Επιστροφή στο Forum : Betta με Scalare???
Καλησπέρα σας… μετά από ένα ατύχημα που είχα στο 60αρι μου(κάηκε η αντίσταση) θέλω να ρωτήσω εάν γίνετε να φιλοξενήσω τον betta μου μέσα στο 90αρι μαζί με τα σκαλαρια(ζευγάρι) και τον sturisoma για κάποιες μέρες μέχρι να αγοράσω καινούργια αντίσταση. Υπάρχει κίνδυνος να τον χάσω εάν τον αφήσω χωρίς αντίσταση στο 60αρι? Υπάρχει κίνδυνος να τον χάσω εάν τον βάλω στο 90αρι?
Χρηστος Ζ.
01-02-12, 20:52
αυτες τις μερες που η θερμοκρασια δωματιου πεφτει αρκετα χαμηλα μην αφησεις το μονομαχο χωρις θερμανση, προσωρινα μπορεις να τον βαλεις παρεα με τα σκαλαρια μεχρι να παρεις θερμοστατη.
υ.γ. σκαλαρια σε 90 λιτρα?
Αντωνης Πατρα
01-02-12, 20:55
καμια λυση δεν ειναι η σωστη... στο κρυο νερο θα υποφερει αλλα ισως αντεξει.. στα σκαλαρια θα υποφερει πιο πολυ.. ισως τον φανε.. ισως στρεσαριστει και παθει φιν ροτ.. .. εγω προσωπικα θα εκανα την εξης πατεντα.. παρε ενα ταπερ.. βαλτο μεσα στα σκαλαρια να επιπλεει με νερο μεχρι την μεση.. βαλει εκει τον μονομαχο και θα ειναι μια χαρα για την κρυα νυχτα.. (στο ταπερ βαλέ νερο τοσο οσο να μην βουλιαζει) .. εγω αυτο θα εκανα προσωρινα
θα περιμένω και άλλες απαντήσεις σας. Είμαι σε δίλλημα.τωρα εχω 18 βαθμούς κελσίου στο 60αρι.
Υ.Γ.Τα σκαλαρια τα είχα σε 350αρι μαζί με άλλα σκαλαρια . τα έβαλα στο 90αρι για να δω αν όντως είναι ζευγάρι και σε μια εβδομάδα μέσα μου γέννησαν(είχα και μια επιτυχημένη γέννα από αυτό το ζευγάρι) από τότε ανά δέκα μέρες αποθέτουν αυγά αλλά δεν είμαι σε θέση να τα συντηρήσω. Τα ξαναέβαλα στο 350αρι αλλά ήταν απομονωμένα και σκυθρωπά έτσι αποφάσισα να τα ξαναβάλω στο 90αρι. Εδώ και μισό χρόνο είναι ευτυχισμένα(έτσι υποθέτω από τις γέννες και την λαιμαργία τους).
Εγώ θα το έβαζα με τα σκαλάρια, αλλά απομονωμένο. Τώρα αυτό θα είναι με σίτα, με γεννήστρα, με κάτι τέλος πάντων ώστε να μην κινδυνεύει, αλλά να έχει κυκλοφορία νερού. Και θα έβαζα μαζί και το φίλτρο για να είμαι σίγουρος ότι δε θα χάσω βιολογία ή θα το τάιζα εκεί που είναι.
Βαλτο αφοβα μην φοβασαι τιποτα το εχω δοκιμασει και αποδιδει πραγματικα....εχουμε δει πολλες παραλλαγες μονομαχους με νεον με γατοψαρα με διαφορα ειναι πολυ παρεξηγημενο ψαρι....Τωρα αν γεννησουν τα σκαλαρια σου εκει δεν ξερω ποσο επιθετικο θα γινει το θυληκο.
Τελικά άκουσα την συμβουλή εάν και παρακινδυνευμένη ήταν δοκιμασμένη από τον stratoss. Σήμερα είναι μια χαρά όλα τους μέσα στο 90αρι. Ο μονομάχος είναι λες και είναι στο 60αρι(πηγαίνει πέρα δοθε ανενόχλητος) και τα σκαλαρια δεν τον δίνουν σημασία. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και ιδιαίτερος τον stratoss...:grin::D:D
ελπιζω να μην σε πηρα στον λαιμο μου και να δεις καμια ασπρη μερα και μετα την γεννα απο τα σκαλαρια....zw
εγω παντως εχω 3 μηνες τον μονομαχο μου μαζι με νεον κ γατοψαρα και ειναι ολοι χαρουμενοι,ασε που τρωνε κ μαζι ο μονομαχος με τα γατοψαρα...
Dimitris77
03-02-12, 13:52
Τα σκαλαρια ομως ειναι αλλη φαση.Στην θεση σου θα τον έβγαζα απο κει.
χμμμ τι σχεση εχουν τα μικρουλια νεον και τα ακακα γατοψαρα με τα σκαλαρια ρε παιδια?
θελει λιγο προσοχη το εγχειρημα, απο νερο ειναι οκ, ιδιες συνθηκες, αλλα το θεμα ειναι μην τη δουν αλλιως τα σκαλαρια και τον κανουν ζωντανη τροφη...
Προσωπικα θα τον απομονωνα μεσα στο ενυδρειο με τα σκαλαρια μεχρι να λυσω το προβλημα μου, με τροπο ωστε να μην μπορουν να τον προσεγγισουν, ή τουλαχιστο αν γινει κανενας τσαμπουκας να μπορεσει καπου να κρυφτει...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.