Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γεννα Γκαπυ/κατακιτρινα μωρα

Nodas.K
26-02-12, 16:07
Καλησπερα σε όλους, εδω και ένα μηνα περίπου τα γκάπυ μου γέννησαν, μια γέννα ήταν κανονικά γκρι ψαράκια και άλλη γέννα ήταν κατακίτρινα γκάπυ. Τα γκάπυ μου δεν έχουν ίχνος κίτρινου, το μονο κίτρινο ψαρι που υπάρχει στο ενυδρείο είναι 2 κίτρινοι γλυφτες Yellow Aymonieri . Υπάρχει περίπτωση να γέννησαν τα Aymonier. Τα κίτρινα μωρα έιναι ολόιδια με τα γκρί μωρα της ίδιας ηλικίας.

Χρηστος Ζ.
26-02-12, 16:58
σιγουρα ειναι μωρα γκαπυ, καθε γεννα μπορει να εχει και διαφορετικα χρωματα. καποτε που ειχα κουνουποψαρα μου ειχανε βγαλει μια γεννα, μισα ηταν γκρι και τα υπολοιπα μισα μωρα ηταν κιτρινα. τα aymonieri δεν γεννανε στα ενυδρεια, δεν ξερω τα λιτρα σου, αλλα καλο θα ηταν να τα βγαλεις απο το ενυδρειο σου γιατι οσο μεγαλωνουν γινονται πολυ επιθετικα, κρατανε περιοχες και μπορει να σου σκοτωσουν τα γκαπυ. καπου ειχα διαβασει οτι οταν ενηλικιωνονται σταματανε να τρωνε αλγη και ψαχνουν για αλλες τροφες.

snakepanos
26-02-12, 17:45
Tα Γκαμπυ μπορουν να τραβηξουν αιμα μεχρι 5 γενιες.
Και αρσενικο να μην εχεις μεσα μπορουν να σε γεννησουν γιατι κρατανε σπερμα απο παλια γεννα τους.
Γιαυτο τα λενε εκατομιοψαρα,

beeromixalhs
26-02-12, 20:21
και τα δικά μου έκαναν ένα κίτρινο πρίν λίγο καιρό και περιμένω να δω πως θα είναι (αν τη βγάλει) όταν μεγαλώσει :D:D:D

Nodas.K
27-02-12, 00:32
Παιδια ευχαριστω για τις απαντήσεις, θα προσπαθήσω να τα βλάλω photo να μας λυθουν οι απορίες.

delta66
27-02-12, 01:00
Αστα να μεγαλωσουν και μετα μας λες και εμας τι ηταν τελικα :)

janickrules
27-02-12, 02:36
εχουν μηπως και καθολου μαυρο;
αν ναι,χανουμια θα'ναι! :D

σορυ για την πλακα!;)

OlgaM
02-03-12, 02:29
Καλησπερα σε όλους, εδω και ένα μηνα περίπου τα γκάπυ μου γέννησαν, μια γέννα ήταν κανονικά γκρι ψαράκια και άλλη γέννα ήταν κατακίτρινα γκάπυ. Τα γκάπυ μου δεν έχουν ίχνος κίτρινου, το μονο κίτρινο ψαρι που υπάρχει στο ενυδρείο είναι 2 κίτρινοι γλυφτες Yellow Aymonieri . Υπάρχει περίπτωση να γέννησαν τα Aymonier. Τα κίτρινα μωρα έιναι ολόιδια με τα γκρί μωρα της ίδιας ηλικίας.

Συγχαρητήρια!! Καλό μεγάλωμα εύχομαι! :):) Πάντα τέτοια:p

fitilakias
08-04-12, 13:38
Να ρωτησω κατι και εγω? Εχω εναν Yellow Aymonieri στο ενυδρείο μου και ειναι πολυ κτητικος ιδίος με τη θυληκια κυοφορούσα Guppy μου. Την κυνηγαει συνεχεια και ελαχιστες φορές κατεβαινει κατω η ιδια και προτιμαει να μενει στην επιφάνεια. Το ενυδρείο μου ειναι 20λτ χωρις αληθινα φυτα. Μηπως δεν χρειαζεται να εχω καν γλυφτη? :confused:

Χρηστος Ζ.
08-04-12, 13:50
πολυ λιγα λιτρα και μαλλον εχεις και πολλα ψαρια και θα γινουν πιο πολλα μολις γεννησει η γκαπινα. τελος παντων, αν θες να δεις μωρακια γκαπυ πρεπει να αποχωριστεις το γλυφτη, πριν σου σκοτωσει ολα τα ψαρια εκει μεσα.

exelix
08-04-12, 13:54
Ρίξε μια ματιά και εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32647). Επίσης ο gyronocheilus μεγαλώνοντας γίνεται αρκετά επιθετικός και είναι αρκετά μικρό το ενυδρείο σου.

fitilakias
08-04-12, 22:20
Οχι δεν εχω πολλα ψαρια. Μια Γκαπινα εχω και ενα Νεον. και φυσικα το γλύφτη. Μαλλον πρεπει να τον βγάλω ετσι?

Χρηστος Ζ.
08-04-12, 23:34
πρεπει να διωξεις το aymonieri και το νεον (ακαταλληλες συνθηκες νερου, χωρου και δεν ειναι σε κοπαδι). ασε μεσα το γκαπυ μονο του, σε λιγο καιρο θα γεμισεις με ψαρια.
πως και ξεμεινες με ενα θηλυκο γκαπυ? ηταν εγκυος απο το πετσοπ? (αν πηρες μονο ενα).

fitilakias
09-04-12, 20:46
NAI ηταν ηδη εγκυος απο το πετσοπ. Ειχα βεβαια και αλλα 3 Νεον αλλα δεν αντεξαν εκτος απο 1 ηρωικο που μου εμεινε. Ευχαριστω για τις συμβουλες.....

Nodas.K
18-04-12, 00:30
Καλησπέρα φίλοι.

Συγνώμη για την απουσια μου ... υποχρεωσεις.
Τελικα τα κιτρινα γκαπι μεγάλωσαν, εγιναν κατακιτρινες γκαπίνες και μερικα αρχίζουν να κοκκινιζουν προς την ουρα οποτε φανταζομαι θα είναι και γκαπακια...