Επιστροφή στο Forum : προβλημα με θερμοκρασια
ababapanos
02-02-12, 13:01
καλησπερα.
Εδω και 3 ημερες εχω γεμισει το ενυδρειο μου 240 λιτρα (dubai 120). και εβαλα τον θερμοστατη που ερχονταν πακετο με το ενυδρειο σε λειτουργια (200watt)
Τον αφησα στην ρυθμιση που ειχε στους 26 βαθμους...
ομως εδω και 3 ημερες που δουλευει η θερμοκρασια που βλεπω ειναι κολημενη στους 23-24 βαθμους.... ( το θερμομετρο ειναι ενα μαρκας marina με βεντουζα αξιας 3 ευρω)
Μηπως το θερμομετρο δεν δειχνει σωστα? μηπως απλα ο θερμοστατης δεν εχει απλα προλαβει να ζεστανει τοσα λιτρα νερο? Η μηπως δεν ειναι αρκετα δυνατος?
O Θερμοστατης δουλευει συνεχεια ή αναβει για καποιο διαστημα κ μετα σβηνει; Εαν αναβοσβηνει τοτε θελει καλιμπραρισμα. Θερμομετρα εχω 3 δυο με βεντουζα κ ενα αυτοκολητο της Tetra.
gianniwpopi
02-02-12, 13:10
ανεβασε 1-2 βαθμους τον θερμοστατη για να φτασει εκει που θελεις..
ababapanos
02-02-12, 13:17
ο θερμοστατης την περισσοτερη ωρα ειναι αναμενος, αλλα μερικες στιγμες πολυ λιγες τον βλεπω να σβηνει... Πως μπορει να καλιμπραριστει?
ΚΑνονικα πρεπει να εχει οδηγιες. Τι τυπος ειναι;Μαρκα μοντελοκαι αν μπορεις μια φωτο να φαινεται η κλιμακα θερμοκρασιας κ ο ρυθμιστης.
Αυτός ο θερμοστάτης νομίζω δεν καλιμπράρεται.
Αν όταν φτάνει σε κάποια θερμοκρασία σβήνει τότε δουλεύει σωστά και απλά πρέπει να ανεβάσεις την ένδειξη, γιατί δεν είναι και τόσο ακριβείας.
Αν δε σβήνει ποτέ τότε ή έχει πρόβλημα ή έχεις χαμηλή θερμοκρασία στο σπίτι.
Το θερμόμετρο θα κοιτάς, αλλά αν αμφιβάλλεις τσέκαρε και με ένα άλλο.
ababapanos
02-02-12, 13:31
o θερμοστατης ειναι αυτος
http://www.amazon.co.uk/ferplast-Aquarium-Heaters-200-Watt/s?ie=UTF8&keywords=FERPLAST&rh=n%3A471496031%2Ck%3AFERPLAST%2Cp_n_feature_keyw ords_browse-bin%3A1283105031&page=1
Παναγιώτης Κ
02-02-12, 13:57
Σχεδόν οι περισσότεροι θερμοστάτες έτσι κάνουν. Αν θες να τον πας εκεί που θες απλά ανεβαζε σταδιακά τη βελόνα ώσπου να φτάσει η θερμοκρασία εκεί που θες και άφησε τον εκεί.
Απ οτι διαβασα εδω, http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/id_menu=06040401/prodotto=FISH%20-%20Technical%20components%20-%20Heaters%20-%20Bluclima
δεν ειδα να θελει καποια ιδιαιτερη ρυθμιση. Μετρα και με ενα αλλο θερμομετρο εαν δεν εχεις αλλο ελεγξε το ενυδρειακο θερμομετρο με ενα θερμομετρο δωματιου.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.