PDA

Επιστροφή στο Forum : Guramis αρσενικό/θυληκό ??


Maax
16-07-04, 18:53
ποιό απο τα 2 είναι αρσενικό και ποιό θυληκό?? πως τα ξεχωρίζουμε ?
η μόνη διαφορά που έχω δεί μέχρι στιγμής είναι στο πάνω πτερύγιο.
Το ένα έχει ποιό μακρύ και μυτερό πτερύγιο και το άλλο στρογγυλεμένο πτερύγιο.

Ποιό είδος Guramis είναι και ποιό το ακριβές όνομά του ?

HellRazer
16-07-04, 23:17
Είναι Trichogaster trichopterus. Από την διαφορά που εντόπισες τα ξεχωρίσουμε. Το αρσενικό είναι αυτό με τα πιο μακρυά και μυτερά πρερύγια.

Maax
18-07-04, 22:09
Σ' ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Το πρόβλημα είναι πως ο αρσενικός κυνηγάει άσχημα την θυληκιά !!!!! η συμπεριφορά τους είναι γενικώς έτσι ??

HellRazer
18-07-04, 22:52
Συμβάινει αρκετές φορές τα αρσενικά να κυνηγούν τα θυληκά αλλά χωρίς να τους προκαλούν και ιδιαίτερα προβλήματα. Αν μπορείς βάλε ακόμα 1-2 θυληκά μαζί τους. :wink:

lasal
19-07-04, 02:00
Απ'ότι βλέπω έχεις αρκετή ανατάραξη στην επιφάνεια
Αν θέλεις γεννετούρια βάλε κάποιο χώρισμα ή μείωσε την ροή του νερού στην επιφάνεια για να μπορούν να βάλουν τα αυγά τους.
Υγ.
Ειναι το Trichogaster trichopterus ή αλλιώς "blue gourami" ή και "spot gourami".

Maax
31-07-04, 16:36
Λοιπόν άκουσα την συμβουλή του HellRazer και έβαλα +2 θυληκά και έγινε πανικός........................
Τα χρώματα του αρσενικού σκούρηναν και έκανε σαν τρελλός και φυσικά δεν ήξερε ποιά απο τις δύο νέες θυληκές να διαλέξει. Προσπαθεί να ξεχαρμανιάσει και στις δύο ή όποια βρεί μπροστά του ή όποια του κάτσει :P :P :P
Επίσης μείωσα την ανατάραξη στην επιφάνεια και έβαλα και ένα χώρισμα σε μια μεγάλη γωνία του ενυδρείου με χωρίς αναταράξεις όπως είπε ο lasal και έβαλα 2 πλαστικά φυτά να επιπλέουν. (πιστεύω να το διατύπωσα σωστά)
Το πρόβλημα μου για την ώρα είναι πως έχω πλαστικά φυτά, αν μπορέσω μέσα στον άλλο μήνα να αγοράσω 7-8 ρίζες, και μερικά φυτά να επιπλέουν στην επιφάνεια πιστεύω να είναι καλύτερα.
Την πρώτη θυλήκιά την επέστρεψα πίσω μια και την κυνηγούσε συνέχεια και την τσιμπούσε, είχαν και διαφορά στο μέγεθος(ήταν ποιό μικρόσωμη).

dantouan
31-07-04, 17:02
Επίσης μείωσα την ανατάραξη στην επιφάνεια και έβαλα και ένα χώρισμα σε μια μεγάλη γωνία του ενυδρείου με χωρίς αναταράξεις και 2 πλαστικά φυτά να επιπλέουν όπως είπε και ο lasal.
Το πρόβλημα μου για την ώρα είναι πως έχω πλαστικά φυτά, αν μπορέσω μέσα στον άλλο μήνα να αγοράσω 7-8 ρίζες, και μερικά φυτά να επιπλέουν στην επιφάνεια πιστεύω να είναι καλύτερα.


:shock: :shock: :shock:
Πλαστικα φυτα να επιπλεουν....και το ειπε ο lasal..... :? :? :?

Maax
31-07-04, 17:15
εε όχι, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά, ο lasal είπε για την ανατάραξη της επιφάνειας....
τα πλαστικά φυτά τα έβαλα εγώ, κάπου διάβασα στο φόρουμ ότι θέλει φυτά να επιπλέουν για να κάνει την φωλιά ο αρσενικός και επειδή έχω πλαστικά έβαλα αυτά να επιπλέουν.

Giorgos
31-07-04, 17:38
dantouan, το ότι είναι πλαστικά τα φυτά που έβαλε να επιπλέουν ο Maax δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσουν τα gouramie ή ότι θα τους κάνουν κακό. Βέβαια αν έβαζε αληθινά φυτά θα ήταν σαφώς καλύτερα.

Maax, σίγουρα θα υπάρχουν αρκετά μέλη στην Θεσσαλονίκη που πετούν αρκετά κλαδέματα κάθε εβδομάδα οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τα δώσουν σε κάποιον χομπίστα. Ίσως μπορείς να λύσεις το πρόβλημά σου με την βοήθειά τους.

HellRazer
31-07-04, 19:47
Με τα πλαστικά φυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τα βάλουμε στα gouramis. Πρόβλημα υπάρχει στα betta γιατί ξεσκίζονται τα μακριά πτερύγια του αρσενικού όταν κυνηγά το θυληκό. Αν έχεις και άλλα φυτά, έστω και πλαστικά (φυσικά καλύτερα αν βρεις πραγματικά), βάλε και στην αντίθετη πλευρά του ενυδρείου. Στην μια πλευρά θα υπάρχουν για να φτιάξει τη φωλιά του ο αρσενικός και στην άλλη για να κρύβονται τα θυληκά. :wink:

Maax
31-07-04, 20:39
Απο ότι είδα θα χρειαστώ αρκετά φυτά και πυκνά για να μπορούν να κρύβονται τα θυληκά :?
Τα πλαστικά που έχω είναι διασκορπισμένα, αλλά λίγα(σύνολο 8 ) και είναι όπως τα αναφέρεις HellRazer, απο την μία πλευρά να φτιαχτεί η φωλιά και απο την άλλη οι ελάχιστες/μηδαμινές κρυψώνες.
Απο βδομάδα θα πάω για αγορά φυτών η αν έχει κανείς κλαδέματα να ξεφορτωθεί όπως ανέφερε ο Giorgos.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.....

Giorgos
01-08-04, 02:59
Maax, θα πρέπει όντως πολύ σύντομα να βάλεις κι άλλα φυτά (πλαστικά/αληθινά) για να προσφέρεις ασφάλεια στις θηλυκές πριν ταλαιπωρηθούν από τα συνεχή κυνηγητά του αρσενικού.

Επίσης θα πρέπει να σου κάνω και μια παρατήρηση σχετικά με την επεξεργασία της δημοσίευσής σου που αργότερα απλώς αναφέρεις ότι το διατύπωσες λάθος. Το θέμα εδώ είναι ότι μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη παρεξήγηση και χωρίς λόγο. Αναγκάστηκα να σβήσω τρεις δημοσιεύσεις για να μην παρατραβήξει το θέμα αυτό. ΔΕΝ επεξεργαζόμαστε τα λεγόμενά μας εφόσον το έχουν διαβάσει αρκετά μέλη και πόσο μάλλον αν έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις πάνω σε αυτό (ακόμα κι αν έχει γίνει απλά λάθος στην διατύπωση) ... προς αποφυγή παρεξηγήσεων πάντα.

Maax
01-08-04, 07:07
Βασικά να ζητήσω συγνώμη για την λάθος διατύπωση σε προιγούμενο πόστ, επίσης για την διόρθωση που έκανα και για την αναστάτωση που διμιουργήθηκε.
Φυσικά άνευ παρεξηγήσεως.

Giorgos σ' ευχαριστώ, απο δευτέρα θα βάλω αρκετά φυτά.