PDA

Επιστροφή στο Forum : Υπολογισμός κόστους ρεύματος ενυδρείου (νέες χρεώσεις Δ.Ε.Η.)

exelix
04-02-12, 18:11
Έφτιαξα ένα πρόχειρο εξελάκι που υπολογίζει το κόστος των ενυδρείων στο λογαριασμό, μετά τις αλλαγές και των τιμών αλλά και του τρόπου χρέωσης από τη Δ.Ε.Η.. Προσπάθησα να βάλω όσες χρεώσεις βρήκα (τώρα αν μου ξέφυγε κανένα ειδικό τέλος συγχωρήστε με!). Δεν είναι επαγγελματική δουλειά, όποιος το ελέγξει και βρει λάθος το λέει ώστε να το φτιάξω ή το διορθώνει ο ίδιος και το ανεβάζει πάλι. Οι τιμές που έχω βάλει δοκιμαστικά είναι από ένα τυχαίο χρυσοψαράδικο:D, οπότε τις αλλάζετε, εννοείται.

Ασχολείστε με το πρώτο φύλλο μόνο και συμπληρώνετε στο πράσινο κουτάκι την τετραμηνιαία κατανάλωση που γράφει ο εκκαθαριστικός σας και στον πίνακα δεξιά συμπληρώνετε όλο τον εξοπλισμό σας με την ισχύ, τις ώρες λειτουργίας του ανά χρονική περίοδο (αν δεν έχετε νυχτερινό απλά 0) και βλέπετε τι σας κόστισε το ενυδρείο.

Να συμπληρώσω απλά ότι η Δ.Ε.Η. πλέον δε χρεώνει κλιμακωτά, αλλά όλες οι KWh χρεώνονται με τον ίδιο συντελεστή, οπότε αν για παράδειγμα περνάτε για λίγο στην επόμενη κλίμακα και έχετε τη συνήθεια να ξεχνάτε ανοιχτό θερμοσίφωνα... κόψ' τε τη και θα δείτε μεγάλη διαφορά!

Πείτε μου αν υπάρχει τρανταχτό λάθος. Με το αισθητικό κομμάτι σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να ασχοληθώ!:p

\/ag
04-02-12, 19:54
To ''Γενικό Σύνολο'' στο τέλος τι ακριβώς είναι;

exelix
04-02-12, 20:01
Το σύνολο + Φ.Π.Α..

\/ag
04-02-12, 20:11
Ναι το κατάλαβα αυτό..ανα 2μηνο;Και μόνο για το ενυδρείο;;Δηλαδή καθαρή αξία ρεύματος ενυδρείου + ΦΠΑ..;

tsoum
04-02-12, 20:15
Πολύ καλό. 16 ώρες λειτουργείς το φίλτρο εσύ; :confused::confused:

Ναι το κατάλαβα αυτό..ανα 2μηνο;Και μόνο για το ενυδρείο;;Δηλαδή καθαρή αξία ρεύματος ενυδρείου + ΦΠΑ..;

Σου βγήκε πολύ; :D:rolleyes: Νομίζω είναι το τετράμηνο.

\/ag
04-02-12, 20:17
Πολύ καλό. 16 ώρες λειτουργείς το φίλτρο εσύ; :confused::confused:

Έχει βάλει και άλλες 8 στο νυκτερινό...

Σου βγήκε πολύ; :D:rolleyes: Νομίζω είναι το τετράμηνο.
Και 4 μηνο να είναι πάλι πολύ είναι...δεν νομίζω..

;) 1

exelix
04-02-12, 20:19
Όχι είναι για το τετράμηνο το κόστος του ενυδρείου στο λογαριασμό. Το να βάλω και τα πάγια ή χρεώσεις που δεν εξαρτώνται από την κατανάλωση δε θα είχε νόημα, αν δεις σε κανα δυο σημεία έβαλα STANDARD γιατί ενώ τα είχα υπολογίσει στην αρχή τα αφαίρεσα γιατί είναι στάνταρ χρεώσεις. Φυσικά μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε συσκευή (ανεξάρτητα από το ενυδρείο) αν έχει συγκεκριμένες ώρες χρήσης και καταναλώσεις και να δεις πόσο σε χρεώνουν, εννοείται αυτό!

Πάντως θα το φτιάξω ότι είναι για το τετράμηνο η χρέωση, να φαίνεται καθαρά.

tsoum
04-02-12, 20:21
Το νυχτερινό ισχυει για όλους; Δεν πρέπει να έχεις κάνει κάποια ενεργοποιηση;

exelix
04-02-12, 20:25
Συμπληρώθηκε ότι πρόκειται για την τετραμηνιαία χρέωση.

Με τις νέες τιμές όλα πολλά φαίνονται!:roll:

Το νυχτερινό έχει πάγιο 4 ευρώ και πρέπει να το ενεργοποιήσεις (και να έχει γίνει η ανάλογη πρόβλεψη από τον ηλεκτρολόγο). Αν δεν έχει κάποιος νυχτερινό αφήνει 0 τις τιμές, το γράφω και στο πρώτο post.

\/ag
04-02-12, 23:12
Επίσης εμένα το νυχτερινό ξεκινάει από τις 22:00..δεν ξέρω αν είναι σε όλους το ίδιο..

exelix
04-02-12, 23:31
Σύμφωνα με αυτά που ξέρω οι ώρες είναι στάνταρ, αλλά σε πιο παλιές εγκαταστάσεις αντί για δέκτη υπάρχει χρονοδιακόπτης που αποσυγχρονίζεται καμιά φορά. Και κανονικά ή δηλώνεις βλάβη (άμα δε σου μετράει καλές ώρες!) ή το έβλεπαν και το διόρθωναν όταν έρχονταν για τη μέτρηση (πριν την αναλάβουν ιδιώτες όμως!). Δεν τα ξέρω από πρώτο χέρι όμως αυτά τα λεπτά ζητήματα!

edit: Διόρθωσα ένα λάθος στη χρέωση ΑΠΕ.

Sir George
05-02-12, 19:17
Οι ωρες του νυκτερινου δεν ειναι στανταρ, εγω πχ για τους μηνες Νοεμβριο-Απριλιο εχω νυχτερινη χρεωση στις 15:30-17:30 και 02:00-08:00 ενω απο Μαιο-Οκτωβριο 23:00-07:00 ... σε παλαιοτερες συνδεσεις παιζει αυτο να διαφερει απο οτι μου ειχαν πει... το καλυτερο ειναι να παρεις την ΔΕΗ και δινοντας τον αριθμο της χελωνας σου να σου πουνε ακριβως ή να το ελενξεις ο ιδιος ...

panos1gr
05-02-12, 19:24
Ωραίος ο φίλος

exelix
05-02-12, 19:30
Οι ωρες του νυκτερινου δεν ειναι στανταρ, εγω πχ για τους μηνες Νοεμβριο-Απριλιο εχω νυχτερινη χρεωση στις 15:30-17:30 και 02:00-08:00 ενω απο Μαιο-Οκτωβριο 23:00-07:00 ... σε παλαιοτερες συνδεσεις παιζει αυτο να διαφερει απο οτι μου ειχαν πει... το καλυτερο ειναι να παρεις την ΔΕΗ και δινοντας τον αριθμο της χελωνας σου να σου πουνε ακριβως ή να το ελενξεις ο ιδιος ...

Μα αυτό είναι το στάνταρ! Άμα δεις το γράφω και μέσα στο αρχείο.

Ωραίος ο φίλος

Ευχαριστώ!

Sir George
05-02-12, 19:53
Μα αυτό είναι το στάνταρ! Άμα δεις το γράφω και μέσα στο αρχείο.

Το αρχείο δεν το άνοιξα ακόμα, απλά φαντάζομαι ότι δεν είναι στάνταρ γιατί ο φίλος Vag πχ λέει ότι το δικό του ξεκινάει στις 22:00 αλλά και επειδή έτσι μου είχαν πει από την ΔΕΗ όταν πήρα για να το τσεκάρω ;)

tsilojohn
05-02-12, 22:48
Στανταρ ειναι ...http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1033&nt=18&lang=1

\/ag
05-02-12, 23:02
Δεν είναι standard..;)

tsilojohn
05-02-12, 23:12
Ψιλοστανταρ...

Γιώργος Κ
08-02-12, 04:13
Στανταρ ειναι ...http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1033&nt=18&lang=1
Πολυ πετυχημένο το χαμογελο στο site παραπανω. Ολοι το ιδιο εχουμε οταν βλεπουμε τον λογαριασμο της ΔΕΗ στην αλληλογραφία!!! :smt041:smt041:smt041

:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082