PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλατα στο γυαλί


blacky
14-07-04, 01:23
Απο την εξατμηση του νερου δημιουργουνται ,εσωτερικα του γυαλιου , σκληρά αλατα .
Γνωρίζει να μου πει καποιος την μεθοδο καθαρισμου , γιατι ειναι πολυ σκληρα , και φωβάμαι μην γρατζουνίσω το γυαλι αν το τριψω με λαθος εργαλείο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

γαυρος
14-07-04, 01:33
ΞΥΔΙ !!
σε ενα σφουγγαρακι αχρησιμοποιητο -αυτα για τα πιατα με το πρασινο απο τη μια μερια-βαλε ξυδι και τριφτο !!!
εξαφανιζολ !!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

blacky
14-07-04, 01:43
Παντα γρήγορος γαυρε .!!!
Νασαι καλα
Ευχαριστω .

sot-zoe
14-07-04, 12:53
Επππ μισο λεπτο
μη παρεις το πρασινο σφουγγαρακι , παρε το ροζ που ειναι ειδικο για τα ποτηρια και δεν αφηνει καθολου γρατζουνιες , το πρασινο αφηνει .
Εγω εχω βρει την υγειά μου με αυτο

http://store.aquaristic.net/AQb33d2d53020f9c2e253c71030d21d36c/artikelbilder/300160.jpg
κανει το τζαμι αορατο +-6

http://store.aquaristic.net/AQb33d2d53020f9c2e253c71030d21d36c/html_en/startshop.php?LANG=en&start=1&go=1&0.58725200+1089792645

http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=118160&t=temartic_e&userid=xvo0VNttFGBAf2Ml9N6rdnv9bH0XcKBASle

Obelix(Reifen)
14-07-04, 13:41
Υπάρχει και η λύση με τα ξυραφάκια του παππού αυτά τα μεγάλα τετράγωνα αλλά θα βουτάς τα χέρια σου στο νερό .

Markos
14-07-04, 14:45
και εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το ίδιο που χρησιμοποιεί ο Σωτήρης (sot-zoe).

blacky
14-07-04, 15:56
ok παιδια ευχαριστω .
Ακολουθησα τις συμβουλες του γαυρου .
Τζαμι το τζαμι !!!!! .

γαυρος
15-07-04, 01:09
αν το σφουγγαρακι αφηνει ,τοτε τα ξυραφια και τα λοιπα μαρκουτσια τι κανουν??? αμα πιασει η γωνια,εχετε γεια βρυσουλες!!!
και για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους μετα απο οσα χρονια χρησιμοποιω το κιτρινο-πρασινο ποτε δεν ειδα γρατζουνια !!
εκτος και το βαλεις σε σβουρακι για μαρμαρα και τριβεις !!! :D :D :D :D

σωτηρη παρε μια μερα το εργαλειο σου και ελα για καθαρισμα !!! και αμα το καθαρισει....γραψε μου...
το δοκιμασα ,ακριβως το ιδιο...αλλα ΔΕΝ !!! :roll: :roll: :roll: :roll:

sot-zoe
15-07-04, 13:19
Θελουν και μια επιδεξιοτητα τα εργαλεια που αμα δεν την εχει καποιος ............αστα να πανε .
Θα ερθω ομως να σου δειξω +-6

blacky
16-07-04, 00:06
Ελατε ρε παιδια τωρα .
Για ενα προβλημα υπαρχουν πολλες λυσεις . Ο καθένας διαλέγει αυτη που τον βολευει και απο θέμα χρημάτων και απο θέμα σωστου αποτελεσματος
Το πρασινο σφουγγαράκι με το ξύδι εκανε καταπληκτικη δουλεια ( Χωρις Γρατζουνιες ) .


Υσ1. Κατι ξέραν οι παπούδες μας !!!
Υσ2. sot-zoe, μολις Γλυτωσα 10 Ευρω .
Υσ3. Αν και θα προτιμούσα Κοκκινο ( καθοτι γαυρος και εγω ) .

Να ειστε καλα ολοι . Ευχαριστω πολυ .

sot-zoe
16-07-04, 00:58
Δεν σου προτεινα ετσι για πλακα το ξυραφακι , ουτε και ηθελα να πεταξεις 10 € , αυτο το εργαλειο κανει θαυματα ας πουμε στην spoted , εγω την καθαριζω ας πουμε σε 35 δευτερα ενω με το σφουγγαρακι ετριβα 5 λεπτα και δεν ειχα και το ιδιο αποτελεσμα , το ιδιο και με τα αλατα , ε εγω θεωρω οτι αξιζε να αγορασω αυτο το εργαλειο για να με βοηθαει στην ρουτινα συντηρησης του ενυδρειου μου και να γλυτωνω καποιο κοπο , και μαζι με καποια αλλα κολπα και πατεντες εχει γινει η συντηρηση του ενυδρειου μου πολυ πιο ευκολη .
Τωρα οπως πολυ σωστα λες και εσυ υπαρχουν πολλες λυσεις για ενα προβλημα και πολλες προσεγγισεις και ο καθε ενας βρισκει την λυση που τον βολευει πιο πολυ απο ολες τις μεριες .
Εμεις εδω θελω να πιστευω οτι λεμε ολες τις δυνατες λυσεις (οταν υπαρχουν πανω απο μια ) γιατι αυτο ειναι το σωστο , γιατι μπορει εσενα να μην σε βολεψε αυτο που σου ειπα εγω , αλλα καποιον αλλον μπορει να τον βολεψει αυτο , ή ενας συνδιασμος των οσων εχουν γραφτει για το θεμα που ρωτησες .
Μην ξεχναμε οτι αυτα που ρωταμε και οι απαντησεις που περνουμε μενουν εδω και τις διαβαζουν πολλοι μετα απο εμας , και αυτο αποτελει εναν πολυ χρησιμο οδηγο για οσους ψαχνουν να βρουν απαντησεις , ειναι κατι σαν FAQ.
Και μην σε ανησηχει , δεν δημιουργειται καμια ενταση :) ειδικα με τον γαβρο και εμενα :)
Και ολα αυτα δεν ειναι μια απαντηση-κοντρα σε εσενα , αλλα μου δωθηκε η ευκαιρια να πω καποια πραγματα που ηθελα να πω απο καιρο :)
Φιλικα

γαυρος
16-07-04, 01:16
Και μην σε ανησηχει , δεν δημιουργειται καμια ενταση :) ειδικα με τον γαβρο και εμενα :)


+-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2 +-2

wodan
16-07-04, 13:20
Βρε παιδιά, μια ηλίθια ερώτηση - σφουγγαρι με ξύδι - με το νερό στο ενυδρείο και τα ψαρια μέσα?

Filippos
16-07-04, 13:58
Απάντηση:

Οταν θα κάνεις αλλαγή νερού και πριν συμπληρώσεις το νέο, η στάθμη έχει πέσει, σωστά?
Τότε λοιπόν και με λίγο προσοχή καθαρίζεις τα άλατα.

Αλλιώς, θα καταλήξεις με γαύρο ξυδάτο :lol: :lol: :lol:

blacky
16-07-04, 20:30
Και μην σε ανησηχει , δεν δημιουργειται καμια ενταση :) ειδικα με τον γαβρο και εμενα :)


Αν διαβάζεις τα αναγραφομενά μου δεν ειπα ποτε οτι Ανυσηχω .


ε εγω θεωρω οτι αξιζε να αγορασω αυτο το εργαλειο

Εγω θεωρω οτι δεν αξιζε να αγορασω αυτο το εργαλειο γιατι εκανα την δουλεια μου με το σφουγγαρακι , και μην ξεχνας μπορει εσενα να μην σε βολεψε αυτο ,αλλα καποιον αλλον μπορει να τον βολεψει .


εγω την καθαριζω ας πουμε σε 35 δευτερα ενω με το σφουγγαρακι ετριβα 5 λεπτα

Το ενυδρειο ειναι hobby και οχι αγγαρία . ασχολεισαι ωρες μαζι του γιατι σου αρεσει και οχι λεπτα .


Τα παραπανω αποτελουν τη προσωπικη μου γνωμη χωρις να θελω να θιξω καταστασεις και γεγονοτα , απλα επειδη αυτα που ρωταμε και οι απαντησεις που περνουμε μενουν εδω και τις διαβαζουν πολλοι μετα απο εμας , και αυτο αποτελει εναν πολυ χρησιμο οδηγο για οσους ψαχνουν να βρουν απαντησεις .

Μην το παρεις προσωπικα απλα μου δωθηκε η ευκαιρια να πω καποια πραγματα που ηθελα να πω απο καιρο .

Φιλικα .