PDA

Επιστροφή στο Forum : substrat ή siporax

MikaGate7
15-03-12, 17:02
eheim substrat pro ή sera siporax ειναι κατα τη γνωμη σας πιο αποτελεσματικο ? Δεν ξερω πιο απο τα δυο να προτειμησω για το εξωτερικο μ φιλτρο .. ποια η γνωμη σας ? ευχαριστω

fotis_cycling
15-03-12, 17:08
μερα με την νυχτα στην αποδοση (στα χαρτια)

eheim δαγκωτο!

Γιώργος Κ
15-03-12, 17:13
Δε ξερω ποιο ειναι αποτελεσματικο αλλα μετα απο χρονια χρησης και των δυο το substrat μου εχει σπασει τα νευρα ... τριβεται και κατω στο καδο του φιλτρου βρισκεται ενα κατακαθι απο δαυτο οταν ανοιγω να το καθαρισω! Δε θα το ξαναπαιρνα .... μονο σιποραξ προτιμω! :rolleyes:

MikaGate7
15-03-12, 17:34
μερα με την νυχτα στην αποδοση (στα χαρτια)

eheim δαγκωτο!
το βλεπω οτι εχουν μεγαλη διαφορα στα χαρτια γι αυτο ρωταω και εσας ! παντα χρησιμοποιουσα siporax και δεν εχς καμοια εμποιρια απο eheim .

klipitiklopos
15-03-12, 17:49
Eγω ψηφιζω RENA biostars που δεν χρειαζονται ποτε αντικατασταση, και εχουν μεγαλυτερο συγκριτικα χωρο αποικησης βακτηριδιων. (1 αστερακι για 20 περιπου λιτρα)

MikaGate7
15-03-12, 19:28
Eγω ψηφιζω RENA biostars που δεν χρειαζονται ποτε αντικατασταση, και εχουν μεγαλυτερο συγκριτικα χωρο αποικησης βακτηριδιων. (1 αστερακι για 20 περιπου λιτρα)

εισαι ευχαριστημενος απο αυτο ? δεν το εχω ξανα ακουσει ποτε

klipitiklopos
15-03-12, 19:42
http://www.rena.net/Products/Product.aspx?ProductID=484

Eγω αυτο χρησιμοποιω εδω και χρονια σε ολα τα ενυδρεια μου, ειναι πολυ αποτελεσματικο, αρκει να μενει καθαρο απο "λασπη" να εχει δηλαδη τοποθετημενο οπωσδηποτε filterwool σαν πρωτο σταδιο για να μην στομωνει την επιφανεια τους, και να μην χρειαζεται να τα καθαριζεις.
Εχει ομως το πλεονεκτημα οτι το αγοραζεις μια φορα, αλλα το ξεχνας.
Αρκει να εισαι τακτικος στον καθαρισμο/αλλαγη του πρωτου σταδιου.
Παρ'ολα αυτα εγω τα ελεγχω ανα 2-3 μηνες μηπως εχει περασει η βρωμα, και τα καθαριζω με μια παλια οδοντοβουρτσα (απαλα και σε νερο ενυδρειου)
Το σακουλακι που βλεπεις στο λινκ, περιεχει 20 αστερακια, και ο κατασκευαστης τα συστηνει για 400 λιτρα.

commandersotos
15-03-12, 19:44
Για περιπου 20 λιτρα νερου;;;;;;;;
και η τιμη του;;;;;

klipitiklopos
15-03-12, 19:46
Ναι.
Παλια οταν δεν ειχε αγοραστει η rena απο την api, το χαρτινο κουτι με 20 αστερακια ειχε 18-19 ευρω αν θυμαμαι καλα.
Τωρα το βρηκα 29.
Υπαρχουν και χυμα (στον Ωκεανο βρηκα) προς 1,5 ευρω το ενα και παιρνεις οσα θελεις για τα λιτρα σου.

commandersotos
15-03-12, 19:51
αφου ειναι ετσι οπως τα λες αξιζει να το αγορασεις....γλιτωνεις πολλα σε σχεση με τα υπολοιπα βιολογικα.....το βρισκεις σε ολα τα pet shop;;;;;

GiWrGoS198
15-03-12, 19:52
Τα αστεράκια αυτά τα έχω και εγώ είναι πολύ καλά και καθαρίζουν εύκολα .Όπως είπαν και άλλοι παραπάνω καλό είναι να μην πιάνουν λάσπη και να μένουν καθαρά από την περισσότερη βρωμιά .

klipitiklopos
15-03-12, 19:58
αφου ειναι ετσι οπως τα λες αξιζει να το αγορασεις....γλιτωνεις πολλα σε σχεση με τα υπολοιπα βιολογικα.....το βρισκεις σε ολα τα pet shop;;;;;

Λογικα ναι.
Για τα χυμα δεν ξερω.
Εγω προτιμω να παιρνω την συσκευασια και να γεμιζω με αυτα τα καλαθακια των εξωτερικων, αλλα και τα διαμερισματα ενος εσωτερικου sump που εφτιαξα προσφατα (αφου υπαρχει ο χωρος).
Καλο ειναι αν τα χρησιμοποιησεις, να τα απλωνεις στα καλαθακια του φιλτρου, για να περναει ανετα το νερο αναμεσα με την κυκλοφορια, και να οξυγονωνονται τα βακτηρια.
Μην τα "θηλυκωσεις" το ενα με το αλλο δηλαδη.

commandersotos
15-03-12, 20:01
και γω εσωτερικο sump εχω....να τα βαλω δηλαδη ετσι χυμα μεσα;;;;;;;

klipitiklopos
15-03-12, 20:03
Εγω εχω βαλει πρωτο σταδιο filterwool, μετα σφουγγαρι, και μετα χυμα τα αστερακια.
Απλα κοιταξε να ειναι στην ροη του νερου, μην σου πανε στις γωνιες, αλλιως βαλε και χαμηλα σφουγγαρι.

commandersotos
15-03-12, 20:07
οκ ευχαριστω για τη βοηθεια...!!!!!!!

klipitiklopos
15-03-12, 20:08
Να εισαι καλα.;)

THED
16-03-12, 03:41
συμφωνα με αυτα που λετε για τα αστερακια αν γεμισω ενα εξωτερικο φιλτρο με αυτα θα μπορει ανετα να κρατησει ενα ενυδρειο 400 λιτρων χωρις την βοηθεια δευτερου εξωτερικου φιλτρου. Σωστα???:smt120:smt120:smt120

klipitiklopos
16-03-12, 10:11
Aυτο εξαρταται και απο αλλους παραγοντες οπως καταλαβαινεις, οπως απο το φιλτρο, την ροη, την ιχθυοφορτιση.
Ας πουμε για δισκους, αν και δεν ειχα ποτε, με οτι διαβαζω καλο θα ηταν και για λογους εφεδρειας εστω να ειχε κανεις και δευτερο.