Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρέπει να ρίξω το Kh λιγάκι?

gfdimopo
01-02-12, 23:13
Καλησπέρα παιδιά,

Εχω ενα κοινωνικό φυτεμμένο 115 lt (Rio 125) με διοξείδιο (ph controller) και 4x24w λάμπες.

Στο ενυδρείο έχω μια ρουτινα λιπανσης τις τελευταίες 3 βδομάδες σχολαστικά λόγω ότι αλλαξα εταιρεία λιπασμάτων (Seachem).

Αυτή την στιγμή έχω Kh 5.5 στο ενυδρείο. Απλά επειδή είχα λίγη black beard άλγη σε μερικά φύλλα ανούβιας παλαιότερα και γενικά εμφανίζεται green spot στα τζάμια σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να αυξήσω αρχικά το CO2 και μετά τα φωσφορικα.

Το ph αυτή την στιγμή το έχω 6.75 - 6.80.

Σκέφτομαι να ρίξω το Kh στο 5 για να είναι ιδανικό με βάση τον πίνακα kh/ph?

Τι μου προτείνετε?

Αν ναί, διάβασα ότι μπορεί να γίνει με την χρήση τύρφης!

Apostolis
02-02-12, 01:00
και γενικά εμφανίζεται green spot στα τζάμια σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να αυξήσω αρχικά το CO2 και μετά τα φωσφορικα.

εγώ θα το άφηνα λίγο το σύστημα να "ισορροπήσει"... 3 εβδομάδες δεν είναι πάντα αρκετές...

Το ph αυτή την στιγμή το έχω 6.75 - 6.80.

Σκέφτομαι να ρίξω το Kh στο 5 για να είναι ιδανικό με βάση τον πίνακα kh/ph?

Δε θα πείραζε, αλλά ΣΤΑΔΙΑΚΑ!

Αν ναί, διάβασα ότι μπορεί να γίνει με την χρήση τύρφης!
Ναι, αλλά η τύρφη θα "καφετίσει" το νερό και ίσως αφήσει και ιζήματα πάνω στα δυτά και δεν θα έχει σταθερή "απόδοση", εκτός και αν προετοιμάζεις νερό με τύρφη σε ξεχωριστό δοχείο για τις αλλαγές... γιατί δεν προτιμάς μια Α/Ο 3 σταδίων?

Θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε τί φυτά έχεις, τί λάμπες (μάρκα), φωτοπερίοδο και αν είναι εύκολο και κάποιες φωτογραφίες...

gfdimopo
02-02-12, 10:37
Ξεκινάμε:

Ενυδρείο: Rio 125 lt
Φίλτρο: Eheim 2236 ecco, Dennerle βιολογικό υλικό, Μηχανικό eheim
Λαμπες: 1x Dennerle color 28W, 1x Dennerle Plant Gro, 1x24 Sylvania Gro lux, 1x Aqua Medic για φυτά.
Φωτοπερίοδος: 8 ώρες και οι 4 λάμπες!

Φυτά: Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες γιατί δεν τα θυμάμαι όλα τα όνοματά τους.

Εχω cabomba (Μαλλον aquatica, έχει κάφε κορμό), Myriophyllum mattogrossence Rot, Micarathmemum micranthemoides, anubia nana, hydrofilia polysperma, ludwigia repens, echinodurus barthii, και κάποια ακόμα που δεν θυμάμαι ονοματα.

Λίπανση: Seachem nitrogen, potasium, iron, trace, floorish ή Σερα florena που μου είχε μείνει απο πιο παλιά,