Επιστροφή στο Forum : Microsorum pteropus + Φύτρες ή BBA?
Γεια σας προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό πάνω στο φυτό. Είναι φύτρες? BBA? Η' μήπως είναι και τα 2?:smt120
απ'οσο μπορω να καταλαβω ειναι αλγη...
Χρηστος Ζ.
23-01-12, 00:43
εχω δει σε φωτογραφιες οτι αυτο το φυτο οταν πολλαπλασιαζεται βγαζει στα φυλλα κατι μαυρα σημαδια και μικρα φυλλα στις ακρες των φυλλων του.δεν νομιζω να ειναι αλγη, θα σου απαντησουν και αυτοι που εχουν το συγκεκριμενο φυτο μη σε παρω και στο λαιμο μου.
αν ειναι καφε ειναι ριζιδια..αν ειναι μαυρο ειναι αλγη...αν ειναι και τα δυο..κανε κατι αμεσα
Καλημέρα.
Και εγώ την πρώτη φορά που τα είδα ψάρωσα αλλά τελικά ήταν φύτρες.
Απο τις φωτό δεν βγάζω κανένα ιδιαίτερο νόημα αλλά θα σου περιγράψω την δική μου περίπτωση.
Σε πρώτη φάση αυτό που έβλεπα ήταν μάυρα μικρά στίγματα, ακριβώς σαν άλγη. Επείδή όμως στην αφή έμοιαζε με κάτι καλά σχηματισμένο και σκληρό το άφησα να δω πως θα εξελιχθεί. Σε 3 ημέρες το μάυρο στίγμα είχε γίνει καφέ τριχίδιο και 4 ημέρες μετά απο την πάνω του μερία έκανε αρχή νέο φύλλο.
Τώρα πλέον έχω ένα παλιό φύλλο με 4 νέα πάνω του να αναπτύσονται (και τα ριζίδια και τα φύλλα).
Εάν μπορέσω θα επισυνάψω καθαρές φωτό αύριο.
Κλεόβουλος
23-01-12, 09:14
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Θοδωρής ;)
snakepanos
23-01-12, 09:25
Και εγω απο εμπειρια θα συμφωνεισω με τα παραπανω λεγομενα.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Δεν έχουν βγει καθαρές οι φώτο το ξέρω:roll: Θα προσπαθήσω να βγάλω πιο καθαρές.
Έχω διαβάσει για το φυτό και το πως αναπτύσσεται. Έχω δει και εγώ τα στίγματα που λέει ο Θοδωρής πάνω στα φύλλα. Στις άκρες των φύλλων από την κάτω μεριά του φύλλου όντως υπάρχουν αυτά τα ριζίδια, σαν να είναι κολλημένα κάτω από το φύλλο. Καφέ και ένα κομματάκι φύλλο. Αυτό αν το τραβήξεις λίγο ξεκολλάει αμέσως.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι κάτι ξέμπαρκες τρίχες διαφορετικές από τα ριζίδια. Αν παρατηρήσετε λίγο στις φωτό φαίνονται κάπως στα πίσω φύλλα που είναι κοντά στα στο φίλτρο. Ανησυχώ μήπως είναι αρχή BBA, αλλά αν όντως είναι BBA δεν θα έπρεπε να δω και σε άλλα σημεία του ενυδρείου αυτό το θαμνάκι της ΒΒΑ?:smt120
Εμενα μου φαινεται (ψηλα στις κορυφες) για BBA :cool:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.