Επιστροφή στο Forum : Βαση για ενυδρειο
Ηθελα να φτιαξω μια ξυλινη βαση για ενυδρειο. Το ενυδρειο εινα 120*55*65. Πηρα τα ξυλά και τα εδωσα σε ενα μαστορα να μου τα ενωση για να νοιωθω πιο ασφαλης, ομως δεν καταλαβε τι διαστασεις ηθελα και μου τα εκανε την βαση 96*55. Για τα 2 πλασια πανω και κατω εχω βαλει 12*4 σουηδικο και για τα 4 ποδια εχω ενωσει 1 12*5 και ενα 14*6 ωστε να σχηματιζουν γωνια. Αν απο επανω βαλω ενα κοντρα πλακε 20mm 120*55 θα ειμαι ΟΚ ή πρεπει να ξαναφτιαξω τον σκελετο?
Χρηστος Ζ.
18-02-12, 13:56
αν η υπολοιπη κατασκευη ειναι ενταξει και αντεχει το συνολικο βαρος, αναλογως πως θα στησεις το ενυδρειο αλλαζει και το βαρος, τοτε με ενα καλης ποιοτητας κοντραπλακε δεν θα εχεις προβλημα. ψαξε καλυτερα να βρεις μπετοφορμ την καλη ποιοτητα (το μαυρο - wisa form) και θα εισαι ενταξει.
το ενυδρειο σου απο οτι υπολογισα, μονο νερο-τζαμια θα ειναι κοντα στα 500 κιλα, οποτε καταλαβαινεις ποσο θα φτασει με την αμμο η αν το κανεις και αφρικανικο θα ανεβει πιο πολυ.
εννοειται απο κατω θα βαλεις και φελιζολ αν δεν εχει πλαστικη βαση το ενυδρειο.
Κοιτα τις ετοιμες βασεις και θα δεις οτι (στα περισσοτερα 1,20 και πανω) δεν ειναι στην ακρη οι ορθοστατες αλλα ποιο μεσα.
http://www.juwel-aquarium.de/data/Image/Zeichnungen/3300.jpg
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27739_ehen
Κατ'αρχας ευχαριστω για τις απαντησεις.
Χριστο, πιστευω οτι με τα ξυλα που εβαλα θα αντεξη το βαρος, κοντρα πλακε εχω παρει 20mm της Shelman και θα βαλω στον πατο αντι για φενιζολ, το υλικο που χρησιμοποιουν για ηχωμονωσεις ενα μαυρο που ειναι πολυ κοντα στο φενιζολ αλλα δεν μαδαει. Βαρος και εγω κοντα στα 550 το υπολογισα μιας και δεν θα βαλω νταμαρια (για δισκαδικο παει).
Panik και εγω αυτο φανταστικα αλλα καλο ειναι να μην παιζουμε με τοσα κιλα.
καλησπερα φιλε μου:o ! αντε εγω σου λεω οτι θα ειναι ενταξει απο θεμα βαρους , αλλα απο θεμα εμφανισης θα σου αρεσει αυτο ? πιστευω οτι για αρχη θα σε βολεψει αλλα με την παροδο του χρονου θα θελεις και το τελειο οπτικα.. αν κανω λαθος διορθωσε με:smt084
καλησπερα φιλε μου:o ! αντε εγω σου λεω οτι θα ειναι ενταξει απο θεμα βαρους , αλλα απο θεμα εμφανισης θα σου αρεσει αυτο ? πιστευω οτι για αρχη θα σε βολεψει αλλα με την παροδο του χρονου θα θελεις και το τελειο οπτικα.. αν κανω λαθος διορθωσε με:smt084
Χμμμ το οπτικο δεν το ειχα σκεφτει αν και ισως λυνεται με το να βαλω τα πλαινα ξυλα που θα ντυσουν το επιπλο στην ακρη και ετσι να φαινεται σαν ενιαιο επιπλο και ισως να δωσει και λιγο μεγαλυτερη αντοχη και να κανω 4 πορτακια. Παντως thanks για την παρατηρηση με βοηθησες αρκετα.
Για εμένα πρέπει να υπάρχει και αντοχή και καλαισθησία.Φαντάσου ένα άριστο οπτικά ενυδρείο με μια χάλια βάση. Δεν θα σου σπάει τα νεύρα το σύνολο;;;; Για να μην πω για τη βάση που θα εγκαταλείψει και θα σου καταστρέψει ενυδρείο και σαλόνι.
Το κόστος για να κόψεις κάποια νέα ξύλα πιστεύω ότι δεν είναι μεγάλο. Για εμένα καλύτερα να σκεφτείς τι οπτικό αποτέλεσμα θες και να προχωρήσεις με σίγουρα βήματα για κάτι όμορφο και ανθεκτικό.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.