Επιστροφή στο Forum : Να βάλω άμμο;
Γεια σας παιδιά.
Θέλω να στήσω ένα 2ο ενυδρείο 60 λίτρων χαμηλών απαιτήσεων με κανα μονομαχο και 2-3 ψαράκια ακόμη όσο πιο φθηνά γίνεται .
Έχω τα πάντα αγορασμένα και προβληματίζομαι στο τι θα βάλω για βυθό.
Θα ήθελα πολύ να βάλω άμμο αλλά επειδή δεν την έχω ξαναχρησιμοποιήσει τη φοβάμαι.
Τι μου προτείνετε; Τι άμμο και τι κοκομετρία;
Ευχαριστώ πολύ
Θέλω να στήσω ένα 2ο ενυδρείο 60 λίτρων χαμηλών απαιτήσεων με κανα μονομαχο και 2-3 ψαράκια ακόμη όσο πιο φθηνά γίνεται .
Θα ήθελα πολύ να βάλω άμμο αλλά επειδή δεν την έχω ξαναχρησιμοποιήσει τη φοβάμαι.
Γεια σου φίλε μου..μονομάχο με άλλα ψαράκια μαζί λίγο δύσκολο!!Είναι βέβαια και σε τι μονομάχο θα ''πέσεις''..αλλά κατα πάσα πιθανότητα δεν θα δεχτεί συγκάτοικους στον χώρο του..
Για ποιον λόγο ακριβώς φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις άμμο;Τι το επικίνδυνο έχει;;
διαβάζω ότι πετρώνει, ότι δεν κάνει για όλα τα φυτα.
Αλλού διαβάζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τι κοκομετρία λες;
Φιλε μου η καλυτερη ειναι η carat 6 πολυ ψιλη δεν πετρωνει δεν θολωνει αλλα ακριβη!!καπου στα 20ε τα 7 κιλα
διαβάζω ότι πετρώνει, ότι δεν κάνει για όλα τα φυτα.
Αλλού διαβάζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τι κοκομετρία λες;
δεν εχει προβλημα. βαλε αμμο. κοκκομετρια 0,3-0,7 κυκλοφορουν αν δεν κανω λαθος...δεν θελεις κατι ιδιαιτερο.χαλαζιακη να ειναι να μην επηρεαζει τις παραμετρους του νερου μονο.
φυτα φυτευεις στην αμμο (αντε βαζοντας και καμμια ταμπλετα για λιπανση).
-------------------------
Φιλε μου η καλυτερη ειναι η carat 6 πολυ ψιλη δεν πετρωνει δεν θολωνει αλλα ακριβη!!καπου στα 20ε τα 7 κιλα
οντως η carat λεγεται πως ειναι η καλυτερη. με μεγαλη διαφορα απο αλλες οσον αφορα το θολωμα, οποτε και το πλυσιμο που απαιτει πριν μπει στο ενυδρειο...
Πήγαινε σε καμία μάντρα οικοδομικών υλικών στην περιοχή σου και ρώτα αν έχουν χαλαζιακή άμμο..οι περισσότερες έχουν λευκή χαλαζιακή και την δίνουν πάρα πολύ φτηνά..
Επίσης,αν σου αρέσει σαν χρώμα,μπορείς να βρεις πολύ φτηνά από μάντρες πάλι την ποταμίσια..είναι γκριζο-πράσινη κάπως..
Επίσης,αν σου αρέσει σαν χρώμα,μπορείς να βρεις πολύ φτηνά από μάντρες πάλι την ποταμίσια..είναι γκριζο-πράσινη κάπως..
Αυτή όμως δεν είναι χαλαζιακή ε?
Και σε τι κοκομετρία ρε παιδιά;
Έχω βρει έναν στρομπούλη στον πειραιά που έχει χαλαζιακή αλλά νομίζω πως δίνει μόνο χονδρική...
Μόνο χονδρική δίνει αυτός ναι..εκτός και αν πας και ζητήσεις μικρή ποσότητα για κανένα ''μαστόρεμα'' και σου δώσει..
Γιατί θες ακριβή αριθμό κοκκομετρίας;;;Πάρε όποια κοκκομετρία σου αρέσει..
Η ποταμίσια δεν ξέρω αν είναι χαλαζιακή..αλλά δεν είναι και ασβεστολιθική,δεν θα επηρεάσει τις τιμές του ενυδρείου σου δηλαδή..
καλησπερα...
οντως στα οικοδομικα υλικα βρισκεις πολυ οικονομικη αμμο..σκεψου για χαλικακι (πολυ ψιλο) περιπου 8 ευρω τα 25 κιλα..
ειχα βαλει στην αρχη αμμο αλλα με δυσκολεψε λιγακι στην σκουπα βυθου..
τελικά πήγα σε μάντρα και πήρα χαλαζιακό αμμοχάλικο περίπου 0,5-1 χιλιοστό.
6 ευρώ τα 25 κιλά. Ελπίζω να πάει καλά.
Ευχαριστώ που με βοηθησατε.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.