Επιστροφή στο Forum : ΣοΣ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ κορυ
Σημερα το βραδυ εκανα την καθιερωμενη αλλαγη νερου στο δισκοενυδριο μου!Αμεσως μετα την αλλαγη παρατηρησα οτι ενα απο τα κορυ ειχε περιεργη συπεριφορα και η κοιλια του ηταν τουμπανο!Μετα απο λιγο πηγε μαζι με ενα αλλο αρσενικο και γεννησε!Εχει κολλησει σε μια γωνια του ενυδρειου περιπου στα 60 70 αυγα!Το ενυδρειο ειναι 380 λιτρα και εχει μεσα 7 δισκους και 8 κορυ τι να κανω?Εβαλα πανω απο τα αυγα μια ριζα και ετσι δεν μπορουν να μπουν οι δισκοι και το ζευγαρι καθετε εκει και τα φιλαει!Να παρω τα αυγα ή να περιμενω?
Xristos1978
27-01-12, 23:38
Σημερα το βραδυ εκανα την καθιερωμενη αλλαγη νερου στο δισκοενυδριο μου!Αμεσως μετα την αλλαγη παρατηρησα οτι ενα απο τα κορυ ειχε περιεργη συπεριφορα και η κοιλια του ηταν τουμπανο!Μετα απο λιγο πηγε μαζι με ενα αλλο αρσενικο και γεννησε!Εχει κολλησει σε μια γωνια του ενυδρειου περιπου στα 60 70 αυγα!Το ενυδρειο ειναι 380 λιτρα και εχει μεσα 7 δισκους και 8 κορυ τι να κανω?Εβαλα πανω απο τα αυγα μια ριζα και ετσι δεν μπορουν να μπουν οι δισκοι και το ζευγαρι καθετε εκει και τα φιλαει!Να παρω τα αυγα ή να περιμενω?
φιλε μου χρηστο,παρε τα αυγα και αυριο το πρωι καντα βραστα για τις κορες σου.χαχα
Και επειδη τα αυγα ειναι πολλα φερε και την δικια σου να φαν ολες μαζι!Ο αδερφος σου φταιει που γεννησαν θυμασε τι ειπε το πρωι?'''ΑΑΑ γατοψαρα ειναι αυτα ρε συ?Ομορφα ειναι'''Πες του αυριο το πρωι θα παω να του παρω το ενυδρειο για γεννηστρα!
εχεις αλλο ενυδρειο εστω μικρο? Τι ειδος κορυ ειναι?
Εχω ενα που χρησιμοπειω για γεννηστρα γκαπυ αλλα ειναι αδειο τωρα και δεν εχω ουτε θερμοστατη ουτε στρωμενο φιλτρο!τα κορυ ειναι αυτα http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/c__paleatus.htm
Αμα έχεις όρεξη μπορώ να σου πώ πατεντα για γεννήστρα για την οποία χρειάζεσαι μόνο ενα κομμάτι σωλήνα και μια αντλία. ουτε θερμοστάτες ούτε φίλτρα κτλπ. Απλα είναι λίγο πρόχειρη και δεν φαινεται πολύ ωραία. Ειδικά αμα είναι "σαλονάτο" το ενυδρειο... Θα σε πάρουν με τις παντόφλες!
Για πες!Σαλονατο ειναι αλλα τωρα τι να κανω?
Λοιπόν. Βασικό είναι τα δύο ενυδρεία να είναι στο ίδιο ύψος το χείλος τους. Μετα είναι πολύ ευκολο. Με ενα σωλήνα PVC Φ32 ή μεγαλύτερο, συνδεεις το μεγάλο με το μικρό, όπως οταν ρουφάς το λάστιχο για να αδειάσεις νερό για αλλαγη. (μπλε σωλήνας)
Αυτό είναι εντελώς ακινδυνο, γιατί όταν το νερό στα δυο ενυδρεία ερθει στο ίδιο επίπεδο, τότε θα σταματήσει να έρχετε νερό απο το μεγάλο προς το μικρό.
Απο εδώ και πέρα είναι απλά τα πράγματα. Με μια μικρή αντλιουλα που θα στελνει πίσω στο κυρίως ενυδρεί το νερό είσαι ετοιμος. (πρασινος σωλήνας) Εχεις συνεχώς φρέσκο νερό σε συνθήκες ενυδρείου και δεν κινδυνεουν τα ψαράκια σου. (σχέδιο 1ο)
Αμα θελεις μπορείς να βαλεις μια τάπα στην εισαγωγή, στον μπλε σωλήνα για να μην κινδυνευει κανενα ψάρι να κολλήσει, κανοντας τρύπες ωστε να περνάει το νερό. (σχέδιο 2ο)
Αντε Σαββατο είναι αυριο, κοστος λίγοτερο απο 10 ευρά πιστευω και χρόνος προετοιμασίας κανενα μισάωρο!
Θεωρω οτι πιο "σωστη" ανωτερη θερμοκρασια για τα Corydoras paleatus οτι θα πρεπει να ειναι 23οC οπως αναγραφει το fishbase http://www.fishbase.org/summary/Corydoras-paleatus.html οποτε δε θα τα εβαζα με δισκους :rolleyes:
:D
Τσουμ ευχαριστω για το σχεδιο αλλα δεν μπορω να βαλω διπλα στο ενυδρειο κατι τετοιο!Για την θερμοκρασια το ειδα αφοτου τα πηρα και πολυ πριν αρχισω το διαβασμα!Αλλα εφοσον βρισκονται σε αυτο το περιβαλλον 4 5 μηνες και αναπτηχτηκαν και αναπαραγωνται δεν διχνει αυτο οτι τα ψαρια ειναι καλα?Δεν ειχα καμια απωλεια και μεγαλωσαν κανονικοτατα!
Το ξέρω, και γι'αυτο είπα για σαλωνάτο ενυδρείο! :D
Οταν ζουν διαρκως σε μεγαλυτερη θερμοκρασια απο οτι "πρεπει" τους αυξανουμε τοσο πολυ τον μεταβολισμο τους που τους μειωνουμε κατα πολυ το προσδοκιμο ζωης τους! ;)
Τελικα τα εβγαλα τα αυγα και τα εβαλα μεσα στην καραντηνα που εχω πηρα νερο απο το ενυδρειο και ανοιξα το φιλτρο και πηρα μπολι!Δυστηχως αρκετα αυγα δεν τα προλαβα καναν ντου οι δικσοι!Αλλα ακομη και τωρα μολις αφησε ακομη λιγα στην αλλη μερια του ενυδρειου!Και φανταζομαι τι γινετε και στον βυθο που ειναι αμμος και δεν φαινονται τα αυγα!
βαλε μια αεραντλια κοντα στα αυγα Η βαλε ενα εσωτερικο φιλτρο να κανει κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο που εχεις βαλει τα αυγα , περιμενε 2-3 μερες να δεις εαν ειναι γονιμοποιημενα τα αυγα , εαν ειναι γονιμοποιημενα τα αυγα παρε τροφη σε σκονη ( πχ jbl )
Καλημερα,εχει ενα αεροφιλτρο μεσα στο ενυδρειακι το ειχα για καραντινα καποτε ειναι τπ πρωτο ενυδρειο που ειχα παρει καποτε 21 λιτρα!Και εβαλα και θερμοστατη στους 23 βαθμους καλα ειναι?Εδω σε μας πολυ συσκολα να βρω την τροφη που λες η μονη που εχουν για γοννο ειναι αυτη της τετρα για ζωοτοκα και μια της σερα παλι για ζωοτοκα!
αν δεν βρεις τροφη σε σκονη , παρε flakes και τριφτην οσο ποιο ψιλη μπορεις . τις 3-4 πρωτες μερες δεν θα την χρειαστεις .
Τον γοννο απο τα ζωοτοκα μου τις πρωτες μερες τα ταιζω την τροφη σε σκονη που ειναι για μικρα και την βαζω μεσα σε κροκο αυγου και τρελενονται!Να το δοκιμασω και εδω?
δεν το εχω δοκιμασει αυτο που λες και δεν μπορω να σου απαντησω :)
Πιστευω οτι η πρωτείνη μόνο καλό θα τους κάνει. Το πρόβλημα είναι οτι το νερό θα λερώνεται παρα πολύ. (αβραστος δεν είναι ο κρόκος;)
Και η ΤetraMin Baby είναι αρκετά καλή τροφή.
O κροκος ειναι βραζμενος σφιχτος πολυ!Εννοειτε ταισμα ημερισιο και αλλαγη ημερισια!Τσουμ εχεις πμ
Τελικα εσωσα αρκετα απο τα μικρα βρισκονται σε ενα ενυδριο 20 λιτρων με αεραντλια και αεροφιλτρο στους 24 βαθμους!Σημερα λεω να ταισω πρωτη φορα!Αλλα δεν τα βλεπω και πολι κινητικα ανεβοκατεραινουν στο τζαμι αλλα πολυ σπανια!Θα στραβωθω στο τελος μια σταλια ειναι πως να τα παρατηρησεις!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.