PDA

Επιστροφή στο Forum : Διάρκεια εγκυμοσύνης Mollies & Guppies ??


Maax
25-07-04, 02:32
Μετά το ζευγάρωμα σε Mollies & Guppies πόση είναι η διάρκεια ημερών/εβδομάδων πάνω κάτω μέχρι να αρχίσουν να αμολάνε τα μικρά ?

x-nos
26-07-04, 02:27
Νομίζω περίπου ένα μήνα!

Giorgos
30-07-04, 05:58
Συνήθως 3-5 εβδομάδες.

Markos
03-08-04, 14:56
Συμφωνώ και εγώ με τα παιδιά.

Προσωπικά δεν έχω καταφέρει να προσδιορίσω ακριβώς το διάστημα της εγκυμοσύνης, αλλά κατα προσέγγιση είναι 25-35 ημέρες.

Maax
15-08-04, 17:26
Η Guppina μόλις έβγαλε το πρώτο της μικρό :lol: :lol: την έχω μέσα σε γεννήστρα εδώ και μία εβδομάδα.
Πόσα περίπου γεννάνε τη φορά; Μέχρι στιγμής έβγαλε μόνο ένα :?
Επίσης στον πάτο της γεννήστρας διακρίνω 4 φυσαλίδες που στην κορυφή τους είναι άσπρο χρώμα, υπήρχε και 5 φυσαλίδα αλλά δυστυχώς ανέβηκε στη διαχωριστική σχάρα που έχει η γεννήστρα και η Guppina το ρούφηξε και το έκανε μια χαψιά :cry:

gemini_str
16-08-04, 10:49
Πω και εγώ τη δικιά μου εμπειρία είχα μέχρι σήμερα 3 γέννες από 2 γκαπίνες μου.
Από την πρώτη γκαπίνα μπορώ να σου πω ότι την πρώτη φορά έκανε 3 μικρά τα οποία ξεχώρισα σε γεννήστρα και επέζησαν τα 2. επίσης είχα άλλη μία γέννα από την ίδια 3 εβδομάδες αργότερα όπου αρχικά είδα 6 μικρά να σουλατσάρουν στο ενυδρείο την επόμενη μέρα ήταν 10 και την μεθεπόμενη 13. ίσως να τα είχε αμολήσει όλα την ίδια μέρα και απλά εγώ να μην τα είδα τη να πω. Από αυτά επέζησαν μόνο τα 4 μέσα στο ενυδρείο (δεν τα έβγαλα σε γεννήστρα). Είπα να δω τη θα κάνει η μαμά φύση από μόνη της. Όσο αφορά την τελευταία γέννα της 2 γκαπίνας μάλλον είχαν γλυκαθεί τα ψαράκια για το μικρό «μεζέ» και άφησαν μόνο τα πιο σβέλτα.
Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν μέσα στο ενυδρείο τα 2 πρώτα που το ένα αρχίζει και εμφανίζει και χρώμα ενώ το άλλο είναι σχεδόν διάφανο και άλλα 6 μικρότερα.

Τώρα όσο αφορά την περιγραφή σου ως «φυσαλίδα» είσαι σίγουρος ότι είναι μικρά γκαπάκια. Διότι αυτά είναι μικρογραφίες ψαράκια με υπερβολικά μεγάλα μάτια δεν είναι «φυσαλίδες». Μήπως είναι υπολείμματα τροφής που σαπίζει σιγά σιγά μέσα στη γενήστρα;

Εγώ την είχα πατήσει με τη γενήστρα μια φορά … θέλει προσοχή στην υγιεινή της

Maax
16-08-04, 12:55
Μέχρι στιγμής μόνο ένα ψαράκι έβγαλε, όσο για τις φυσαλίδες με την άσπρη κορυφή τους δεν ξέρω αν ήταν Guppakia, σίγουρα όμως δεν ήταν φυσαλίδες αέρα γιατί ξεχώριζαν, είχαν ποιό λεπτή μεβράνη, σαπισμένη τροφή αποκλείεται γιατί πριν 2-3 ώρες είχα καθαρίσει την γεννήστρα.
Πλέον δεν υπάρχουν οι φυσαλίδες, ανέβηκαν στην επιφάνεια της γεννήστρας και τα έφαγε η Guppina :cry:
Αναμένω την επόμενη φουρνιά :lol: :lol:

stydio
16-09-04, 16:35
Οι φυσαλίδες που λες, ηταν (τωρα πια) μικρα που δεν ολοκληρωθηκαν.