PDA

Επιστροφή στο Forum : ΕΤ phone home


fidel
28-06-04, 14:58
Λοιπόν ετοιμαστείτε για γέλια :D (ή για κλάματα). Γαύρε :wink: ξεκίνα να χώνεις! Σας παραθέτω όλο το γεγονός το οποίο ξεκίνησε εχθές το βράδυ 4.00 με 5.00 τα ξημερώματα. Για διάφορους λόγους (με όλα τα φώτα σβηστά στο σπίτι) και με το να λειτουργεί στο ενυδρείο μόνο το εξωτερικό φίλτρο, η UV και οι λάμπες του να είναι σβηστές (τοποθετημένες σε χρονοδιακόπτη), αποφάσισα να "βάλω δάχτυλο" στο ενυδρείο! Γιατί μή ρωτάτε!
Βάζω λοιπόν δάχτυλο και ως δια μαγείας βλέπω ότι και οι δύο λάμπες του ενυδρείου ανάβουν :!: Όχι κανονικά αλλά εκπέμποντας ένα απαλό, εξαιρετικά αχνό φώς :!:
Βγάζω τη UV από τη πρίζα, ξαναβάζω δάχτυλο και ξανά μανά ανοίγει η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΕΤ :!:
Επειδή καλή είναι η πλάκα αλλά καλή είναι και η προσοχή με τόσα ηλεκτρικά πράγματα μέσα στο ενυδρείο, για πείτε καμιά ιδέα!

George-A
28-06-04, 17:42
Συμβαίνει αυτό :) γενικά με τις λάμπες φθωρισμού.
Υπάρχει κάποια κεραία σταθμού στην περιοχή σου;
Δοκίμασε και με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι να δεις μηπως έχεις διαροή.

fidel
29-06-04, 00:51
Επειδή δεν με πήρατε στα σοβαρά εκτός από τον George-A, σοβαρεύω και λέω τα εξής: η διαρροή οφείλεται στη UV. Δοκίμασα με δοκιμαστικό κατσαβίδι και ανάβει. Πάλι όχι κανονικά αλλά λίγο. Βγάζοντας τη UV δεν ανάβει. Άρα φταίει η UV. Τώρα τί κάνουμε? Είναι δυνατόν τα ψάρια και τα φυτά να μην έχουν κανένα πρόβλημα?
Επίσης, σύμφωνα με το εγχειρίδιο της hw - UV-Wasserklarer model 350 10watt είναι δυνατόν να υπάρχει ρεύμα της τάξης των 0.003 - 0.005 ampere τα οποία δεν είναι επικίνδυνα για ζωντανούς οργανισμούς. Εαν κάποιος θέλει να αποφύγει τέτοια φαινόμενα μπορεί να γειώσει το ενυδρείο του.
Τώρα είναι τα δύσκολα. Πως γειώνει κανείς το ενυδρείο του? Σε παλαιότερες συζητήσεις με άτομα από το board, εαν θυμάμαι καλά είχαμε καταλήξει σε τελείως μή εφαρμόσιμες λύσεις!

George-A
29-06-04, 01:14
Αν ανάβει λίγο "συνήθως" είναι επαγωγικά. Πολλές φορές αν βάλεις ανάποδα την πρίζα κάτι αλλάζει. Αν είναι εντάζει τα στεγανά δεν έχεις πρόβλημα.
Με απλό δοκιμαστικό δύσκολα ξεχωρίζεις την διαροή με τα επαγωγικά.

Ηλεκρόδια γείωσης υπάρχουν σε διάφορα online μαγαζιά. Δεν είναι τίποτα άλλο απο μια ανοξείδωτη βέργα που στην μια άκρη βγένει ενα καλώδιο που πάει στην γείωση της πρίζας.

lasal
29-06-04, 01:38
Δές εδώ Γιάννη νομίζω πως αυτό εννοεί ο george-a
http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=3946&D=ground&R=21960&Ntt=ground&Ntk=All&Dx=mode+matchallpartial&Ntx=mode+matchallpartial&Np=1&N=2004

fidel
29-06-04, 02:59
George-A έσκισες :!: Άλλαξα την πρίζα. δηλαδή την έβαλα ανάποδα και το κατσαβίδι δεν ανάβει, όπως επίσης έπαψε να νιώθω εκείνο το περίεργο tickling όταν έβαζα το περίφημο δάχτυλο.
Αυτό σημαίνει ότι προχθές όταν καθάριζα το ενυδρείο και είχα βγάλει τις πρίζες, όταν τις ξαναέβαλα έβαλα τη UV ανάποδα με τα γνωστά επακόλουθα.
Συγγνώμη που δεν καταλαβαίνω ακριβώς τί συνέβη με το επαγωγικό ρεύμα, αλλά πάνε πολλά χρόνια από τότε που διαβάζαμε για τέτοια θέματα.
Γενικά τώρα να είμαι ήσυχος ή να προχωρήσω σε μια λύση όπως αυτή που λέει ο lasal?

sot-zoe
29-06-04, 12:12
Πολλές φορές αν βάλεις ανάποδα την πρίζα κάτι αλλάζει.

Αυτο γινεται γιατι πολλες φορες οι διακοπτες δεν κοβουν την φαση (το ρευμα) , αλλα την επιστροφη (ουδετερο).
Αυτο σημαινει οτι οταν κοβουμε το ουδετερο , η φαση εξακολουθει να φτανει μεχρι την συσκευη και να γυριζει πισω στον διακοπτη .
Γι΄αυτο και λυνεται με ενα απλο γυρισμα του φις .
Παντως εγω πιστευω οτι εχεις ακομα διαροη απο την UV .
Βαλτην μονο αυτη σε λειτουργεια και ξαναδοκιμασε με το δοκιμαστικο να δεις , αλλα καντο και με καθε αλλη συσκευη για να εισαι σιγουρος .
Γιατι οπως και να βελεις το φις , διαροη δεν δικαιολογειται .

sot-zoe
29-06-04, 17:52
Κατι δεν παει καλα , κανονικα θα πρεπει να εχει γυαλινο σωληνα απο οπου περναει το νερο και πισω απο το γυαλι να ειναι η λαμπα .
Το θεωρω αδυνατο να ειναι ετσι οπως λες η σχεδιαση της UV .
Αρα δυο πραγματα συμβαινουν , ή εχει σπασει το γυαλι και ερχεται η λαμπα σε αμεση επαφη με το νερο , αρα θα εχει καει κατα πασα πιθανοτητα , ή δεν τα περιεγραψες-παρατηρησες καλα .
Μπορεις να δεις εαν εχει καθολου φως ; δηλαδη εαν δουλευει η λαμπα ;
Περιεργα μου ακουγονται ολα αυτα .

George-A
29-06-04, 18:52
δηλαδή την έβαλα ανάποδα και το κατσαβίδι δεν ανάβει, όπως επίσης έπαψε να νιώθω εκείνο το περίεργο tickling όταν έβαζα το περίφημο δάχτυλο.
Αυτό με το δάχτυλο εμένα με ανυσηχεί ποιό πολύ απο όλα.
Δεν θα έπρεπε με τίποτα να συμβένει κάτι τέτοιο.

Και έχω τις ίδιες απορίες με τον sot-zoe.
Εχεις κάποιο link με φωτογραφία/περιγραφή απο την UV σου;