
αμα το βγαλεις πριν την ανακατοσεις οκ αλλα αμα την ανακατςσεις μπορει να συκοσει αμμωνια και δε τη θες