PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρτεμια, κουνούπια , και γιατί ..


blacky
21-06-04, 13:17
Τελευταια κανω μια καλιέργεια κουνουπιών ( πάντα με τη βοήθεια του HellRaizer ) , και συγχρονως βγηκαν και τα πρωτα αρτεμια .
Αυτο που διαπηστωσα ειναι οτι τα αρτεμια ειναι παρα πολυ μικρα ( ξανθα )
Δεν ξερω αν τα αφησω αν μεγαλωσουν πιο πολυ ....
Απο τη αλλη οι νυμφες κουνουπιων ειναι αρκετα μεγαλουτσικες για να ταισω τους Μονομαχους μου .
Αυτα που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης .
1) Ποια τροφη ειναι αγαπητη στα ψαρια
2) Ποια εχει τις περισσοτερες θρεπτικες αξιες .
3) η ζωντανη τροφη μπορει να δωθει στα Сolisa lalia , xiphophorus helleri , mosaic gouramy , Hyphessobrycon callistus kai platy ?

Tolis
21-06-04, 14:13
Η θρεπτικη αξια της Artemia salina ειναι στο maximum την ωρα που εκκολάπτεται. Οσο περνανε οι ωρες χανεται γιατι η κυστες τρεφονται απο τα ιδια τους τα αποθεματα, εως να ταιστουν.

Η διαιτα του καθε ειδους αλλάζει. Καποια τροφη που ειναι ιδανικη για ενα ειδος μπορει να ειναι εως και επικινδυνη για καποιο άλλο. Παντως, εκτος περιπτωσεων οπως τα αλγοφάγα τυπου m'buna ή goby cichlids που απαγορευεται να φανε τροφη πλουσια σε πρωτεινη, μια καλη γενικη τροφη του εμποριου ειναι οκ για τα περισσοτερα. Τα σκουληκια μπορουν να ταιστουν μια χαρα στα ειδη που ανεφερες, και στα bettas.

tasos
21-06-04, 22:22
Με κάλυψε κυρίως ο Τόλης,αλλά γιατί οι προνύμφες των κουνουπιών είναι μεγάλες για τους μονομάχους;Αυτά τρώνε στη φύση :wink: .Όσο για τις αρτέμιες(ναύπλιους) αν δεν πρόκειται να τις ταίσεις αμέσως,αξίζει να τις μεγαλώσεις και να τις ταίσεις ως ενήλικες.Σε αυτή την ηλικία χρησιμεύουν ως ''δοχείο'' για να ταίσεις τα ψάρια τροφές που δεν θα έτρωγαν απο μόνα τους όπως σκόνη σπιρουλίνα,μαγιά μπύρας(βιταμίνες του συμπλέγματος Β),πολυακόρεστα λιπαρά οξέα(ω-3,ω-6)-το τελευταίο πιο δύσκολο να το βρείς αλλά αξίζει τον κόπο :D .Για καλλιέργεια αρτέμιας βλέπε σχετικά πόστ στο GAB :idea: .

HellRazer
22-06-04, 00:30
Απο τη αλλη οι νυμφες κουνουπιων ειναι αρκετα μεγαλουτσικες για να ταισω τους Μονομαχους μου .


Τι μεγάλες ρε Blacky, αφού μπροστά σου τους τάισα (στο full μέγεθος που φτάνει η νύμφη) και τους και είδες πως τις ρούφηξαν.