PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΛΛΑΓΗ ΨΑΡΙΩΝ - ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

ath.pasal
07-02-12, 17:25
καλησπέρα σε όλους! είμαι φρέσκος στο φορουμ και θέλω βοήθεια.διαθέτω ένα 100σταρι ενυδρείο με βιολογικό φίλτρο.
μέσα έχω δύο παπαγαλόψαρα 25 cm και ένα πλακόστομο 30cm.
επιθυμώ να κάνω ριζική αλλαγή στο ενυδρείο βάζοντας καινούργια ψάρια και φυτα.
θα ήθελα την βοήθεια σας στο τι και πόσα ψαρια να διαλέξω για το παραπάνω ενυδρείο.Επίσης πωλουνται και τα ήδη υπάρχων ψάρια.Ευχαριστώ.

zak
07-02-12, 17:44
το θέμα ειναι τι σου αρέσει???
μπορείς να βάλεις απο εύκολα κοινωνικά ψάρια, ή να το κανεις φυτεμένο με πολλες πολλες γαριδούλες... ή να επιλεξεις κάποιες κιχλιδες που να ειναι συμβατές με τα λίτρα σου.
πάνω από όλα... εσύ τι θα ήθελες να βλέπεις είναι το θέμα ;)

ath.pasal
10-02-12, 19:20
σε ευχαριστώ για το ενδιαφερον. θελω να βαλω κιχλιδες αλλα ειναι μαλλον μικρο το ενυδρειο μου.......κατι θα σκεφτω. μηπως μπορεις να μου πεις ποσα λιτρα την ωρα πρεπει να ανακυκλωνει ένα εξωτερικό φιλτρο για ένα ενυδρείο 100-120 λίτρων?????ευχαριστώ και παλι!

Κλεόβουλος
10-02-12, 20:45
μηπως μπορεις να μου πεις ποσα λιτρα την ωρα πρεπει να ανακυκλωνει ένα εξωτερικό φιλτρο για ένα ενυδρείο 100-120 λίτρων?????ευχαριστώ και παλι!

Αυτό εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες. Ένας καλός μέσος όρος είναι 4-5 φορές τα λίτρα/ώρα.
Όσο για κατάλληλα ψάρια για το ενυδρείο σου υπάρχουν πολλές επιλογές.
Κάνε μια βόλτα στις παρουσιάσεις να πάρεις ιδέες και να δεις τι σου αρέσει κι εδώ είμαστε ;)