Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : αποτυχία το μπόλι;

anonymous20
08-03-12, 16:57
παιδιά θέλω τα φώτα σας είχα ξεκινήσει να δημιουργήσω Νο3 βάζοντας αμμωνία με την γνωστή διαδικασία όμως πριν περάσουν ούτε 2 μέρες καλά καλά και αφού είχα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα των 3 mg/l μπορεί και 4 δεν μπόρεσα να διακρίνω καλά αποφάσισα να βάλω μπόλι γιατί δεν μπορούσα να περιμένω πήγα λοιπόν στο γιώργο κ. Και μου έδωσε μπόλι του οποίου το υγρό το έριξα κατευθείαν στο ενυδρείο και τα ηλικα στο φίλτρο κατευθείαν έχουν περάσει όμως από τοτε 2 ημέρες και ακόμα δεν εχω μετρήσει ούτε νίτροδι ούτε νίτρικα τι συμβενει ; να πω επίσης ότι μέτραω με τεστ σε χαρτάκια.

Butterfly
08-03-12, 17:36
παιδιά θέλω τα φώτα σας είχα ξεκινήσει να δημιουργήσω Νο3 βάζοντας αμμωνία με την γνωστή διαδικασία όμως πριν περάσουν ούτε 2 μέρες καλά καλά και αφού είχα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα των 3 mg/l μπορεί και 4 δεν μπόρεσα να διακρίνω καλά αποφάσισα να βάλω μπόλι γιατί δεν μπορούσα να περιμένω πήγα λοιπόν στο γιώργο κ. Και μου έδωσε μπόλι του οποίου το υγρό το έριξα κατευθείαν στο ενυδρείο και τα ηλικα στο φίλτρο κατευθείαν έχουν περάσει όμως από τοτε 2 ημέρες και ακόμα δεν εχω μετρήσει ούτε νίτροδι ούτε νίτρικα τι συμβενει ; να πω επίσης ότι μέτραω με τεστ σε χαρτάκια.

Καλησπέρα...
α) έχεις βάλει ψάρια μέσα?
β) το νερό που πήρες καλό θα ήταν να το βάλεις και αυτό στο φίλτρο.

ARIS1983
08-03-12, 17:49
Δεν περνεις κανα τεστακι σε υγρο γιατι δεν ειναι οτι καλητερο τα στικ!

gianniwpopi
08-03-12, 17:50
η αμμωνια επεσε??

exelix
08-03-12, 19:30
Αν έπιασε καλά το μπόλι δε θα δεις νιτρώδη. Αφότου το έβαλες όμως το τάισες καθόλου ή το άφησες έτσι σε άδειο ενυδρείο;

anonymous20
08-03-12, 21:14
α)ψάρια δεν εχω μέσα β)η αμμωνία δεν έπεσε γ)δεν το τάισα εφόσον είχα μέσα αρκετη αμμωνία. κάποια στιγμή θα εμφανιστούν μόνα τους τα no3 έτσι δεν είναι;

Γιώργος Κ
08-03-12, 23:12
Με τα στικακια δε μπορεις να εχεις ακριβεις μετρησεις!
Αμμωνια ποσο μετρουσες και ποσο τωρα? Με τι τεστ? :confused:

anonymous20
09-03-12, 10:55
Με τα στικακια δε μπορεις να εχεις ακριβεις μετρησεις!
Αμμωνια ποσο μετρουσες και ποσο τωρα? Με τι τεστ? :confused:

μετρούσα σχεδόν 4-5 και μετράω πάλη το ίδιο με υγρά τεστ της σέρα αυτά όταν εφαρμόζω τις οδηγίες και η μέτρηση γίνεται στο ένα τέταρτο αναμονή γιατί αν αφήσω τα τεστ κανένα μισάωρο γίνονται σκούρα μπλε που σημαίνει πάνω από 5 αμμωνία υπάρχει η περίπτωση λόγω της πολύ μεγάλης περιεκτικότητας σε αμμωνία τα ΝΟ3 να μην είναι ικανά να την διασπάσουν ?

kgf12345
09-03-12, 11:49
δε θυμαμαι να γραφει ενα τεταρτο αναμονη το τεστ της σερα για την αμμωνια,5 λεπτα θυμαμαι να γραφει.ξανακοιταξε το γιατι δεν ειμαι 100% σιγουρος,αλλα προς το παρον αμφιβαλω οτι θελει 15 λεπτα:roll:

ολο το μπολι μαζι με το υγρο,θα επρεπε να τοχεις ριξει στο φιλτρο.αν και δε νομιζω οτι επαιξε και πολυ ρολο αυτο,μαλον απλα ειχες πολυ αμμωνια.μπορει να κανει και καμια βδομαδα να δυναμωσει το μπολι και να στη μηδενισει.αφου δεν εχεις ψαρια μεσα ανεβασε την θερμοκρασια στους 28,θα βοηθησει τα βακτηρια να πολλαπλασιαστουν.

και κοιταξε ξανα τις οδηγιες των τεστ που εχεις!οσο χρονο και να λεει θα το κοιτας στο χρονο που λεει.ουτε παραπανω ουτε παρακατω.

τα ΝΟ3 δεν διασπουνε την αμμωνια,ειναι παραγωγα της αμμωνιας που προκυπτουν στη "δευτερη φαση" του κυκλου του αζωτου.διαβασε ξανα αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655) για να μη μπερδευεσαι.

delta66
09-03-12, 11:53
μετρούσα σχεδόν 4-5 και μετράω πάλη το ίδιο με υγρά τεστ της σέρα αυτά όταν εφαρμόζω τις οδηγίες (1) και η μέτρηση γίνεται στο ένα τέταρτο αναμονή γιατί αν αφήσω τα τεστ κανένα μισάωρο γίνονται σκούρα μπλε που σημαίνει πάνω από 5 αμμωνία υπάρχει η περίπτωση λόγω της πολύ μεγάλης περιεκτικότητας σε αμμωνία (2) τα ΝΟ3 να μην είναι ικανά να την διασπάσουν ?

1. Ποσο λενε οι οδηγιες να περιμενεις?
Το αποτελεσμα το παιρνεις ακριβως στην ωρα που λενε οι οδηγιες.
Πιο πριν και πιο μετα απο αυτη τα αποτελεσματα δεν ειναι σωστα.

2. Πρεπει να ξαναδιαβασεις τον κυκλο του αζωτου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55933

exelix
09-03-12, 12:10
Οι οδηγίες (http://www.sera.de/fileadmin/gbi/04910_sera_NH4NH3Test_2010-05_INT.pdf) πάντως λένε 5 λεπτά.