Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρειο..... 110λιτρα.βοηθεια!!!!!

theotym
27-01-12, 15:51
Καλησπερα χρειαζομαι βοηθεια.Πριν μια βδομαδα αγορασα μια γυαλα 110λιτρα μαρκας juwel aquarium ακολουθησα τις οδηγιες απο το καταστημα που την πηρα και χθεσ εβαλα τα πρωτα ψαρια μεσα αφου πρωτα εκανα τεστ ph αμμωνιας (ph 8 to prwto test, eriksa mia ousia neutral regulator kai eriksa to ph sto 7....... ammonia 0).Στο ενυδρειο τοποθετησα μια πετρα 5 ζωντανα φυτα το καταλληλο χωμα οπως μου ειπαν στο μαγαζι θερμομετρο(δειχνει 25βαθμοθς),το ενυδρειο ειχε το φιλτρο τον θερμοστατη και οτi αλλο χρειαζοταν απο οτι μοu ειπαν.ακολουθησα τις οδηγιες για να δημιουργησω τα απαραιτητα βακτηριδια και χρησιμοποιησα sera bio nitrivec kai sera aquatan.Εβαλα 3 ειδη ψαριων ,στον αριθμο 7 (2 silver dollar,3bunesarias,2gurami).Θελω τη γνωμη σας αν επραξα σωστα μεχρι τωρα,αν εβαλα τα σωστα ψαρια και τι ψαρια θα μου προτεινανατε να βαλω στην συνεχεια και τον μεγιστο αριθμο;Mεχρι τωρα ξοδεψα 350 ευρω πληροφοριακα 165 κοστισε η γυαλα 33 τα ψαρια(υπερβολικη τιμη η κανονικα).Θεωρειται την τιμη Υπερβολικη;

kgf12345
27-01-12, 15:59
καλωσηρθες! θελεις την μικρη απαντηση η τη μεγαλη?:D και οι δυο συμπερiλαμβανουν να διαβασεις πρωτα αυτα εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490) τα υπομνηματα στην κατηγορια αρχαριοι.αφου τα διαβασεις θα δεις τι εκανες λαθος και θα καταλαβεις τα βασικα.οτι δεν καταλαβεις,ρωτας εδω.τα ψαρια κακως τα πηρες/στα πουλησε.βασικη οδηγια,ειναι να μην εμπιστευεσαι τα πετσοπ.για την επιλογη των ψαριων σου,εμενα μου φαινεται λαθος,αλλα θα σου πουνε και αλλοι.επισης το ενυδρειο και το φιλτρο σου ειναι αστρωτο,και αν δεν κανεις κατι ειναι πολυ πιθανο οτι τα ψαρια θα ψοφησουνε.δε θελω να σε τρομαξω,αλλα ξεκινα να διαβαζεις τα υπομνηματα που σου ειπα.ολοι σχεδον τα ιδια λαθη εχουμε κανει στο ξεκινημα.

Aquariujioti
27-01-12, 16:00
Geia sou! O basikos kanonas einai: 1,5 cm (teliko mhkos psariou) gia kathe 1 litro neroy..

kgf12345
27-01-12, 16:03
δεν ισχυει παντα αυτο και δεν ειναι κανονας,πιο πολυ μια πολυ γενικη οδηγια ειναι που πολλες φορες δε σημαινει κατι γιατι υπαρχουν πολλοι παραγοντες που καθοριζουν την ιχθυοφορτιση που πρεπει να γινεται σταδιακα και οχι με τη μια ολα τα ψαρια μεσα.

Χρηστος Ζ.
27-01-12, 17:21
καλησπερα και καλως ηρθες στην παρεα. δυστυχως ομως εχεις πεσει θυμα των ασχετων πετσοπαδων η σχετικων, προς οφελος τους βεβαια. ποτε μην τους ακους και ποτε μην τους ρωτας για να σου δωσουν συμβουλες. να ακους τις συμβουλες και να διαβαζεις οτι σου πουνε οι πιο παλιοι εδω μεσα και να πηγαινεις να κανεις τις αγορες σου ενημερωμενος πλεον.
αφου σου τα πουλησε τα ψαρακια (πολυ κακως) τωρα θα πρεπει να προσεξεις και να ενεργεις καταλληλα για να μην τα χασεις και παραλληλα να στρωσεις το ενυδρειο σου.
για την τιμη των ψαριων δεν ξερω να σου απαντησω ακριβως αλλα μου φαινεται λιγο τσιμπημενη.

panik
28-01-12, 02:31
Καλως ηρθες. Dont panic. Ξεκινα το διαβασμα, κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου σου και αρχισε τις ερωτησεις.
Μετρησεις με τι τεστ εκανες;