Επιστροφή στο Forum : ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ ΣΚΑΛΑΡΙΩΝ
Sakisdraminos
01-03-12, 15:55
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΙΟΣ??
ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ ΡΙΧΝΩ ΤΡΟΦΗ TETRA BITS KAI SERA GVG-MIX ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΛΕΜΑΡΓΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΙ ΛΙΓΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ..
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ 29c
θα εχει φουσκομενη κοιλια ομος το πιο σημαντικο πιστευω ειναι οτι θα το δεις να καθαριζει τν περιοχη οπου θα γενιση.
gianniwpopi
01-03-12, 16:07
μηπως ειναι πολυ ψηλα η θερμοκρασια σου??
Sakisdraminos
01-03-12, 16:28
ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ??
ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙ ΦΑΓΗΤΟ....
ΕΠΙΣΙΣ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΝΙΔΡΙΟ ΠΕΡΠΟΥ 10 ΛΙΤΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑΝΑ ΕΧΩ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΤΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΟΦΗ ΝΑ ΤΑ ΔΟΣΩ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ.
ΧΟΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΛΟΣ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ.
καταρχην γραφε με μικρα γραμματα....τα κεφαλαια στον χωρο των φορουμ δειχνουν οτι φωναζεις....επειτα....σε τι ενυδρειο εχεις τωρα τα 2(?) σκαλαρια...πως ξερεις οτι το ενα ειναι αρσενικο και το αλλο θυληκο?? τι θερμοκρασια εχεις??/....τα σκαλαρια συνηθως τα βαζουμε σε ομαδα 4-6 και τα αφηνουμε μονα τους να αποφασισουν-βρουν το ζευγος τους ,και επειτα απομονωνουμε τα υπολοιπα και κραταμε το ζευγος που θελουμε...πες μου αυτα που σε ρωτησα και θα σου συνεχισω..
Sakisdraminos
01-03-12, 17:02
ενταξη εχω ενα ενιδριο 86*36*60 εχει μερικα φυτα και εχω μεσα τα αγγελοψαρα που ειναι ζευγαρη και εχω ο 2ηφοφορους και 2 γατοψαρα.
τα αγγελοψαρα τα πηρα απο ενα pet shop στο ενιδριο ειχαν κανει πολλες γενες αλλα καμια καρποφορα...
και μου τα εδωσεμπας και ειμαι τυχερος...γιαυτο ειμαι ανχομενος...
1ον) οι ξιφοφοροι δνε ταιριαζουν,και θα πρεπει να τους δωσεις καπου(μαγαζι-χομπυστα) 2ον) τα γατοψαρα (αν ειναι το συνηθες plecostomus )τοτε τα 2 ειναι απαγορευτικα για το ενυδρειο και επισης πρεπει να τα επιστρεψεις γιατι μεγαλωνουν παρα πολυ για τα λιτρα σου..αν τωρα εχεις corydoras πρεπει να τα κανεις τουλαχιστον 5 στον αριθμο γιατι ζουνε σε κοπαδακια αλλα και παλι με επιφυλαξη γιατι αν το χαλικι σου (προφανως) ειναι χοντρο θα τραυματισουν τα μουστακια τους και θα πεθανουν απο ασιτια-βακτ.μολυνση..3ον)θερμοκρασια κατεβασε στους 27 σταδιακα....4ον) τα σκαλαρια αν ειναι σιγουρα αρσενικο θυληκο(ετοιμο ζευγαρι βγαλμενο απο το πετ) θα το καταλαβεις οταν ειναι να γεννησουν με τον εξης τροπο''λιγες ωρες πριν ~ή ακομα και μια μερα~ θα γινουν εμφανη τα αναπαραγωγικα τους οργανα ...το θυληκο (απο κει που αποριπτει τα περιττωματα )θα εμφανισει ενα παχυ οργανο σε αντιθεση με του αρσενικου που θα ειναι πιο μυτερο...τοτε θα ξερεις οτι αργα η γρηγορα θα περιμενεις γεννα(φωτο και πληροφοριες θα βρεις με λιγο ψαξιμο στο site )..!! τωρα...το πως θα μεγαλωσεις τα μικρα...θα πρεπει να προσεξεις να μην σου φανε οι γονεις ή τα αλλα ψαρια τα μωρα..!! εγω προτεινω να απομωνοσεις τα αυγα με αεραντλια σε ενα αλλο ενυδρειακι αλλιως να απομωνοσεις γονεις και αυγα (αν εχεις τον χωρο και τη δυνατοτητα)......
Sakisdraminos
01-03-12, 18:17
θα βγαλω τα ψαρια και θα χαμηλωσω την θερμοκρασια...
τα αγγελοψαρα ειναι ζευγαρι τα ειδα σε μια γενα που γενουσε το θυληκο,επισις εχει κανει μικρα 2 φορες την μια τα φαγαν και την 2η που τα πηρε απο το ενιδριο και τα εβαλε σε αλλο δεν ειχε αρτεμια και τα εδινε μια τροφη της τετρα για μικρα και πεθαναν... εγω περιμενω να γενισουν και να τα παρω να τα βαλω σχε ενα μικρο αλλα τι νερο πρεπι να εχει?? εχω και θερμοστατι και αμα θελει εσωτερικο φιλτρο..αλλα το νερο απο οσμοση???
νερο..οτι νερο τα εχεις τωρα(θα γεμισεις το ενυδρειο με νερο απο το κυριο ενυδρειο )
Sakisdraminos
01-03-12, 23:16
και τι θερμοκρασια??? χρειαζεται μηπος να του βαλω και ενα εσωτερικο φιλτρο η μονο θερμοστατη και φισαλιδες?
θερμοκρασια στους 24-25 για αρχη και μετα τους πρωτους μηνες θα ανεβασεις σταδιακα στους 27....θερμοστατης εννοειται..αεραντλια ναι δεν κανει κακο...αν βαλλεις εσωτερικο προσεξε να ειναι στρωμενο....κ να μην ρουφαει τα μικρα απο τις σχισμες..(βαζεις λιγο τουλι γυρω γυρω)
Sakisdraminos
02-03-12, 20:34
ευκολο θα σε ενημερωσω για καθε εξεληξη...
-------------------------
τα αγγελοψαρα ψαχνουν για μερος γιατι το αρσενικο καθαριζει το σοληνα της εισοδου του νερου στο φιλτρο και το θυληκο εχει καθαρισει δυο φυλα απο ενα φυτο. υπαρχει πιθανοτητα να ειναι ετοιμη να γενησει....
επισις ειναι πολι εμφανες τα οργανα τους....
Χρηστος Ζ.
02-03-12, 20:37
τοτε ειναι ετοιμα για γεννα. προσεχε την εισοδο του φιλτρου μονο να μη σου ρουφηξει αυγα/μικρα, βαλε κατι μπροστα.
Sakisdraminos
02-03-12, 21:45
ενα βιντεο μερικα δευτ...
http://www.youtube.com/watch?v=iGkRXjE6uDc&feature=youtu.be
το φως να το κλισω στην ωρα του η να περιμενω λιγο παραπανω μπας και δω την γενα??
αν ειναι φανερα τα αν.οργανα τοτε αυριο (ή σημερα το βραδυ μολις κλεισουν τα φωτα) θα ξεκινησουν....τα φωτα να τα κλεισεις κανονικα την ωρα που τα κλεινεις καθε μερα..καλη επιτυχια !!
Sakisdraminos
02-03-12, 22:54
ευχαριστω να εχω καλη επτιχια....
εχω εδω εναν που λεει "θα σε μαστιγωσει"....
καλα τον ακουσα γω στο βιντεο...!!!
Sakisdraminos
02-03-12, 23:31
κοιτα μπορει γενα να μην ειδαμε ακομα αλλα το ph controler το εφτιαξε...
καλος παντεντας(ξερεις απο αυτους που τους κοβετε η αλυσηδα στο παπι και βαζει συρμα)!!!!
harris samos
03-03-12, 00:36
εγραψα παλι :D:D:D:D μα να τραβαει βιντεο και να μη μου το λεει οποιος θελει υποτιτλους για να καταλαβει τη λεω ας μου στειλει μηνυμα :D:D:D
πλατι με γνωρισες ε χαχαχαχαχαχα:rolleyes:
κοιτα μπορει γενα να μην ειδαμε ακομα αλλα το ph controler το εφτιαξε...
καλος παντεντας(ξερεις απο αυτους που τους κοβετε η αλυσηδα στο παπι και βαζει συρμα)!!!!
ΧΑΧΑΧΑΑΧ εμ..ετσι ειναι...!!! εμενα με μαστίγωνε δια ιντερνετ και εβγαζα γεννες...(ψαξε στα παλια μου ποστ)....
οσο για τις πατέντες..αν το μοναδικό σου εργαλείο ειναι ενα σφυρι,αντιμετωπιζεις τα παντα σαν προκες :D:D:smt120:smt120
stefanos samos
03-03-12, 16:26
θερμοκρασια στους 24-25 για αρχη και μετα τους πρωτους μηνες θα ανεβασεις σταδιακα στους 27....θερμοστατης εννοειται..αεραντλια ναι δεν κανει κακο...αν βαλλεις εσωτερικο προσεξε να ειναι στρωμενο....κ να μην ρουφαει τα μικρα απο τις σχισμες..(βαζεις λιγο τουλι γυρω γυρω)
γιατι 24 -25???????μηπος σου ξεφυγε????????:smt084
Sakisdraminos
03-03-12, 20:15
στεφανε και εγω αυτο πιστευω οτι θελει τουλαχιστον 27 και να ανεβει 28 αντε και 29 το καλοκαιρι.............
stefanos samos
04-03-12, 13:46
27 σταθερα....ουτε περισσοτερο ουτε λιγοτερο.....;)
Sakisdraminos
04-03-12, 14:51
τελος παντον καλα ειναι 27...
το θεμα ειναι οτι δεν γενανε εχουν βγει τα οργανα του πολι εξω ποσο ακομα?? πιστευω σημερα να γινει ι γενα αν και εχω μπαρμπεκιου σημερα και εχω πολι κοσμο.......
stefanos samos
04-03-12, 15:40
τελος παντον καλα ειναι 27...
το θεμα ειναι οτι δεν γενανε εχουν βγει τα οργανα του πολι εξω ποσο ακομα?? πιστευω σημερα να γινει ι γενα αν και εχω μπαρμπεκιου σημερα και εχω πολι κοσμο.......
κανε υπομονη...θα γενησουνε....μετα θα βαρεθεις να ταιζεις αρτεμια...χαχαχαχα...:grin::grin::grin:
μολης δεις οτι τα αυγα πετανε ουριτσες κλεψτα με μια μεγαλη συριγγα και βαλτα σε αλλο ενυδρειο με πολυ οξυγονο 2 αεραντλιες δυπλες ειχα εγω..και νερακι στο ενυδρειο το μικρο θα παρεις απο το μεγαλο....και τις αλλαγες παλι απο το μεγαλο θα τις κανεις...θα εχεις ετοιμη πολυ αρτεμια,και μετα αντε να δω τι θα τα κανεις.....:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt 120
http://www.psfe.gr/articles/Repro/repro.html
http://www.psfe.gr/articles/Angelfish/scalare.htm
Διαβασε και τα παραπανω θα βοηθησουν ;)
harris samos
04-03-12, 17:54
γιατι να τα κλεψει ? αφου εχει το ζευγαρι μονο του !!!!!!!!
:rolleyes:
Sakisdraminos
04-03-12, 18:04
ΧΑΡΗ ελα για καφε και φερε τα υλικα που θα χρειαστω σαν νουνος τους εχεις υποχρεωσαεις.............
harris samos
04-03-12, 18:14
χαχα μπλεξαμε παλι :rolleyes::rolleyes:
Sakisdraminos
04-03-12, 19:29
ενα βιντεακι απο την γεννα.
http://youtu.be/-tDM6saYv9s
stefanos samos
04-03-12, 19:59
γιατι να τα κλεψει ? αφου εχει το ζευγαρι μονο του !!!!!!!!
γιατι εγω οσες φορεσ τα αφησα μεσα τα ετρωγε ο αρσενικος.....
Sakisdraminos
04-03-12, 21:18
τα ψαρια να ταιστουν σημερα η οχι ???της επομενες μερες?
harris samos
05-03-12, 00:30
γιατι εγω οσες φορεσ τα αφησα μεσα τα ετρωγε ο αρσενικος.....εσυ ειχες 15 ψαρια μεσα
Sakisdraminos
05-03-12, 19:12
αμα ειναι στεφανε οπως τα λεει ο χαρης τοτε τα ετρωγε ο αρσενικος γιατι ειχε στρεσαριστει ή ειχε τρομαξει προφανος τρομαξε και γιανα μην εχει και τα μικρα να προστατευει τα εφαγε ετσι κανουν???
Χαρη ξερεις το κακο που εχω ειναι οτι ειμαι ανηπομονος....δεν αντεξα εκοψα το φυλλο και το εβαλα σε ενα μικρο ενιδριο με οξυγονο και θερμοστατη....
τι αλλο να προσεξω θελω γνωμες απο ατομα που καναν αυτη την πατεντα!!
αεραντλια ....και συνήθως μπλε του μεθυλενίου για να μην πιάσουν fungus(δεν ξερω αν το βρίσκεις ευκολα πλέον..εγω δεν εβαζα)...αν δεις καποιο αυγο να εχει χαλασει μπορεις πολυ πολυ προσεκτικα να το αφαιρεσεις αν μπορεις ..αλλιως τα αφηνεις ετσι ...
harris samos
05-03-12, 21:22
τι να σου πω τωρα τι να πω καπου εχω μπλε αλλα δε θυμαμε που
ξερω εγω τη θες :smt089:smt079 αλλα βαριεμε
το βρηκα ελα να το παρεις σε περιμενω :smt062:smt093:smt093:smt027:smt075+-14
Sakisdraminos
05-03-12, 21:39
κοιτατε τι κανει!!! που να παω απο εκει............ αστο για αυριο!!!
stefanos samos
08-03-12, 18:00
αφου δεν ειδες ουριτσες γιατι τα εκλεψες????
αν δεν δεις φουνγγους μη βαλεις μπλε.
τωρα βαλε δυο αεραντλιες να δουλευουνε και αστα με μια λαμπα μερα νυχτα........καλη επιτυχια....:smt120:smt120:smt120
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΙΟΣ??
ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ ΡΙΧΝΩ ΤΡΟΦΗ TETRA BITS KAI SERA GVG-MIX ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΛΕΜΑΡΓΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΙ ΛΙΓΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ..
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ 29c
Καλησπέρα! Αν είναι έγκυος και ετοιμάζεται να γεννήσει: 1) Θα καθαρίζει με το στόμα της την περιοχή όπου θα γεννήσει ( συνήθως τσιμπάνε με το στόμα κάποιο φύλλο, μάλλον βάζουν και κάτι που κάνει τα αυγά να κολλάνε, 2) θα τη δεις επιθετική με τα υπόλοιπα ψάρια του ενυδρείου, τύπου - δεν πλησιάζει τίποτα κοντά στην περιοχή που καθαρίστηκε και 3) θα είναι τα γεννητικά της όργανα έξω...
Καλή επιτυχία!
Υ.Σ. Αν δεις και τον αρσενικό της λίγο πιο δραστήριο, είναι ένδειξη ότι πάς για γεννητούρια
θα βγαλω τα ψαρια και θα χαμηλωσω την θερμοκρασια...
τα αγγελοψαρα ειναι ζευγαρι τα ειδα σε μια γενα που γενουσε το θυληκο,επισις εχει κανει μικρα 2 φορες την μια τα φαγαν και την 2η που τα πηρε απο το ενιδριο και τα εβαλε σε αλλο δεν ειχε αρτεμια και τα εδινε μια τροφη της τετρα για μικρα και πεθαναν... εγω περιμενω να γενισουν και να τα παρω να τα βαλω σχε ενα μικρο αλλα τι νερο πρεπι να εχει?? εχω και θερμοστατι και αμα θελει εσωτερικο φιλτρο..αλλα το νερο απο οσμοση???
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά από τη δική μου εμπειρία, ένα ζευγάρι ή ξέρει να γεννάει και να κάνει μικρά ή δεν ξέρει και δεν μαθαίνει ποτέ. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το "χαρακτήρα" των ψαριών. Θα σου πω γιατί το λέω: ¨Εχω δύο ζευγάρια στο ενυδρείο μου. Ένα άγριου τύπου και ένα δεύτερο με μία κίτρινη θηλυκιά και ένα άγριου τύπου - λίγο πιο καστανό - αρσενικό. Το πρώτο ζευγάρι είναι επιμελές, η θηλυκιά εναποθέτει τα αυγά με τέλεια διάταξη σε σωστά σημεία και ο αρσενικός προστατεύει επαρκώς τα αυγά. Αποτέλεσμα: γέννησαν αυγά και έζησαν συνολικά περίπου 70 ψάρια ( ήδη είναι πέντε μηνών ). Το άλλο ζευγάρι: η θηλυκιά μονίμως γεννάει και πάντα αποτυχαίνει. Ακόμη και όταν το απομόνωσα το ζευγάρι, οι "ακαμάτηδες" τα φάγανε τα αυγά... Από τότε γεννά συνέχεια χωρίς αποτέλεσμα
Επίσης: αν τελικά σώσεις τα αυγά, ΜΟΝΟ ΑΡΤΕΜΙΑ θα φάνε, πίστεψέ με έχω δοκιμάσει κάθε baby food που κυκλοφορεί και δεν το τρώνε. Μάλιστα, δεν το τρώνε ποτέ, δηλαδή ούτε όταν μεγαλώσουν. Κατευθείαν περνάνε από αρτέμια στην κανονική τροφή γύρω στον ενάμιση μήνα ζωής τους ( από τότε που αρχίζουν να κολυμπάνε ).
Sakisdraminos
09-03-12, 17:19
ποσο καιρο θελει περιπου απο την μερα που θα βγουν οι ουριτσες μεχρι να 1 φαει αρτεμια 2 μεχρι να κολιμπησει???
harris samos
09-03-12, 18:27
Καλησπέρα! Αν είναι έγκυος και ετοιμάζεται να γεννήσει: 1) Θα καθαρίζει με το στόμα της την περιοχή όπου θα γεννήσει ( συνήθως τσιμπάνε με το στόμα κάποιο φύλλο, μάλλον βάζουν και κάτι που κάνει τα αυγά να κολλάνε, 2) θα τη δεις επιθετική με τα υπόλοιπα ψάρια του ενυδρείου, τύπου - δεν πλησιάζει τίποτα κοντά στην περιοχή που καθαρίστηκε και 3) θα είναι τα γεννητικά της όργανα έξω...
Καλή επιτυχία!
Υ.Σ. Αν δεις και τον αρσενικό της λίγο πιο δραστήριο, είναι ένδειξη ότι πάς για γεννητούρια
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά από τη δική μου εμπειρία, ένα ζευγάρι ή ξέρει να γεννάει και να κάνει μικρά ή δεν ξέρει και δεν μαθαίνει ποτέ. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το "χαρακτήρα" των ψαριών. Θα σου πω γιατί το λέω: ¨Εχω δύο ζευγάρια στο ενυδρείο μου. Ένα άγριου τύπου και ένα δεύτερο με μία κίτρινη θηλυκιά και ένα άγριου τύπου - λίγο πιο καστανό - αρσενικό. Το πρώτο ζευγάρι είναι επιμελές, η θηλυκιά εναποθέτει τα αυγά με τέλεια διάταξη σε σωστά σημεία και ο αρσενικός προστατεύει επαρκώς τα αυγά. Αποτέλεσμα: γέννησαν αυγά και έζησαν συνολικά περίπου 70 ψάρια ( ήδη είναι πέντε μηνών ). Το άλλο ζευγάρι: η θηλυκιά μονίμως γεννάει και πάντα αποτυχαίνει. Ακόμη και όταν το απομόνωσα το ζευγάρι, οι "ακαμάτηδες" τα φάγανε τα αυγά... Από τότε γεννά συνέχεια χωρίς αποτέλεσμα
Επίσης: αν τελικά σώσεις τα αυγά, ΜΟΝΟ ΑΡΤΕΜΙΑ θα φάνε, πίστεψέ με έχω δοκιμάσει κάθε baby food που κυκλοφορεί και δεν το τρώνε. Μάλιστα, δεν το τρώνε ποτέ, δηλαδή ούτε όταν μεγαλώσουν. Κατευθείαν περνάνε από αρτέμια στην κανονική τροφή γύρω στον ενάμιση μήνα ζωής τους ( από τότε που αρχίζουν να κολυμπάνε ).σκεφτηκες οτι ισως να φταιει το αρσενικο και δε γονιμοπιει τα αυγα ?
;)
ποσο καιρο θελει περιπου απο την μερα που θα βγουν οι ουριτσες μεχρι να 1 φαει αρτεμια 2 μεχρι να κολιμπησει???κολυμπανε ???? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Sakisdraminos
09-03-12, 22:00
οχι ακομα κανουν τακλακια στον πατο και αλλο στο φυλλο μερικα εχουν παει παραδισο!!!
και ναι αρχισαν να κολυμπανε μολις ακουσαν τον νουνο........
κολυμπανεεεεε ναι:p:p:D:D:grin::grin::grin::grin::grin::grin::gr in::grin::D:D:D:D:D:p:p:p:p:grin:
σκεφτηκες οτι ισως να φταιει το αρσενικο και δε γονιμοπιει τα αυγα ?
;)
Όχι, γιατί τα γονιμοποιούνε δύο αρσενικοί.... :wink::wink: δες το live :grin::grin::cool::razz:
http://www.youtube.com/watch?v=yN5jEV00goQ
[QUOTE=Sakis Papadopoulos;657191]ποσο καιρο θελει περιπου απο την μερα που θα βγουν οι ουριτσες μεχρι να 1 φαει αρτεμια 2 μεχρι να κολιμπησει???
Aπό τη μέρα που θα βγούνε ουρίτσες, να μετρήσεις 7 - 8 ημέρες που αρχίζουν να κολυμπάνε. Μόλις αρχίσουν να κολυμπάνε τρώνε τα σκουλήκια της αρτέμια... Σαν τρελά!:)
Sakisdraminos
11-03-12, 08:15
τα ψαρακια ξεψαρωσαν!!!
αρχισαν να κολυμπουν σαν τρελα!
τα ταιζω ολοι μερα.μονο το βραδυ δεν μπορω να τα ταιζω καθε 2ωρες τα ταιζω μια φορα κατα τις 3.
για ποσο καιρο θα θελουν ταισμα με αρτεμια μηπως να προσπαθησω να βαλω κανονικη τροφη σιγα σιγα!!!
απο την 2η μερα βγαλαν ουριτσες και 5-6μερες αρχισαν να κολυμπουν και να μην κανουν τακλακια!
harris samos
11-03-12, 14:37
θα ταιζεις για πολυ ακομα χαχαχα μη βιαζεσε ΦΕΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;)
τα ψαρακια ξεψαρωσαν!!!
αρχισαν να κολυμπουν σαν τρελα!
τα ταιζω ολοι μερα.μονο το βραδυ δεν μπορω να τα ταιζω καθε 2ωρες τα ταιζω μια φορα κατα τις 3.
για ποσο καιρο θα θελουν ταισμα με αρτεμια μηπως να προσπαθησω να βαλω κανονικη τροφη σιγα σιγα!!!
απο την 2η μερα βγαλαν ουριτσες και 5-6μερες αρχισαν να κολυμπουν και να μην κανουν τακλακια!
Άντε, μπράβο, τσάμπα θα ρίξεις κανονική τροφή, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ μήνα ( στις 3 εβδομάδες κάποια ) άρχισαν να τρώνε κανονική τροφή... βάστα, καλή επιτυχία! Κράτησε ανοιχτό led ή μικρό φως το βράδυ για να τα προσέχουν οι γονείς και ανέβασε καμιά φωτο/βίντεο!! Πόσα είναι?
Sakisdraminos
14-03-12, 20:27
ξανα γενησανε τα μεγαλα!!!! τα μικρα τα ειχα μαζεψει απο την δευτερη μερα και τα εχω σε ενα μικρο για ασφαληστερο μεγαλωμα!!!
Sakisdraminos
03-04-12, 11:17
τι τροφες μπορω να δοκιμασω γιατι θελω να σταματισω την αρτεμια???
δοκιμασα tetra delica την τρονε απο οτι εχω καταλαβει αλλα φοβαμε να σταματισω την αρτεμια πριν ειμαι απολιτος σιγουρος τη αλλη τροφη να δοκιμασω???
gianniwpopi
03-04-12, 11:54
δεν ξερω να σου απαντησω αλλα καμια φωτο η κανα βιντεακι δεν μας εβαλες:(:(:(:(:(:(:(
Sakisdraminos
03-04-12, 13:47
θα σας βαλω μολις βρω το καλοδιο για την ψηφιακη!!!
εχω βρει μια λιμνη τεχνητη παρατημενη και εχει μεσα κατι ζωντανους οργανισμους που δεν ξερω τι ειναι αλλα θελω να τα δωσω για τροφη.
να τα δοκιμασω???
Ούτε για πλάκα .....:smt017:smt017
harris samos
03-04-12, 20:08
περιμενε βρε και εσυ ουτε για πλακα
τη ζωντανους οργανισμους ρε σακι σα σκουλικακια ??? λαρβες κουνουπιων μιπος ???????
Sakisdraminos
03-04-12, 20:30
ειναι οπος ειναι τα σκαλαρια μολις βγαινουν απο το αυγο τους........
harris samos
03-04-12, 20:59
http://www.google.gr/imgres?q=%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B2%CE%B5%CF%82+%CE% BA%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CF%8E %CE%BD&hl=el&client=firefox-a&hs=kPp&sa=X&rls=org.mozilla:el:official&biw=1540&bih=818&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=g_ZEGHCq0QFnRM:&imgrefurl=http://www.arbovirus.health.nsw.gov.au/mosquit/photos/mosquitophotos.htm&docid=m9NlQheu7ZwFoM&imgurl=http://www.arbovirus.health.nsw.gov.au/mosquit/photos/various_larvae.jpg&w=416&h=409&ei=aEh7T5enHI_ItAbcxry3AQ&zoom=1&iact=hc&vpx=571&vpy=482&dur=1319&hovh=223&hovw=226&tx=151&ty=191&sig=115599499494898017483&page=1&tbnh=144&tbnw=144&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:23,s:0
?
Sakisdraminos
06-04-12, 23:48
http://youtu.be/LDpv7fL4kNI τα μικρα εν δραση!!!
gianniwpopi
07-04-12, 12:47
φοβερα τα μικρα. να σου ζησουν...
harris samos
07-04-12, 18:51
Κλεόβουλος: περίμενε τώρα θα βγουν οι μύγες :D και εχουν ακρηβηνει οι τροφες :smt081
Sakisdraminos
08-04-12, 12:42
κανονισε να μην σπασει το ενιδριο ο κοπρος και φαει εκεινος τα ψαρια σου
!!!xixixixixi
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.