tasos
27-07-04, 00:22
Διαβάζοντας ξανά για την χρήση της τύρφης για το κατέβασμα της σκληρότητας και του ph,μου δημιουργήθηκε πάλι μια απορία και είπα να την μοιραστώ μαζί σας :) .Η ιοντοανταλακτική ικανότητα της τύρφης οφείλεται στα ινίδια της φυτικής ουσίας και στην επεξεργασία που έχουν υποστεί,ή στις οργανικές ουσίες(αμέτρητες -+10 ) που διαλύονται μεσα στο νερό;Παραθέτω κατί που δίαβασα πρίν λίγο,αλλά δεν νομόιζω οτι μας καλύπτει απόλυτα:
The simple explanation is that the active ingredient in peat, digallic acid,
gives up two hydrogen (making water acidic) in exchange for a calcium (removing
hardness)
Αν ισχύει η δεύτερη υπόθεση ,τότε η τύρφη παύει να λειτουργεί ως μαλακτικό όταν δεν ''μαυρίζει'' πιά το νερό;Η αντίστροφα θα μπορούσε να έχει το ίδιο ιοντοανταλακτικό αποτέλεσμα και το εκχύλισμα τύρφης του αγοράζουμε;Εγω υποστηρίζω πως όχι-σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία μου βέβαια.Ακούω και τις δικές σας απόψεις :wink:
The simple explanation is that the active ingredient in peat, digallic acid,
gives up two hydrogen (making water acidic) in exchange for a calcium (removing
hardness)
Αν ισχύει η δεύτερη υπόθεση ,τότε η τύρφη παύει να λειτουργεί ως μαλακτικό όταν δεν ''μαυρίζει'' πιά το νερό;Η αντίστροφα θα μπορούσε να έχει το ίδιο ιοντοανταλακτικό αποτέλεσμα και το εκχύλισμα τύρφης του αγοράζουμε;Εγω υποστηρίζω πως όχι-σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία μου βέβαια.Ακούω και τις δικές σας απόψεις :wink: