PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοηθεια!! Νεος Στο Reefοκοσμο!!


nikolaosbouk
21-02-12, 11:36
Παιδια πηρα απο ενα παλικαρι τον αραγωνιτη του 30 κιλα και τον βραχο του(ολος ζωντανος) 25 κιλα για να κανω το δικο μου reef.
Προσθεσα αλλα 40 κιλα αραγωνιτη και αρχισα το στρωσιμο.Εχω εξωτερικο φιλτο με βιολογικο και χημικο υποβαθρο και skimmer κρεμαστο.
Ενω δεν ειχα καθολου αμμωνια ειναι φυσιολογικο μετα απο μια εβδομαδα (ξεκινησα να το ταιζω τροφη η οποια μπορει να ανεβασει) να ξεκινησει ο κυκλος της αμμονιας?
Ειναι φυσιολογικο να εχω αμμονια ενω ειχε ηδη βραχο και αραγωνιτη στρωμενα?
Το παλικαρι ειναι εγκρυτο μελος του site και το ξεστησε (δουλευε 8 μηνες ) λογο υποχρεωσεων.
Μου ειπε ο πετσοπας οτι με δουλεψε και ειναι ψοφιος ο αραγωνιτης και οτι αν μεχρι αυριο δεν πεσουν τα επιπεδα να παρω ammonia remover.
Στο φιλτρο φοραω

ενεργο ανθρακα
αντι νιτριτη
μακαρονι
βιομπαλες
σφουγγαρι
λιγο ιαλοβαμβακα
(υποψην οτι τα υλικα βιομπαλες και μακαρονι σιγα - σιγα μεσα στο εξαμηνο θα τα βγαλω)Απλα διαβασα σε φιλικο forum οτι καλο ειναι να ξεκινησω με αυτα και οτι πρεπει να τα βγαλω μετα...

τι να κανω? Ο αραγωνιτης και ο βραχος του παιδιου φαινονταν πολυ καλα!!


http://images.myreefstats.com/4265_4276.png

Crazy_Beaver
21-02-12, 12:36
τα υλικα να τα βγάλεις τώρα!λειτουργούν ανταγωνιστηκά με τον βράχο σου!

Μαριο+Νατασα
22-02-12, 08:14
βιομπαλες
σφουγγαρι
λιγο ιαλοβαμβακα
Αυτά να αφαιρέσεις τα άλλα μια χαρά είναι… και όσο στρωμένα να είναι ο βράχος σου και ο αραγονιτης το ενυδρείο να είναι καινούργιο άρα μάλλον θα κάνει το κύκλο του και θα πέσει λογικά να μην αγχώνεσαι… και αν ήθελες όταν πήρες των βράχο μεταχειρισμένο καλό ήταν να έκανες ένα Test για να τα νιτρικά του εκείνη την ώρα για να δεις κιόλας αν ο βράχος είναι ζωντανός… τα δικά σου τα νιτρικά πως είναι???

nikolaosbouk
22-02-12, 11:08
H ammonia μου επεσε απο εχθες στο 0.5 απο 1 που ηταν, το Νο2 παραμενει στο 1.
Σημερα το μεσημερι θα κανω τις νεες μετρησεις.
Το πανω μερος εχει αρχισει να πρασινιζει για τα καλα και μεσα στις τρυπες εχουν εμφανιστει καποια "μαμουνια" αν μπορω να τα πω ετσι (δεν ξερω τι ειναι).
Ειναι καλα ολα αυτα?

Crazy_Beaver
22-02-12, 11:39
Εννοείτε ότι θα πρασινίσεις στην αρχή!Μόλις μηδενίσεις σε αμμωνία μπορείς να βάλεις τίποτα καθαριστές να σε απαλλάξουν!Το στήσιμο του βράχου σου το βλέπω λίγο μπουκωμένο και αυτό δεν βοηθάει!

Μαριο+Νατασα
22-02-12, 14:37
Πράγματι τους βράχους κανθούς με πιο πολλαίς σπηλιές και να περνά άνετα το νερό για να έχει και καλή κυκλοφορία.. όσο πιο καλή κυκλοφορία έχεις τόσο πιο καλά θα δουλεύει ο βράχος σου

nikolaosbouk
24-02-12, 17:39
Παιδια το Νο2 επεσε στο 0.3 αλλα η αμμωνια συνεχιζει στο 0.5. Ειναι φυσιολογικο?
Την φωτο την τραβηξα απο πανω , υπαρχουν κενα αναμεσα στους βραχους. Το στυλ που δημιουργησα ειναι island (νησιου) υπαρχει και πολυ καλη ροη γυρω γυρω απο τον βραχο.

Μαριο+Νατασα
24-02-12, 19:21
Πες μας σχετικά με τα πράγματα που έχεις από skimer kai ότι άλλο… πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου πόσα λίτρα είναι??? Αν είναι λιγότερο από 2 μήνες σχετικά λογικό είναι η αμμωνία σου και μάλλον θα πέσει…

kostas82
25-02-12, 00:24
καλή αρχή ρε φίλε , μην αγχώνεσαι θα μηδενίσει η αμμωνία