PDA

Επιστροφή στο Forum : Black water


Butterfly
15-03-12, 12:41
Καλησπέρα σε όλους... θέλω τα φώτα σας...!!!

Έχω αυτό (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=654824&postcount=1) το βιοτοπικό αμαζονίου και θέλω το νερό να το κάνω Black water.

Οι ερωτήσεις που θέλω να σας κάνω είναι οι:

1) πως θα μπορέσω να το κάνω με φυσικό τρόπο και όχι με χημικά
2) εάν βάλω τύρφη, τι τύρφη θα πάρω, ενυδρειακή ή κάνει και αυτή που πουλάνε στα ανθοπωλεία? (αυτό μπορεί να είναι και χαζό που ρωτάω αλλά δεν γνωρίζω)
3) πόσο νερό (Black water), που θα φτιάχνω, θα πρέπει να προσθέτω στο ενυδρείο ώστε να είναι συνέχεια σκούρο?

stratigos24
15-03-12, 13:00
Οσον αφορα το δευτερο ερωτημα σου, αυτο που εχω ακουσει για την διαφορα της τυρφης που πουλανε στα πετ σοπ σε σχεση με αυτης που πουλανε τα φυτωρια κλπ, ειναι οτι η ενυδρειακη εχει περαστει απο ακτινοβολια ωστε να καταστραφουν ολοι οι μικροοργανισμοι.

Butterfly
15-03-12, 13:17
Δηλαδή θα έχω πρόβλημα εάν βάλω από ανθοπωλείο?

Κλεόβουλος
15-03-12, 13:27
Δηλαδή θα έχω πρόβλημα εάν βάλω από ανθοπωλείο?

Πρόσεχε γιατί μπορεί να έχει λιπάσματα.
Δες αυτήν http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1954

kgf12345
15-03-12, 13:35
τυρφη ενυδρειακη καλυτερα για νασαι σιγουρος.ειτε μεσα στο ενυδρειο ειτε στο βαρελι προετοιμασιας.(σε καλτσα η με φιλτρακι)αν μπορεις να ετοιμαζεις και το νερο της επομενης αλλαγης αμεσως μετα απο καθε αλλαγη και να το αφηνεις με τυρφη και αεραντλια μια βδομαδα,ακομα καλυτερα.μια μερα πριν, το φερνεις και σε θερμοκρασια που θες και εισαι ετοιμος για αλλαγη την επομενη μερα.

για φυλλα κλπ μπορεις να βαλεις,καλυτερα σπασμενα μεσα σε καλτσα και τα αφηνεις μεσα στο ενυδρειο.η βρασιμο οπως ειχα κανει,δες το θεμα που ειχα ανοιξει στις παρουσιασεις,ειχα γραψει τι εκανα.μπορεις επισης να χρησιμοποιησεις και σκευασματα,(το καλυτερο φαινεται να ειναι το microbe lift bio colorant)αν το βρεις.μετα ειναι της ΚΕΝΤ to black water expert.προσπαθησε να βρεις το πρωτο ομως.πολυ πιο συμπηκνομενο και πιο οικονομικο στη δοσολογια του.
μετα απο συζητηση που ειχαμε κανει εδω μεσα,το πορισμα ητανε οτι το καλυτερο αποτελεσμα το παιρνεις με συνδιασμο ολων των παραπανω.υπαρχουνε και τα alder cones αν θες να δοκιμασεις,πολλοι λενε οτι κανουνε δουλεια.εγω που τα δοκιμασα μου φανηκε πως αρεσανε στα ψαρια αλλα απο χρωμα δεν ειδα και τιποτα τρελλο.στο βρασιμο ομως βγαζανε αρκετο.καλο θα κανεις αν βαλεις θα βοηθησουνε καπως κιαυτα.


υγ:@delta,δεν τον ξεχασα τον καφε,περιμενω να συνελθω απτην ιωση:D

Butterfly
15-03-12, 14:16
Οι αλλαγές που κάνω είναι 50lt κάθε εβδομάδα, πόσο τύρφη θα πρέπει να βάζω κάθε φορά?

Το νερό από το βράσιμο το ρίχνω όλο μέσα στο ενυδρείο edit: ή να το βάλω και αυτό μέσα στο βαρέλι προετοιμασίας μαζί με την τύρφη?

kgf12345
16-03-12, 12:11
αφου ετοιμαζεις στο βαρελι,στο βαρελι ριχνε το.αν το ριξεις στο ενυδρειο, ριξτο αφου κρυωσει το νερο.

για την τυρφη διαβασε εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60604&highlight=%F4%F5%F1%F6%E7).κανε και καμια αναζητηση εδω μεσα,ολα εχουν απαντηθει:D

Butterfly
16-03-12, 12:31
Σ' ευχαριστώ George... την άλλη εβδομάδα θα το έχω έτοιμο :smt119