PDA

Επιστροφή στο Forum : Προτάσεις STENDKER για δίσκους


genecr
15-02-12, 19:42
Σαν αρχάριος διαβάζω γενικά οτιδήποτε βρω ενδιαφέρον για οποιοδήποτε είδος ψαριού. Σήμερα έπεσα πάνω σε αυτό το site http://www.diskuszucht-stendker.de/gb/579,0,adjustment-decoration,index,0.html και διάβασα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα από τον μεγαλύτερο (όπως λέει) εκτροφέα δίσκων στην Ευρώπη.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση όμως, γιατί είναι εντελώς αντίθετο με ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα, ότι προτείνει για 180λτ 10-12 ψάρια. :confused:

platy
15-02-12, 19:44
εγω προτεινω να διαβασεις και εδω ..αν δεν εχει τυχει http://greekdiscus.com/...οσο για αυτο που λεει ο στεντκερ...για τα λιτρα...και τους δισκους...χμ...σε τελικο μεγεθος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ*καταρχην..δεν θα φτασουν τελικο μεγεθος εκει..απο την αλλη για 5-6 ψαρια ναι...με μια προυποθεση..ΠΟΛΛΑ ΛΙΤΡΑ βιολογιας....:) αυτα απο μενα ...

Χρηστος Ζ.
15-02-12, 19:55
και παλι 5-6 ψαρια σε 180 λιτρα ακουγονται παρα πολλα. παραξενο μου φαινεται που προτεινει καποιος σε αυτα τα λιτρα 12 δισκους. εκτροφεας ειναι να πουλησει θελει.

exelix
15-02-12, 19:59
εγω προτεινω να διαβασεις και εδω ..αν δεν εχει τυχει http://greekdiscus.com/...οσο (http://greekdiscus.com/...%CE%BF%CF%83%CE%BF) για αυτο που λεει ο στεντκερ...για τα λιτρα...και τους δισκους...χμ...σε τελικο μεγεθος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ*καταρχην..δεν θα φτασουν τελικο μεγεθος εκει..απο την αλλη για 5-6 ψαρια ναι...με μια προυποθεση..ΠΟΛΛΑ ΛΙΤΡΑ βιολογιας....:) αυτα απο μενα ...

και παλι 5-6 ψαρια σε 180 λιτρα ακουγονται παρα πολλα. παραξενο μου φαινεται που προτεινει καποιος σε αυτα τα λιτρα 12 δισκους. εκτροφεας ειναι να πουλησει θελει.


Και επίσης η αμέσως επόμενη πρόταση είναι: "This size of aquarium will be large enough later on for the mature discus fish."

Το τι τρέξιμο πρέπει να ρίξεις στα λίγα λίτρα ρώτα το σε όσους το έκαναν.

genecr
15-02-12, 20:04
εγω προτεινω να διαβασεις και εδω ..αν δεν εχει τυχει http://greekdiscus.com/...οσο για αυτο που λεει ο στεντκερ...για τα λιτρα...και τους δισκους...χμ...σε τελικο μεγεθος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ*καταρχην..δεν θα φτασουν τελικο μεγεθος εκει..απο την αλλη για 5-6 ψαρια ναι...με μια προυποθεση..ΠΟΛΛΑ ΛΙΤΡΑ βιολογιας....:) αυτα απο μενα ...

ναι το ξέρω το site. Απλώς μου έκανε εντύπωση η άποψή του γιατί αναφέρει ότι τα λίτρα είναι αρκετά για τα ενήλικα ψάρια.

" We recommend a minimum size of aquarium of 1 m x 0.4 m x 0.45 m (180 litres) for a group of discus fish comprising at least 10-12 fish. This size of aquarium will be large enough later on for the mature discus fish."

Παιδιά πληροφοριακά ρωτάω και όχι γιατί σκέφτομαι να βάλω δίσκους.

Άσε που μετά λεει αυτό "For an aquarium containing 180 litres (with c. 12 discus fish and companion fish) changing
10-20 % of the water in the aquarium once a week or changing 30 % every two weeks is normally sufficient."

platy
15-02-12, 20:13
εισαι σιγουρος οτι ειναι το official siteτου stendker αυτο??....!!!!

genecr
15-02-12, 20:18
εισαι σιγουρος οτι ειναι το official siteτου stendker αυτο??....!!!!

τι να πω, δεν ξέρω, πάντως εδώ http://www.diskuszucht-stendker.de/gb/518,0,contact,index,0.html τους έχει και φώτο.

Γιώργος Κ
15-02-12, 20:25
Μπορεις να το δοκιμασεις!! ;)
Με μετρησεις να προσεχεις να μη ξεφευγουν τα ΝΟ3 ετσι ωστε να κανεις αλλαγες νερου!
Παντως εγω με 7 δισκους σε 300 λιτρα και αν παραμελησω την αλλαγη νερου ανα 2 μερες ... τοτε τα ΝΟ3 εκτοξευονται στα υψη! Ηδη πηγα να την πατησω ... και να τα χασω ολα!!

delta66
16-02-12, 11:14
Τα σαιτ τα λεει σωστα αλλα δεν τα λεει ολα.

Το σιγουρο ειναι οτι, οσο περισσοτερα ψαρια ειναι μαζι, τοσο το καλυτερο.(εκτος αν ειναι διαπιστωμενο ζευγος)
Επισης σιγουρο ειναι οτι, τα ψαρια αυτα θελουν πεντακαθαρο νερο.
Επισης σιγουρο οτι τα ψαρια ειναι κιχλιδες, οσο μεγαλωνουν θετουν ιεραρχιες, δημιουργουνται ζευγη, και το καθενα απαιτει το χωρο του.

Αν ειναι καποιος τοσο εμπειρος και αποφασισμενος οτι μπορει αυτα τα τρια να τα παρεχει ταυτοχρονα, ας το δοκιμασει σε .... οσα λιτρα θελει. :D

Τι μας νοιαζει εμας? Ουτε ψαρια πουλαμε, ουτε ενυδρεια, ουτε η ευδαπ και η δεη ειμαστε, για να κερδισουμε κατι λεγοντας το αντιθετο.
Ενυδρεια λειτουργικα θελουμε, με υγειη ψαρια και χομπιστες ξεγνοιαστους να απολαμβανουν το χομπι τους.

-------------------------
Δεν θα αποκλεισουμε σε καποιον τιποτα.
Τι μπορω να πω εγω σε ενα φιλο που εχει 10 δισκους ενηλικους, σε 200 λιτρα (+50 λιτρα σαμπ)?
Αφου ειναι εμπειρος στα ενυδρεια και στη χημεια (καθηγητης πανεπιστημιου) και δεν βαριεται να κανει καθε δυο μερες αλλαγη νερου, δεν βλαστημαει τα πολλα χρηματα που ακουμπαει στα διαφορων ειδων ζουμια και χημικα υλικα φιλτρανσης, ουτε απογοητευεται που .... δεν εχει πετυχει ακομα την 100% ασφαλη διατηρηση τους σε αυτα τα λιτρα.

platy
16-02-12, 17:34
Συμφωνω με τον Σπυρο και παραθετω το εξης : '' Τα ζευγάρια των δίσκων (στη φύση) αποκόπτονται από την υπόλοιπη ομάδα για ολόκληρη την αναπαραγωγική διάρκεια και οι γονείς γίνονται πολύ επιθετικοί ενάντια στους εισβολείς. Αυτό στο χώρο ενός ενυδρείου μπορεί να έχει πολύ "άσχημες" συνέπειες. Αν ο χώρος είναι μικρός ... μπορεί να θανατωθούν ψάρια. Η φάση της αναπαραγωγικής διαδικασίας προσδιορίζεται στην ηλικία των 15-16 μηνών (κάποιες φορές ενδέχεται και νωρίτερα).
Από τις προσωπικές μου παρατηρήσεις έχει βγει το συμπέρασμα πως μια μέση απόσταση 60-80 εκ. ακτίνας γύρω από το σημείο εναπόθεσης των αυγών είναι συνήθως αυτή την οποία οι γονείς φυλάνε πιο δυναμικά. Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας του χαρακτήρα του ΚΑΘΕ ψαριού ξεχωριστά. Άλλοι είναι υπερβολικά επιθετικοί και άλλοι πιο "ήπιοι".
Όπως και να έχει όμως αν το δούμε σε παράδειγμα ... θα καταλάβουμε τι ΠΡΕΠΕΙ να περιμένουμε. Ας υποθέσουμε ότι το ενυδρείο μας έχει μήκος 1,5 μέτρο και μέσα έχουμε 8-10 ψάρια .... όταν σχηματισθούν 2 ζευγάρια (και αυτό θα γίνει πολύ πιο σύντομα απ'όσο φαντάζεσαι), θα "πιάσουν" συνήθως τα δύο άκρα .... από την μία πλευρά 60-80 εκ. και άλλα τόσα από την άλλη ... με ότι περισσεύει για να χωρέσουν οι υπόλοιποι. Το μέγεθος που έχουν οι δίσκοι σε αυτή την "φάση" κυμαίνεται από τα 8-12 εκ. .... φαντάσου λοιπόν δίσκους αυτού του μεγέθους να προσπαθούν να βολευτούν στον κενό χώρο που τους μένει.''.......πηγή http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?5361-%D0%FC%F3%E1-%EB%DF%F4%F1%E1-%F7%F1%E5%E9%DC%E6%EF%ED%F4%E1%E9-%E5%F0%E9%F4%DD%EB%EF%F5%F2-%EF%E9-%E4%DF%F3%EA%EF%E9 ...διαβασε το..και βγαλε τα συμπερασματα σου ..