Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με τον φωτισμο βοηθεια!!

Efh
23-01-12, 22:19
εχω στο ενυδρειο απο πισω ενα πολυμπριζο
το σ/κ εκανα μια αλλαγη νερου και τα εβγαλα ολα εκτος απο τον φωτισμο για να βλεπω....
οταν λοιπον πηγα να τα βαλω παλι στην μπριζα επεσε ο γενικος....
μετα τον σικωσα και μετα απο λιγα λεπτα τα εβαλα ολα στην μπριζα και ολα κομπλε...
σημερα τα φωτα δεν αναψαν οταν ηρθε η ωρα τους!!!
τα εχω με χρονοδιακοπτη....
εβγαλα λοιπον τον χρονοδιακοπτη μηπως εφταιγε αυτος....και εβαλα σκετη την μπριζα...τιποτα....
μετα ειδα μηπως εφταιγε ενας πλαινος διακοπτης που εχει το ενυδρειο για το φως....ανοιχτος ηταν....τιποτα παλι...

μου φαινεται λιγο απιθανο να καηκαν και οι 2 μαζι

τι μπορει να φταιει???καηκε καποιος μετασχηματιστης?
να παρω καινουριες λαμπες?
φταιει το πολυμπριζο?και πως τοτε λειτουργει και ο θερμοστατης και το φιλτρο μου?

οι λαμπες που ειχε το ενυδρειο ηταν δικες του
μια μπλε και μια λευκη
το ενυδρειο ειναι 60 λιτρα και εχει 2 πλεκο μικρους σε μεγεθος

beeromixalhs
23-01-12, 22:35
τα σταρτερ τα τσέκαρες?

Efh
23-01-12, 22:46
σταρτερ??
τι ειναι αυτο?
ελληνικα!!

billias
23-01-12, 22:47
δοκιμασε την μπριζα του φωτιστηκου(χωρις χρονοδιακοπτη) σε άλλη υποδοχη του πολυμπριζου που δουλευει σιγουρα πχ φιλτρου
για να δεις αν ειναι απο την υποδοχη του πολυμπριζου

και ίσως αν καηκε η μια λάμπα να μην αναβει και η άλλη!

επεσε κάπου νερό κατα την αλλαγή;;;;

Efh
23-01-12, 22:50
υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να επεσε νερο γιατι θυμαμαι ειχα βρεγμενα χερια εγω...
αλλα αν επεσε θα επεσε στου θερμοστατη η στου φιλτρου
του φωτισμου την πριζα δεν την εχω πειραξει παρα μονο οταν ρυθμιζω τον χρονοδιακοπτη μια στις τοσες δλδ.....

beeromixalhs
23-01-12, 22:55
αυτό είναι το στάρτερ http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=68_228_504_534 λογικά θα έχουν οι λάμπες σου και είναι πιθανό να μας έχει αφήσει χρόνους

Efh
23-01-12, 23:11
σιγουρα?
αν εισαι 100% βεβαιος τοτε τι κανω?
πως θα το αλλαξω?

οι 2 λαμπες ειναι βαλμενες ετσι
http://i231.photobucket.com/albums/ee208/Troll-99/aquarium/aquael80_10.jpg

δεν ενωνονται

ποσο θα μου κοστισει να το αλλαξω αν αλλαζεται και πως θα το τοποθετησω? θα χρειαστω καποιον που να εχει γνωση? η ειναι τοσο ευκολο οσο και οι λαμπες?

αν οντως ειναι εκει το προβλημα

απο ηλεκτρολογια δυστηχως ειμαι ασχετη....μονο φυσικη ξερω οτι λεει εκει...

αλλαξα πριζα και παλι δεν αναβουν!!

beeromixalhs
23-01-12, 23:29
είναι πολύ εύκολο αλλά νομίζω πως δε χρειάζεται να αλλάξεις εσύ τίποτα από ότι βλέπω. Δε μου λές δεν ανάβουν ούτε τα led?

Efh
23-01-12, 23:32
δεν εχω λεντ απο αλλο ενυδρειο που μοιαζει με το δικο μου πολυ

beeromixalhs
23-01-12, 23:38
βάλε μια δικιά σου φωτό να δουμε τη λάμπα σου και τα μπαλάστ αν γίνετε και τον τρόπο που είναι συνδεδεμένα. Γιατί με ξένες δε κάνουμε σωστή δουλειά

Efh
24-01-12, 00:02
δεν μπορω γιατι το ενυδρειο εκει που ειναι τοποθετημενο δεν εχει πολυ χορο απο πανω για να ανοιξει τερμα το καπακι....
το εχω βαλει σε εσωχη του τοιχου

αν ειναι το σταρτερ ποσο θα μου παει χρηματικα για αλλαγη?
ο πατερας μου που ειναι ηλεκτρολογος αυτοκινητων και γενικα εχει γνωσεις
μου ειπε πως για να τσεκαρω αν ειναι το σταρτερ θα πρεπει να παρω νεες λαμπες να τις βαλω και αν δεν αναψουν να δω το σταρτερ....

και να αναψουν καλο θα ειναι γιατι δεν εχω ανταλλακτικες οποτε δεν θα πανε χαμενα τα λεφτα μου

αλλα το σταρτερ ποσο θα μου κοστισει?

tsilojohn
24-01-12, 00:13
Αν οι λαμπες σου ειναι σαν την λαμπα της εικονας που εβαλες τοτε δεν υπαρχει σταρτερ.
Οι συγκεκριμενες λαμπες καιγονται πολυ ευκολα απ'οτι εχω καταλαβει, ασε που ειναι δυσκολο να τις βρεις (ειναι και ακριβες)

Efh
24-01-12, 00:19
ναι ειναι 24 βατ
ειναι οπως αυτες της εικονας
φθοριου δεν ειναι? Τ5
δεν θα παω σε πετ σοπ να παρω!!!
λογικα σε μαγαζια με λαμπες και στο πρακτικερ σιγουρα θα εχει....

αλλα τελικα τι ειναι??
κανας εμπειρος??? ξερει???

savvas27
24-01-12, 00:21
χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι εχει γυρω στα 5 ευρω

beeromixalhs
24-01-12, 00:23
όπως σου είπα και εγώ και ο tsilojohn δε χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Τιμή δε ξέρω γενικά θα δεις όμως μια ενδεικτική στο link που σου έστειλα (νομίζω λέει 50 λεπτά) αν σου χρειαζόταν καλύτερα να δοκίμαζες πρώτα αυτό από το να πληρώνεις λάμπες
Βγάλε τη λάμπα σου και δες αν μπορείς να βρείς άλλη αύριο. Κράτα τη μαζί σου μήπως και μπορείς να τη δοκιμάσεις από εκεί που θα πάρεις τη καινούργια. Να τσεκάρεις αν είναι τελικά και καμένη ή φταίει κάτι άλλο

Efh
24-01-12, 00:26
Αν οι λαμπες σου ειναι σαν την λαμπα της εικονας που εβαλες τοτε δεν υπαρχει σταρτερ.
Οι συγκεκριμενες λαμπες καιγονται πολυ ευκολα απ'οτι εχω καταλαβει, ασε που ειναι δυσκολο να τις βρεις (ειναι και ακριβες)

γιατι δεν εχουν σταρτερ??
Τ5 ειναι οι λαμπες
και της εικονας Τ5 ειναι αν μιλας για τα λεντ....καμια σχεση!!

tsilojohn
24-01-12, 00:34
Αν καηκε τοτε δεν μπορεις να αλλαξεις μονο την λαμπα γιατι δεν αφαιρειται, ειναι φιξ μαζι με το ντουι και το καλωδιο. Στα μαγαζια αν την βρεις κανει 15 με 18 ευρω.
Παντως δεν νομιζω να καηκαν και οι 2 λαμπες μαζι.
Επειδη ειπες οτι καπου υπαρχει διακοπτης για τις λαμπες ριξε μια ματια και σε αυτον...

ΥΓ ρωτα και σε μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο αν μπορουν να στην φερουν.

beeromixalhs
24-01-12, 00:38
http://www.istellas.gr/aquarium/images/menubar/plants/fluoroscent.jpg
η λάμπα σου δεν είναι Τ5;)

savvas27
24-01-12, 00:41
efh η λαμπα της εικονας δεν ειναι τ5.νομιζω λεγονται λαμπες συμπαγεις φθορισμου σχηματος u.T5 ειναι αυτες http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=68_228_504_1243

Efh
24-01-12, 00:56
Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΛΕΥΚΗ!!
παντως ειναι σιγουρο πως ειναι 24 βατ
επισης ειπα πιο πανω πως επαιξα με τον διακοπτη και τιποτα....
δεν νομιζω πως ενωνονται αν και δεν μπορω να δω καλα

http://reefbuilders.com/files/2010/02/jbl-nano-light.jpg

ετσι ακριβως ειναι!!!! ακριβως ομως!!!! απλα ειναι ενσωματομενες στο καπακι του ενυδρειου

αρα εχει καει???

panik
24-01-12, 01:06
Δυο με κοινη βαση ειναι. Αλλαζουν μαζι.

Efh
24-01-12, 01:08
αυτες της φωτογραφιας Τ5 δεν ειναι?? ακριβως τις ιδιες εχω
αρα δεν χρειαζεται σταρτερ να αλλαξω ? σωστα?
η χρειαζεται???

να ξερω τι να αγορασω!!

tsilojohn
24-01-12, 01:08
Παντως αν αλλαξεις την λαμπα μην παρεις την ιδια γιατι ειναι για θαλασσινο ενυδρειο.
Κοιτα και αν εχει μαυρισει το ντουι γιατι οταν αυτες καιγονται μαυριζει και το ντουι συνηθως.
<<Δεν υπαρχει σταρτερ σε αυτες τις λαμπες>>

panik
24-01-12, 01:09
Οχι, δεν εχουν starter. Τυπου PL ειναι σαν αυτη http://www.aquariums.gr/image.php?file=dHJvcGljYWwgcG93ZXIxLmpwZw==

Efh
24-01-12, 01:24
ναι ειδα στην phillips εχουν καλες τιμες !!:D
δεν ειναι ακριβοι παλι καλα!!

οι Τ5 εχουν και απο τις 2 μεριες αυτα που εφαρμοζουν στην βαση? η μονο απο την μια?

panik
24-01-12, 01:27
Και απο τα 2 ακρα.

Efh
24-01-12, 01:34
αα ωραια ευχαριστω πολυυυ παιδες!!!!

platy
24-01-12, 01:40
α) αν και αργησα να απαντησω διευκρινιζω τα εξης η λαμπα σου (ή λαμπες οπως θες πες το ) ειναι τυπου PL δηλαδη φευγουν απο την ιδια βαση αλλα μπαινουν ''χωνευτες''('οπως οι τυπου bayonet στα φωτιστικα περιπου)....β)η λαμπα που εχεις τωρα ειναι/ηταν για θαλασσινο ενυδρειο(μπλε-ασπρη) γ)οταν εψαχνα τυπου pl διχρωμη δεν ειχε κανενα μαγαζι με λαμπες σε ολη την αθηνα...βρηκα μονο απο ebay σε ασπρο-ροζ(για φυτεμενα)...http://www.elegant-nature.com/v2/aquarium-tubes-c-26_33_72.html παρε παραδειγμα εδω..

αν βρηκες καπου τυπου pl ενημερωσε με σε τι τιμη γιατι θελω να αλλαξω και γω στο μικρο ενυδρειο

επισης ειδα και αυτες που ειναι led...ξερει κανεις τιποτα? ? http://file.ledease.com/productsimage/2011/1/4/201114113534291.jpg

klipitiklopos
24-01-12, 02:06
Γειτονισα καλησπερα,
οτι και να κανεις με την λαμπα απο αυτα που σου ειπαν τα παιδια και ξεμπερδεψεις με το καλο, σηκωσε τα πολυμπριζα καπου ψηλα, να μην πηγαινει νερο αλλιως υπαρχει κινδυνος (μεγαλος) να μην σε ξαναδουμε να γραφεις στο φορουμ, αν καταλαβες τι εννοω... (να χτυπησω ξυλο)...;)
-------------------------
Για δυσκολες λαμπες, αλλα και αδιαβροχα ακροφυσια:
ΚΟΝΤΟΡΗΓΑΣ
Ιππωνακτος 44 και Πισσα, Νεος Κοσμος
2109010138
2109021821
Aν του πειτε οτι ειναι για ενυδρεια και οτι μαθατε για αυτον στο φορουμ, θα σας κανει και καλυτερη τιμη

Efh
24-01-12, 15:36

klipitiklopos
24-01-12, 19:28
Προσπαθησε τα καλωδια του ενυδρειου που φτανουν στην πριζα, να κανουν μια καμπυλη κατω απο το επιπεδο της πριζας, για να πεφτουν στο πατωμα τυχον νερα που κατεβαινουν μεσω του καλωδιου, και να μην φτανουν στην πριζα.
Δες στο σχεδιακι:
http://i807.photobucket.com/albums/yy359/vsavv/TECH/th_AQ.jpg

Efh
25-01-12, 22:06
ναι καταλαβα τι λες
θα προσπαθησω να κολισω στο τοιχο το πολυμπριζο..
για να αναδεικνυονται καλυτερα τα χρωματα των ψαριων μου τι χρωμα λαμπας πρεπει να παρω
αυτη που ειχε τωρα ηταν για θαλασσινο...
μια σκετη ασπρη θα ηταν καλη?
υπαρχουν στα μαγαζια της αθηνας αλλα χρωματα που κυκλοφορουν?

klipitiklopos
25-01-12, 22:53
Αν εχεις φυτα στο ενυδρειο, η πιο καλη ειναι η sylvania grolux, αλλα δεν ξερω αν βγαινει στον τυπο που κανει για το φωτιστικο σου.
Η συγκεκριμενη "ροζιζει" λιγο, εμενα μου αρεσει οπως δειχνει τα χρωματα γενικα.
Αν δεν εχεις φυτα, μπορεις να βαλεις μια που το φως της "κιτρινιζει" ελαφρα, και η αποχρωση λεγεται θερμο λευκο. (warm white).
Για μια λαμπα μονη της δεν θα ελεγα οτι χρωματικα ειναι καλη αυτη που ειναι πιο κοινη στα ηλεκτρολογικα, σαν day light, η cool white.
Ρωτησες σε αυτον στον νεο κοσμο;
Το ενυδρειο ειναι Αργυρουπολη, η Καλαματα;

Efh
25-01-12, 23:17
ναι απο φυτα μονο κερατοφυλλο εχουμε δυστυχως
ανουμπιες θα μπουνε στο μελλον...αμα βρω σε καμια λογικη τιμη και ριζα....
το ενυδρειο το ξεστησα και το μετεφερα καλαματα αφου κανεις δεν μπορουσε να μου το προσεχει
γιατι θελει ιδιαιτερη φροντιδα...αντε να πω εγω τωρα στην μανα μου που δεν εχει ιδεα....να ριξει μεσα αυτα που κανω εγω....θα μου πει βαριεμαι και αντε να της εξηγησω εγω....
οποτε εκανα μια μεγαλη μεταφορα το ξεστησα και το ξαναστησα
οσο για το ρευμα που καιει δεν με νοιαζει γιατι μενω στην εστια...
και τα κατοικιδια οπως σκυλοι γατες δεν επιτρεπονται αλλα το ενυδρειο δεν πειραζει κανεναν και ουτε μου ειπαν τιποτα οταν με ειδαν να το κουβαλαω μεσα....
απο πετ σοπ η καλαματα ΔΕΕΕΝ απλα...
και οτι παιρνω το παιρνω απο αθηνα και το φερνω κατω....
απο μαγαζια με λαμπες κλπ εχω τσεκαρει ενα του ΚΑΥΚΑ....

klipitiklopos
26-01-12, 00:13
Χα χα χα! ετσι ειναι...
Καλυτερα γιατι θα το εχεις και παρεα.
Εκεινο που θα σου προτεινα εγω, μιας και λιγο δυσκολο να τους δωσεις να καταλαβουν τι λαμπα ειναι, να παρεις το καπακι του ενυδρειου μαζι σου σε μια σακουλα ας πουμε, και να τους πεις: αααυτοοο θελω!:D
Αν δεν εχουν, να σου πουν τον ακριβη τυπο της λαμπας, να το ψαξουμε στον τυπο που σου ειπα πιο πανω.

Efh
26-01-12, 00:51
αυτο θ κανω