PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως ξεστήνετε τα ενυδρεία σας?

Xlapatsas
02-02-12, 09:12
Μετά από συνεχόμενα προβλήματα που είχα με το ενυδρείο μου αποφάσισα να το ξαναστήσω από την αρχή.Ποιά είναι η πιο σωστή μέθοδος για να γίνει ώστε να μην χαθεί η βιολογία μου?Κυρίως ανησυχώ για τις γαρίδες μου που πρέπει να μπαίνουν σε στρωμένο βυθό και τις έβαλα μετά από 1 χρόνο λειτουργίας του ενυδρείου.

delta66
02-02-12, 09:49
Προβληματα που εχουν αποτελεσμα να χρειαζεται να ξαναστηθει ενα ενυδρειο απο την αρχη σημαινει πληρη απολυμανση, απο γυαλα και φιλτρο, μεχρι αποχες, οργανα μετρησεων, παρελκομενα, βαρελι προετοιμασιας, ανλτιες, σωληνες, τσιμπιδες κλπ.
Τα υλικα του φιλτρου του προβληματικου ενυδρειου, θα κουβαλησουν τα "προβληματα" και στο καινουριο στησιμο.

jocker
02-02-12, 10:43
Τι προβλήματα αντιμετωπίζεις? Θα μπορούσες να μεταφέρεις τους οργανισμούς σε υγιές ενυδρείο κάποιου φίλου ή σε κάποιο κατάστημα ώστε να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σωστά και με την ησυχία σου.

Xlapatsas
02-02-12, 11:24
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οι συνεχείς θάνατοι των ψαριών μου χωρίς προφανή λόγο.Τώρα έχουν μείνει 1 τιγράκι και 2 serpae tetra και έχω χάσει καμιά δεκαπενταριά από αυτά τα είδη, από την αρχή λειτουργίας του ενυδρείου μου (1,5 χρόνο).
Απ΄ότι κατάλαβα θα πρέπει να γίνει ολική απολύμανση όλων των υλικών.
Θα πρέπει να αντικαταστήσω το βιολογικό υλικό ή απλά να το ξεπλύνω?
Με το χαλίκι, τα ξύλα και τα φυτά τι πρέπει να κάνω πριν τα ξαναβάλω?

Χρηστος Ζ.
02-02-12, 11:31
μηπως συμβαινει κατι αλλο και δεν πεθαινουν απο αρρωστιες? πες μας καποια χαρακτηριστικα οπως τιμες νερου και ρουτινα σηντηρησης, ογκος ενυδρειου, ιχθυοφορτωση κτλ.

tsoum
02-02-12, 12:21
Για το βιολογικό μπορεις να το βράσεις. Μη χρησιμοποιήσεις χημικά γιατι μπορεί να αποροφήσει τίποτα και να τρέχεις.

Το χαλίκι και τα ξύλα μπορείς να τα βράσεις και αυτά. Αν δεν χωράνε τα ξύλα, τρίψτα με ενα παλιο σφουγγάρι κατω απο ζεστό νερο. Για τα φυτά δες εδώ. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44812&highlight=%E1%F0%EF%EB%FD%EC%E1%ED%F3%E7+%F6%F5%F4 %FE%ED)

Μετά οταν είναι ολα καινούργια μπορείς να μπολιασεις το φίλτρο σου απο κάποιον για να μην χρειάζεται να περιμένεις παλι 1 μηνα+

Xlapatsas
02-02-12, 12:54
Εδώ μια παλαιότερη περιγραφή που είχα κάνει για το πρόβλημα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=51398

delta66
02-02-12, 12:58
Πολλα μπορει να συμβαινουν, ακομα και η σιλικονη που ειναι κολλημενο το ενυδρειο μπορει να φταιει.
Πιο συνηθη αιτια ειναι το κακο νερο, βακτηρια και παρασιτα.

Για απολυμανση διαβασε εδω http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?7676-%C1%F0%FC-%C1%F6%F1%E9%EA%DC%ED%E5%F2-%F3%E5-%C4%DF%F3%EA%EF%F5%F2&p=129849#post129849

Xlapatsas
03-02-12, 10:11
Πολλα μπορει να συμβαινουν, ακομα και η σιλικονη που ειναι κολλημενο το ενυδρειο μπορει να φταιει.
Πιο συνηθη αιτια ειναι το κακο νερο, βακτηρια και παρασιτα.

Για απολυμανση διαβασε εδω http://www.greekdiscus.com/test2000/showthread.php?7676-%C1%F0%FC-%C1%F6%F1%E9%EA%DC%ED%E5%F2-%F3%E5-%C4%DF%F3%EA%EF%F5%F2&p=129849#post129849

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Delta για τις οδηγίες απολύμανσης που μου έστειλες έχω μια απορία.Αφού γίνει η απολύμανση με χλωρίνη και αφαιρεθεί το νερό από το ενυδρείο, δεν θα έχουν απομείνει υπολείματα χλωρίνης και στο βιολογικό υλικό και στο ενυδρείο γενικότερα?Δεν θα πρέπει να την αφαιρεσουμε κάπως?

Κλεόβουλος
03-02-12, 10:28
Αφού γίνει η απολύμανση με χλωρίνη και αφαιρεθεί το νερό από το ενυδρείο, δεν θα έχουν απομείνει υπολείματα χλωρίνης και στο βιολογικό υλικό και στο ενυδρείο γενικότερα?Δεν θα πρέπει να την αφαιρεσουμε κάπως?

Καλό ξέπλυμα με νερό μέχρι να φύγει η μυρωδιά και 2πλή δόση αντιχλώριου.;)

delta66
03-02-12, 11:38
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Delta για τις οδηγίες απολύμανσης που μου έστειλες έχω μια απορία.Αφού γίνει η απολύμανση με χλωρίνη και αφαιρεθεί το νερό από το ενυδρείο, δεν θα έχουν απομείνει υπολείματα χλωρίνης και στο βιολογικό υλικό και στο ενυδρείο γενικότερα?Δεν θα πρέπει να την αφαιρεσουμε κάπως?
διαβασε παλι το 7 και 8 σταδιο
το τεστ με τη μυτη ειναι καλο