PDA

Επιστροφή στο Forum : cayman 110 profesional vs juwel Rio 240

ababapanos
22-01-12, 20:00
Τι λετε? αξιζουν τα παραπανω 150 ευρω του cayman σε σχεση με το rio?
Το ενυδρειο προοριζεται για κιχλιδες malawui.

υπαρχει κανεις που τα εχει δει και τα 2 απο κοντα? να πω οτι δυστυχως ειμαι απο επαρχεια και μονο απο φωτογραφιες θα τα παραγγειλω και θα μου ερθουν με μεταφορικη απο Αθηνα.

stratigos24
22-01-12, 20:14
Χωρις να εχω γνωση, για ριξε μια ματια σε αυτο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43313) το θεμα.

Nα προσθεσω (μηπως και σε ενδιαφερει) μιας και το εμαθα απο φιλο που ψωνιζει απο τα petcity, εχουν σε εκπτωση -60% σε βαση μαζι με ενυδρειο στη μαρκα ενυδρειων anubias που δουλευουν, μεχρι τελος Ιανουαριου. Εχει φιλος μου ενα 180λιτρο που του εχει βγει πολυ καλο. Σιγουρα η ποιοτητα τους ειναι κατωτερη των juwel και cayman αλλα ειναι αρκετα αξιοπιστα.

snakepanos
22-01-12, 20:48
Εγω εχω δη και τα 2 ενυδρεια αλλα περεισοτερο μου αρεσει το cayman 110 profesional ,ειναι ποιο καλο κατα εμε φιλε μου.
Τωρα αμα διαθετεις τα χρηματα για το ποιο ακρηβω παρτο,αλλα θα ελεγα οτι υπαρχουν και αλλα ποιο φτηνα ενυδρεια.δες εδω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=6&show=grid
εχει καλες τιμες .

kgf12345
23-01-12, 00:21
κιεγω οταν κοιταζα τα cayman για να αντικαταστησω το σπασμενο μου αρεσανε πολυ.πολυ μελετημενα ενυδρεια και πολυ ποιοτικα.μου φανηκανε πολυ καλυτερα απτα juwel αλλα σε τιμες,απλησιαστα.τουλαχιστον για μενα οταν κοιταζα.αν θες κορυφη και διαθετεις τα φραγκα παρε cayman.αν δε σε νοιαζει αυτο παρε juwel.ειναι πολυ καλα ενυδρεια και φυσικα ειναι και αυτα απτα κορυφαια.
βεβαια,(μακρια απομας) οταν σπανε ολα τα ιδια σκ... ειναι αλλα τελοσπαντων:rolleyes:

ababapanos
23-01-12, 01:19
τελικα λεω να επιλεξω το rio 240 , οχι γιατι ειναι ποιο ποιοτικο, αλλα για αυτα τα 10 εκ επιπλεον μηκος. Αλλα το ανοιγμα στο καπακι του cayman που ανοιγει τοσο ευκολα και μονοκοματα σαν καπο αυτοκινητου, παντα θα μου λυπει και θα το ζηλευω.

Για εξωτερικο φιλτρο, μπορειτε να μου πειτε ποιο μοντελο eheim να αγορασω για τα λιτρα μου ? λεω για eheim γιατι εχω διαβασει οτι ειναι τα καλυτερα. Αν υπαρχει και κατι αλλο καλυτερο πειτε μου. Επισης τα υλικα του φιλτρου τα αγοραζω ξεχωριστα? και αν ναι τι να αγορασω ?

ευχαριστω

Κλεόβουλος
23-01-12, 09:46
Η eheim είναι απο τις πιο αξιόπιστες εταιρείες αλλά δες και τα εξίσου καλά fluval ;)
Αν κρατήσεις και το λειτουργικό εσωτερικό της juwel, σαν δεύτερο εξωτερικό φίλτρο ένα με ονομαστική ροή γύρω στα 900-1000 λίτρα/ώρα θα σου κάνει δουλειά (χωρίς να ξέρουμε βέβαια τι είδους ενυδρείο θα στήσεις).
Πχ. http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2266 (είναι κομπλέ με υλικά)
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2175 (φτηνή λύση για δύσκολους καιρούς, αλλά δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα. Θέλει υλικά)
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1951 (μοντέλο αντοχής, χωρίς υλικά και σύγχρονες ευκολίες)
κλπ

delta66
23-01-12, 11:07
Αν χρειαστεις ψυξη με ανεμιστηρακια στο ενυδρειο, θα δυσκολευτεις αρκετα να τα εγκαταστησεις σε cayman.

kgf12345
23-01-12, 11:13
ωχ ναι!:D ασε που εγω θα λυπομουνα κιολας να το τρυπησω το καπακι τους αν χρειαζοτανε:D

ababapanos
23-01-12, 12:10
ευχαριστω για τις απαντησεις, τελικα αποφασησα να παραγγειλω το rio 240 και για φιλτρο θα ψαξω να βρω ενα μεταχειρησμενο 2217 απο αγγελεια. Ελπιζω να εκανα τις σωστες επιλογες

maikl
23-01-12, 12:15
Νομιζω τις καλυτερες εκανες...;)

delta66
23-01-12, 12:19
Θα χρειαστεις βοηθεια απο wave pumps. To 2217 εχει χαμηλη ροη για να καλυψεις με σωστη κυκλοφορια το ενυδρειο αυτο.

ababapanos
23-01-12, 12:22
Αυτο δεν το γνωριαζα. νομιζα οτι το 2217 καλυπτει τα 240 λιτρα. Για ποιο αλλο μοντελο να κοιταζα?

delta66
23-01-12, 12:47
Απο κυκλοφορια νερου μεσα σε ολο το ενυδρειο ειπα οτι δεν σε καλυπτει. Απο βιολογικη φιλτρανση (με νορμαλ ιχθυοφορτωση για τα λιτρα) θα εισαι ΟΚ, αν φυσικα το στησεις και με κεραμικα υλικα το 2217.
Με προσθετα wave pumps θα εισαι ΟΚ και απο κυκλοφορια.

tsoum
23-01-12, 12:53
http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2179

Αυτό εννοεί ο delta!!

ababapanos
23-01-12, 13:57
α καταλαβα! το ξερω αυτο ειχα αγορασει ακριβως το ιδιο απο το ebay με 5 ευρω παλια οταν ειχα θαλασσινο! θα το κοιταξω
-------------------------
μιλησα παλι με το καταστημα και μου ειπαν οτι τελικα rio 240 δεν εχουν, και μου ειπαν αντι για αυτο αν θελω να παρω ενα DUBAI 120 που ειναι στα ιδια λιτρα, και ιδιες διαστασεις. μου ειπαν δεν ειναι κινεζικο αλλα ιταλικο και το ιδιο ποιοτικα με το rio αλλα δεν ξερω αν μου λενε αληθεια..

Τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω να περιμενω 3 εβδομαδες για το ριο η να παρω το dubai? Το γνωριζει κανεις σαν ποιοτητα?

ευχαριστω

tsoum
23-01-12, 14:03
Τα Dubai νομίζω είναι της ίδιας εταιρίας που κάνει τα Cayman. Ferplast και τα δύο.

ababapanos
23-01-12, 14:15
οποτε να παρω το dubai 120 ε? εχει καποιες σημαντικες διαφορες σε σχεση με το rio που δεν γνωριζω?

απλα βλεπω οτι εχει ενα φιλτρο Bluwave 07 μεσα, ελπιζω να μπορει να αφαιρεθει ε και να μην ειναι κολημενο στο τζαμι

Κλεόβουλος
23-01-12, 14:24
Αυτό είναι ;)
http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=/id_menu=06010309#

ababapanos
23-01-12, 14:30
ναι τελικα καλο πρεπει να ειναι το dubai σαν το Ριο, απλα με προβληματιζει αυτο το φιλτρο που εχει. γιατι εγω θα το λειτουργω με εξωτερικο γιατι δεν θελω να μου κοβει λιτρα μεσα στο ενυδρειο το εσωτερικο

delta66
23-01-12, 14:31
οποτε να παρω το dubai 120 ε? εχει καποιες σημαντικες διαφορες σε σχεση με το rio που δεν γνωριζω?

απλα βλεπω οτι εχει ενα φιλτρο Bluwave 07 μεσα, ελπιζω να μπορει να αφαιρεθει ε και να μην ειναι κολημενο στο τζαμι
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=59496
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43313
κλπ

tsoum
23-01-12, 14:50
Τα εσωτερικά φίλτρα αυτά, και του Ριο και του Ντουμπαϊ, είναι πολύ καλα κατα την άποψή μου. Χωράνε αρκετό υλικό και εχουν πολύ μικρή κατανάλωση σε ρευμα. Εκτος αυτού, μπορείς, χρησιμοποιώντας το εσ. φίλτρο να βάλεις ενα μικρότερο εξωτερικό ίσα ίσα για υποστήριξη και επιπλέον ασφάλεια.

ababapanos
23-01-12, 15:22
τελικα θα παρω το dubai 120...
Το ξερω οτι μπορει να ειναι καλο το εσωτερικο φιλτρο αλλα, δεν μαρεσει αισθητικα μεσα στο ενυδρειο αλλα και επειδη θα μου κοβει λιτρα. Ελπιζω να βγαινει

dimost
23-01-12, 16:25
τελικα θα παρω το dubai 120...
Το ξερω οτι μπορει να ειναι καλο το εσωτερικο φιλτρο αλλα, δεν μαρεσει αισθητικα μεσα στο ενυδρειο αλλα και επειδη θα μου κοβει λιτρα. Ελπιζω να βγαινει

Μη το βγάλεις

kgf12345
23-01-12, 17:18
δεν ξερω την πολιτικη της ferplast (?) αλλα στα juwel αν βγει το φιλτρο χανεις και την εγγυηση.(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος) ειναι πολυ πιθανο να ισχυει το ιδιο και για της ferplast οποτε τουλαχιστον για οσο χρονο εισαι στην εγγυηση θα το αφηνα μεσα οπως ειναι γιατι και τα λεφτα ειναι αρκετα υποθετω που θα δωσεις.παντως τα φιλτρα τους ειναι καλα.θα το χρησιμοποιουσα ανετα.και οπως σου ειπανε βαλε ενα μικροτερο εξωτερικο να εχεις δυο για ασφαλεια.εδω λεμε πως θα κανουμε backup στο backup κιεσυ δε θες?:D

ababapanos
23-01-12, 17:23
Αυτο που ρωταω ομως ειναι, μπορει να αφαιρεθει σιγουρα το φιλτρο η ειναι κολημενο στο τζαμι?

kgf12345
23-01-12, 17:27
ολα κολλημενα ειναι αποσο ξερω αυτου του ειδους.γιαυτο και ακυρωνεται η εγγυηση.και στα juwel κολλημενα ειναι.

tsilojohn
23-01-12, 17:41
Το εσωτερικο δεν ειναι κολλημενο , ειναι «συρταρωτο» και βγαινει πολυ ευκολα

ababapanos
23-01-12, 17:51
παιδια ο ενας λεει ειναι κολλημενα, ο αλλος ειναι συρταρωτα, τελικα τι υσχιει? (για το dubai ρωταω και οχι για το Ριο)

dimost
23-01-12, 17:56
παιδια ο ενας λεει ειναι κολλημενα, ο αλλος ειναι συρταρωτα, τελικα τι υσχιει? (για το dubai ρωταω και οχι για το Ριο)

Μπες στη ιστοσελίδα της ferplast να δεις

ababapanos
23-01-12, 18:06
εχω μπει, δεν αναφερει τιποτα σχετικο

exelix
23-01-12, 18:15
Στο user's manual (http://www.ferplast.it/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=glass_aquarium-dubai-aquariums--dubai-120-bianco/id_menu=06010309/frm_pagina=1) λέει ότι μπαίνει κουμπωτό-συρταρωτό και μπορεί να βγει για να βάλεις εξωτερικό.

ababapanos
23-01-12, 18:22
α ωραια. Σε ευχαριστω πολυ

kgf12345
23-01-12, 19:22
αρα δεν ισχυει το ιδιο με τα juwel.οποτε δεν τιθεται και θεμα εγγυησης υποθετω. και ποια η τιμη του;

ababapanos
23-01-12, 19:50
Μου πηγε , 411 μαζι με την βαση + 76 ευρω δωροεπιταγη. Το μονο κακο ηταν που η βαση απο το dubai 120 ηταν στα 290 ευρω(δηλαδη σχεδον δυπλασια τιμη απο την βαση του rio που εχει 176 ευρω) και ετσι αντι για την δικη του, το αγορασα με την βαση του Rio 240 που εχει ιδιες ακριβως διαστασεις.

kgf12345
23-01-12, 20:15
μια χαρα ειναι για τα λεφτα αυτα.δηλαδη αν δεν επαιρνες βαση θα σου εβγαινε 235 ευρω:confused:
πολυ καλη μου φαινεται η τιμη,οταν ειχα ρωτησει για μικροτερο cayman (180 λιτρα αν θυμαμαι καλα)μου ειχανε πει κατι τρελλα νουμερα.δεν πανε καλα ορισμενοι:rolleyes:

mikele
23-01-12, 20:21
ειχα ενα cayman πολυ καλη ποιοτητα σαν ενυδρειο αλλα βασικο μειον το καπακι του
απο μεσα ο συνδυασμος ζεστη νερο υγρασια ξεραινει τα τμηματα του οπως ο ανακλαστηρας και σπαει σα ξερο φυλλο μετα απο συντομο διαστημα....οπως επισης προαναφερθηκε δεν ειναι για τρυπημα

ababapanos
23-01-12, 20:29
μια χαρα ειναι για τα λεφτα αυτα.δηλαδη αν δεν επαιρνες βαση θα σου εβγαινε 235 ευρω:confused:
πολυ καλη μου φαινεται η τιμη,οταν ειχα ρωτησει για μικροτερο cayman (180 λιτρα αν θυμαμαι καλα)μου ειχανε πει κατι τρελλα νουμερα.δεν πανε καλα ορισμενοι:rolleyes:

Ναι αλλα μην μπερδευεσαι , εγω δεν πηρα το cayman που ειναι η φεραρι, πηρα το dubai που ειναι το φιατακι. :p

kgf12345
24-01-12, 01:59
ναι δεν ξερω,παντως 5-6 site του εξωτερικου που κοιταξα τωρα δεν το βρηκα κατω απο 300 ευρω κιαυτο χωρις τη βαση,γιαυτο μου κανει εντυπωση.και αν εξω εχει 300 εδω οι ελληνες ολο και κατι παραπανω θα θελουνε να βγαλουνε. γιαυτο μου φαινεται χαμηλη η τιμη.ισως εχεις δικιο τι να πω.

ababapanos
24-01-12, 02:21
ναι δεν ξερω,παντως 5-6 site του εξωτερικου που κοιταξα τωρα δεν το βρηκα κατω απο 300 ευρω κιαυτο χωρις τη βαση,γιαυτο μου κανει εντυπωση.και αν εξω εχει 300 εδω οι ελληνες ολο και κατι παραπανω θα θελουνε να βγαλουνε. γιαυτο μου φαινεται χαμηλη η τιμη.ισως εχεις δικιο τι να πω.

Για το cayman λες η για το Dubai?
Εμένα πάλι για το dubai 120 που αγορασα, δεν μου φαίνεται ότι τι πηρα τόσο φθηνά. Το Dubai 120 (240 λίτρα) το εχουν στα 411 ευρω αλλα η δωροεπιταγη 246 ευρω είναι που έσωσε την κατάσταση.

kgf12345
24-01-12, 02:32
για το dubai λεω.το πιο φτηνο που βρηκα ητανε 300 ευρω χωρις τη βαση.οκ εγω δε σε καταλαβα,νομιζα οτι τα 411 ευρω που εδωσες ητανε για ενυδρειο κ βαση μαζι.συγνωμη.
γιαυτο μου φανηκε χαμηλη η τιμη.
παντως αν μιλαμε για κηφησια,δε μπορω να μην πω οτι μου φαινεται μεγαλη λαμογια αυτο που κανουνε.

tsilojohn
24-01-12, 02:34
Φιλος μου ειπε οτι το WI ξεπουλαει τα ferplast γιατι δεν εχουν καλη αντιπροσωπια στην Ελλαδα , και δεν θα τα ξαναφερει.

kgf12345
24-01-12, 02:38
δεν ξερω κατα ποσο ισχυει,μπορει και ναι μπορει και οχι.αλλα με το συγκεκριμενο καταστημα δε θα μου φαινοτανε τιποτα περιεργο.το ιδιο κακη αντιπροσωπεια ειχανε και τα ocean son,sun, οπως λεγονται.συμφωνα με εκεινους παντα...δεν ειδα να τα σταματησαν κι'εκεινα.αντε σταματαω για να μην παρω φορα τωρα με το συγκεκριμενο μαγαζι...

ababapanos
24-01-12, 02:46
για το dubai λεω.το πιο φτηνο που βρηκα ητανε 300 ευρω χωρις τη βαση.οκ εγω δε σε καταλαβα,νομιζα οτι τα 411 ευρω που εδωσες ητανε για ενυδρειο κ βαση μαζι.συγνωμη.
γιαυτο μου φανηκε χαμηλη η τιμη.
παντως αν μιλαμε για κηφησια,δε μπορω να μην πω οτι μου φαινεται μεγαλη λαμογια αυτο που κανουνε.

Στην ουσία 411 έχει μαζί με την βάση του Ρίο όμως, αφού εξαργυρονω ένα μέρος της δωροεπιταγης και περισεβουν και αλλα 70 ευρω.

Για πια λαμόγια ακριβός αναφερεσαι?

kgf12345
24-01-12, 02:51
οχι λαμόγια,λαμογιά;)εμενα το ολο θεμα της δηθεν προσφορας και δωροεπιταγης μου φαινεται κοροιδια.ανεβαζουν τις τιμες και κανουν προσφορα σε κατι που το εχεις ηδη πληρωσει.μπορει να μην ισχυει για ολες τις περιπτωσεις,αλλα σε πολλες ισχυει και το ξερουνε.γιαυτο και το κανουνε.γιαυτο και δεν εχουνε χασουρα απτις περιπτωσεις που θα μπορουσανε να χασουνε κατι.τελος παντων θα βγουμε offtopic στο θεμα σου οποτε ας το συζητησουμε αλλου.καποια στιγμη που θα σκασω και θα πρεπει να τους τα σουρω καλα γιατι τους τα εχω μαζεμενα θα τα πουμε:D
και φυσικα δεν εχω προβλημα αν ειναι τοσο εξυπνος ο επιχειρηματιας και ακολουθει μια ταδε πολιτικη τιμολογησης και προσφορων κλπ.καλα κανει.αλλα καλυτερο θα ητανε νομιζω για ολους, αν εγω τωρα δε μπορουσα να πω οτι νιωθω πως ειναι κοροιδια.αν ητανε σωστοι σε ολα τους οπως θα επρεπε θα το βουλωνα και θα ημουνα και ο καλυτερος πελατης.αυτα.

ababapanos
24-01-12, 03:23
Ίσως να παίζει και αυτο που λες και τα ενυδρεια να τα εχουν σε πιο τσιμπιμενες τιμές και για αυτο να προσφέρουν και 60% της αξίας του σε δώροεπιταγη , τουλάχιστον στην περίπτωση μου( επειδή ήταν πάνω απο 300 ευρω) , αλλα η αλήθεια είναι και πρέπει να την πω, ότι όσο και αν εψαξα σε αλλα καταστήματα , δεν βρήκα πουθενά χαμηλοτερες τιμές για τα ενυδρεια Μαζι με την βαση που κοιτουσα, και ιδικά αν έπαιρνα και την βάση ξεχωριστά απο αλου οι διάφορες ήταν τεράστιες. Οπότε Δεν έχω κακό λόγο να πω για το συγκεκριμένο καταστημα για την ώρα.

delta66
24-01-12, 09:28
οχι λαμόγια,λαμογιά;)εμενα το ολο θεμα της δηθεν προσφορας και δωροεπιταγης μου φαινεται κοροιδια.ανεβαζουν τις τιμες κΌες και κανουν προσσε κατι που το εχεις ηδη πληρωσει.
Δεν συμφωνω.
Ολα εχουν να κανουν με το τι θελεις να παρεις συνολικα και αν σε συμφερει το τελικο κοστος.
Εχω παρει κατα καιρους 3 ενυδρεια απο εκει και οι τιμες τους ακομα και χωρις την δωροεπιταγη ηταν καλη με αρκετα καταστηματα (μη αναφερω συγκριτικα τις τιμες με αλλες πολεις οπου κατεβαιναν απο παντου και φορτωναν ενυδρεια αφου το τελικο κοστος στην πολη τους εφτανε τα διπλα)
Με την δωροεπιταγη ηταν πραγματικα ευκαιρια, αφου βαση εβγαινε δωρο και περισσευαν και χρηματα και για αλλα πρπραγματακια.
Αν πχ τЀ ειχε στο WI 650 ευρω και η βαση 300, συνολικα ειχε 950, αλλα εσυ εδινες μονο 650 μετρητα και με τη δωροεπιταγη επαιρνες δωρεαν τη βαση και περισσευαν και 25.
Τι να το κανω εγω αν αλλο καταστημα το ειχε προσφορα πιο φτηνο με 550 το ενυδρειο και 250 τη βαση αλλα τελικα εδινα 800 αντι για 650 (συν 25 υπολοιπο δωροεπιταγης)

Εχω παρει και φιλτρα με δωροεπιταγη 50% κλπ (το 2080 με υλικα 400 ευρω, Τοτε κοστιζε το πιο φτηνο στην αγορα 360, εγω εδωσα 400 αλλα πηρα 200 ευρω που τα καταναλωσα σε αλλες αγορες που χρειαζοταν να κανω)
Μαζι με το φιλτρο ειχα παρει και ενα ενυδρειο (με 50% κι αυτο) και μαζι με ολες τις δωροεπιταγες (ακομα και για τη βαση του που την πηρα με τη δωροεπιταγη του ενυδρειου, μου εδωσε αλλα 50% για τη βαση) πηρα ακομα ενα ολοκληρο ενυδρειο με βαση δωρο (και που περισσεψαν και οι δωροεπιταγες του τελευταιου ενυδρειου για ψωνια, μεσα σε εξη μηνες που μπορουσα να εξαργυρωσω την επιταγη)

Τωρα δεν ξερω τι παιζει αλλα τοτε ηταν αχτυπητες οι τιμες και οι προσφορες. Απο τα πρωτα καταστηματα που πηγαν το χομπι μπροστα κατα την αποψη μου.
Στον εξοπλισμο ΟΚ το WI, στα ζωντανα μου εκανε καποιες γκελες ομως.
Και επειδη θελω να επιβραβευω τα καταστηματα που μου δινουν καλα ψαρια, εκανα και αγορες εξοπλισμου και περιφεριακων γενικα, ενσυνειδητα πιο ακριβα, απο τα καταστηματα που μου εδωσαν καλα ψαρια (για να μεινουν ανοιχτα και να συνεχισουν να δινουν καλα ψαρια)

maikl
24-01-12, 09:42
.....μη αναφερω συγκριτικα τις τιμες με αλλες πολεις οπου κατεβαιναν απο παντου και φορτωναν ενυδρεια αφου το τελικο κοστος στην πολη τους εφτανε τα διπλα.....πολλακις :D
....
Τωρα δεν ξερω τι παιζει αλλα τοτε ηταν αχτυπητες οι τιμες και οι προσφορες. Απο τα πρωτα καταστηματα που πηγαν το χομπι μπροστα κατα την αποψη μου.
Στα ζωντανα μου εκανε γκελες ομως.
.....

+ 1000 σε ολα Σπυρε.;)

kgf12345
24-01-12, 10:05
κοιταξε,δε μπορω να πω οτι εχεις αδικο στην περιπτωση σου,δεν αμφιβαλω οτι το εψαξες πριν ψωνισεις.κιεγω ειχα ακουσει παλιοτερα για τις τιμες του καταστηματος οτι ητανε καλες.μαλιστα το ειχα ακουσει και πριν ασχοληθω με το χομπι απο γνωστο μου που ειχε ενυδρειο.δεν εχω λογο να αμφιβαλω για κατι που δεν ετυχε σε μενα.λεω απλα οτι προφανως στην πορεια κατι αλλαξε.δεν ξερω για πιο λογο-ισως οταν ητανε ετσι τα πραγματα οπως λες να ειχανε χασουρα-δεν ξερω.μιλαω με βαση αυτα που τυχανε σε μενα και αυτα που εμαθα απο οταν ξεκινησα να ασχολουμαι.

οσον αφορα τις τιμες,οταν πλεον σου πουλανε ενα ενυδρειο που στο χρεωνουν ταδε τιμη και σου δινουν δωροεπιταγη, και ταυτοχρονα χρεωνουν τη βαση ακριβοτερα αποτι θα επρεπε ωστε να στα παρουν αποκει,εμενα μου φαινεται κοροιδια.και μη γελιομαστε,η πλειοψηφια των πελατων οταν αγορασει ενυδρειο,θα το παρει με τη βαση του.
ασε που οποτε παιρνω αποφαση -παροτι μου φαιρονται λες και δεν αξιζω προσοχης-και παιρνω τηλεφωνο μου λενε αλλα'νταλλων ακομα και για το τι ισχυει με τις δωροεπιταγες.την τελευταια φορα μου ειχανε πει οτι αν παρεις ενυδρειο χωρις βαση, η επιταγη πρεπει να χωριστει στα διαφορα ειδη του καταστηματος.γιαυτο λεω οτι προκειται περι κοροιδιας.και παλι παραβλεποντας το πως μου φερονται και πως μου μιλανε.και στο τηλεφωνο και απο κοντα:roll:και δε ζηταω να τα παρατησουν ολα και να ασχοληθουν με μενα,το αυτονοητο ζηταω,να μη μου μιλανε σαν να με βριζουνε και να μη μου λενε μπουρδες.

delta66
24-01-12, 10:12
...ασε που οποτε παιρνω αποφαση -παροτι μου φαιρονται λες και δεν αξιζω προσοχης-και παιρνω τηλεφωνο μου λενε αλλα'νταλλων ακομα και για το τι ισχυει με τις δωροεπιταγες.την τελευταια φορα μου ειχανε πει οτι αν παρεις ενυδρειο χωρις βαση, η επιταγη πρεπει να χωριστει στα διαφορα ειδη του καταστηματος.γιαυτο λεω οτι προκειται περι κοροιδιας.και παλι παραβλεποντας το πως μου φερονται και πως μου μιλανε.και στο τηλεφωνο και απο κοντα:roll:και δε ζηταω να τα παρατησουν ολα και να ασχοληθουν με μενα,το αυτονοητο ζηταω,να μη μου μιλανε σαν να με βριζουνε και να μη μου λενε μπουρδες.
Η δωροεπιταγη ειναι προφανες οτι δεν εξαργυρωνεται στη γυαλα, και το αναγραφει καθαρα στους ορους της προσφορας (πιο παλια να δεις που δεν εξαργυρωνοταν ουτε στη βαση) και θα την καταναλωσεις σε αλλα ειδη του καταστηματος αν δεν παρεις βαση μαζι με το ενυδρειο.
Αυτο με την τηλεφωνικη συννενοηση θα με βρει συμφωνο.

kgf12345
24-01-12, 11:21
ναι δε μιλαω για εξαργυρωση στη γυαλα.ενοειται.μιλαω για εξαργυρωση στο να παρεις κατι αλλο.φιλτρο για παραδειγμα.οταν ρωτησα μου ειπανε οτι δε γινεται γιατι η δωροεπιταγη πρεπει να χωριστει στα διαφορα ειδη του καταστηματος.δηλαδη παρολο που θα επαιρνα τη δωροεπιταγη και παρολο που το ποσο της δωροεπιταγης ητανε αρκετο για να παρω και φιλτρο,θα εβαζα κιαλλα λεφτα απτη τσεπη μου.αυτο μονο εγω το βλεπω σαν κοροιδια?:Dεκτος αν αυτο το ειπανε μονο σε εμενα και δεν εχει τυχει σε κανεναν αλλον.οποτε επανερχομαι παλι στο αλλο που λεω οτι μου τυχαινει συνεχεια, οτι μου λενε μπουρδες καθε φορα που τους μιλαω.

ababapanos
24-01-12, 12:04
επειδη ειχα περιεργεια για αυτα που λετε, τους πηρα τηλ και τους ρωτησα αν μπορω με τα 76 ευρω υπολοιπο της δωροεπιταγης να αγορασω και καποια αλλα πραγματα που θελω κλπ... και μου ειπαν οτι μπορω απλα θα πρεπει αυτο να το κανω σε μια φορα ( μεσα σε 6 μηνες) και οτι δεν μπορω να κοψω την επιταγη σε κομματια

kgf12345
24-01-12, 12:47
το οτι δεν επιτρεπουν το κοψιμο της επιταγης χρονικα λογικο ειναι.διευκρινησες αν μπορεις να παρεις κατι συγκεκριμενο με ολο το υπολοιπο ποσο της δωροεπιταγης?μπορεις δηλαδη να παρεις ενα φιλτρο με 70 ευρω?(αν υπαρχει κατι τετοιο σε αυτη την τιμη)γιατι ειμαι κιεγω περιεργος να μαθω τι ισχυει τελικα με την ..... τη δωροεπιταγη!:D

ababapanos
24-01-12, 12:57
κατι συγκεκριμενο για φιλτρο δεν ρωτησα, αλλα γενικα αν μπορω να την χρησιμοποιησω σε καποια αλλα πραγματα που θελω και μου ειπαν οτι γινεται μεσα σε 6 μηνες μια φορα!

kgf12345
24-01-12, 13:07
ε αυτο ειπα κιεγω.εμενα οταν ρωτησα μου ειπανε συγκεκριμενα οτι δεν μπορεις να παρεις ενα πραγμα με ολο το ποσο,αλλα πρεπει να εξαργυρωθει σε μια φορα,και σε διαφορα ειδη του καταστηματος.πχ 30% του ποσου σε τροφες,40%σε ψαρια,κλπ κλπ...
αρα αν ηθελα να παρω φιλτρο θα επρεπε να βαλω κιαλλα απτη τσεπη μου ενω θα ειχα τη δωροεπιταγη που καλυπτε ολη την τιμη του φιλτρου:rolleyes:
με αλλα λογια σου δινουνε την δωροεπιταγη αλλα μονο για να την εξαργυρωσεις οπως θελουν αυτοι.οχι οταν θελουνε, αυτο το βρισκω λογικο.αλλα το οπως θελουνε το θεωρω κοροιδια.γιατι μπορει να εξυπηρετει καπως αυτον που ξεκιναει τωρα,και χρειαζεται απολα,αλλα τον ανθρωπο που ειναι ηδη στο χομπι και μπορει να εχει τα περισσοτερα που χρειαζεται,τον κοροιδευουνε με τη δηθεν προσφορα.αυτοματος αυτο σημαινει οτι για το καταστημα υπαρχουν κατηγοριες πελατων.αλλοι πρωτοι αλλοι δευτεροι.εγω ετσι το εκλαμβανω.προσθεσε σε αυτο και τη συμπεριφορα τους απενατι μου καθε φορα που τους μιλαω,και γιαυτο λεω οτι τους τα εχω μαζεμενα.για να μην πω για την κοπελα που σηκωνει το τηλεφωνο που την εχει δει δεν ξερω κιεγω πως:rolleyes:

maikl
24-01-12, 13:26
Αυτο το εκαναν για καποιο χρονικο διαστημα.Συνηθως ομως "επαιζε" το 50%.Καποια στιγμη υπηρξε και 100% και καποιοι οφεληθηκαν....:smt020(νομιζω κι ο Σπυρος...).:rolleyes:

kgf12345
24-01-12, 13:30
ε γιαυτο θα το εκοψαν και το αλλαξαν:Dγιατι αν οφελουνταν τοσο πολυ οι πελατες αποκλειεται να οφελουνταν το καταστημα :D