PDA

Επιστροφή στο Forum : Στολισμός


tropheus
06-07-04, 00:02
Γειά σας. Είμαι κι εγώ ένα "θύμα" αφρικάνικων κιχλίδων. Έχω ένα ενυδρείο 177 περίπου λίτρων και χρειάζομαι στολισμό. Μέχρι στιγμής έχω μέσα δυο λάβες, και δυο σταμνάκια. Τι προτείνετε; :wink:

Filippos
06-07-04, 10:25
Πέτρες... πολλές πέτρες :lol:

filippas
06-07-04, 10:32
Συμφωνω με το συνονόματο. Άλλωστε το διαπίστωσα και στην πράξη. Χρειάζεσαι πολλεεεεεεεεεεεεες πέτρες :? 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :cry: :P :x :evil: :twisted: :roll:

tropheus
06-07-04, 18:00
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μήπως μπορώ να προσθέσω και μερικά σταμνάκια;

Filippos
06-07-04, 19:55
Οτιδήποτε δεν επηρεάζει τη χημεία της υδάτινης στήλης και αποτελεί κρυψώνα για τις κιχλίδες, μπορεί να μπει στο ενυδρείο σου.

Προσωπικά σε συμβουλεύω να μην σπαταλήσεις λεφτά για κιούπια και σταμνάκια, αλλά να μαζέψεις εσύ τις πέτρες που σου αρέσουν. Απλά θα πρέπει να προσέξεις να στήσεις τις πέτρες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσεις όσες πιο πολλές τρύπες/σπηλιές/κρυψώνες μπορείς. Και πιο φυσικό look θα έχει το ενυδρείο και cost saving σημαντικό θα έχεις.

Από την άλλη μεριά, πρόσεξε μην υπερφορτώσεις το ενυδρείο σου με πέτρες, εάν δεν είσαι σίγουρος για τη βάση του. Επίσης, πριν αρχίσεις να βάζεις πέτρες μέσα κρίνεται πιστεύω αναγκαίο να βάλεις ένα φελιζόλ στον πάτο του ενυδρείου για να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστα με τους μικρούς σκαπανείς... Δεν έχω καταλάβει εάν το ενυδρείο σου είναι άδειο ή γεμάτο. Καλό πάντως θα ήταν να μπει και ένα φελιζόλ με ίδιες διαστάσεις με τον πάτο, μεταξύ του πάτου και της βάσης για περισσότερη σταθερότητα και "ισοκατανομή" του βάρους...

Υ.Γ. Στήνω τώρα ένα ενυδρείο για κιχλίδες. Την τελευταία εβδομάδα την έχω αναλώσει αποκλειστικά και μόνο στο aquascaping του ενυδρείου. Εχω στήσει/ξεστήσει τις πέτρες πάνω από 10-15 φορές... :lol: :lol:

stefanos.f
07-07-04, 23:31
Και πολυ καλα κανεις Φιλιππε γιατι το πως θα τοποθετηθουν οι πετρες μεσα στο ενυδρειο ειναι το αλφα και το ωμεγα απο εμφανισιακης πλευρας και αξιζει να πεδευτεις λιγακι :wink: Οσο για τον φιλο tropheus... βαλε πολλες πετρες ακριβως ετσι οπως σου προτειναν και τα παιδια, διαλεξε αυτες που μπορουν να δημιουργησουν ευκολα σπηλιες χωρις να αφερουν πολυ νερο :!: Προσεξε το αυτο γιατι 177 λιτρα δεν ειναι και παρα πολλα... ουτε και λιγα βεβαια :wink:

tropheus
09-07-04, 02:44
Thanks παιδιά. Σήμερα μάζεψα αρκετά κιλά πέτρες σε ίδια μεγέθη ιδανικά για σπηλιές, αφού τις έλεγξα με υδροχλωρικό οξύ, θα τις βράσω και θα τις βάλω στο ενυδρείο δημιουργώντας σπηλιές.

Obelix(Reifen)
09-07-04, 04:51
αφού τις έλεγξα με υδροχλωρικό οξύ

Γιατί;
Αφού τα ψαριά σου θέλουν σκληρό νερό και θέλεις οι πέτρες να βοηθάνε σε αυτό.
Αν τελικά βρήκες πέτρες που δεν αφρίζουν που τις βρήκες;

sot-zoe
09-07-04, 12:24
Θελω και εγω να μαθω.

γαυρος
09-07-04, 22:37
μετα το βρασιμο μην πεταξεις το ζουμι !! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

αστειακι ... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

εδω ζηταμε να αφριζουν ,πραγμα που ζηταμε στα αφρικανο-ενυδρεια,και εσυ θες να μην????

tropheus
12-07-04, 02:47
Έριξα στις πέτρες ΚΕΖΑΠ για να δω αν αφρίζουν, επειδή αν άφριζαν θα γινόταν το νερό γκρι από το ασβέστιο και μπορεί να ψοφούσαν τα ψάρια μου. Τις βρήκα στο βουνό στο Σε'ι'χ Σου.

γαυρος
12-07-04, 21:47
επειδή αν άφριζαν θα γινόταν το νερό γκρι από το ασβέστιο και μπορεί να ψοφούσαν τα ψάρια μου.

αυτο πως σουρθε?????
δηλαδη ολοι εμεις πουχουμε <αφριζουσες >, εχουμε ενυδρεια με γκρι νερο και ταχουμε αδεια επειδη ψοφησαν τα ψαρια ???? :twisted: :twisted:

κατι αλλο σουχουν πει και δεν το καταλαβες !!
αφριζει με ακουαφορτε = ενδειξη ασβεστολιθικου πετρωματος....


και ειπαμε και ξαναειπαμε οτι για αφρικανικες κιχλιδες ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΡΙΖΟΥΝ !!!! να μην τα ξαναλεμε και γινομαστε κουραστικοι !! :wink:

tropheus
15-07-04, 03:31
Γειά σας παιδειά. Έχω βάλει τις πέτρες στο ενυδρείο μου και οι cichlids κρύβονται στις σπηλιές που έχω σχηματίσει. Επιτέλους έκανα έναν αρκετά καλό στολισμό.

Filippos
15-07-04, 10:19
Τί ψάρια έβαλες μέσα?