PDA

Επιστροφή στο Forum : DIY Fluidized reactors ή αλλιώς δοχεία αντίδρασης υλικών


Samian
18-01-12, 19:49
Με αφορμή την κατασκευή του σάμπ μου είπα να εξιδικεύσω λίγο τα πράγματα σχετικά με τα χημικά (άνθρακα και αντιφώσφορο) που θέλω να χρησιμοποιήσω. http://www.openreef.gr/phpbb2/images/smilies/aporia.gif http://www.openreef.gr/phpbb2/images/smilies/aporia.gif
Σκέφτηκα λοιπόν τους fluidized reactors ή ελληνιστί δοχεία αντίδρασης υλικών.
Κυρίως ήθελα εναλλακτικούς τρόπους χρήσης για λόγους οικονομίας περισσότερο αλλά και καλύτερης απόδοσης. Σερφάροντας λοιπόν στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε DIY με χρήση υλικών από φίλτρα νερού.
Σκέφτομαι 2 κάνιστρα σε σειρά συνδεδεμένα, στα οποία σκέφτομουν να κάνω 1 -2 μετατροπές - προσθήκες προκειμένου να είναι σαν τους reactors της αγοράς. Σκεφτόμουν το υλικό να είναι χύμα μέσα στα κάνιστρα, το νερό θα προέρχεται από μια eheim 1.000 λτ/ω ίσως και μικρότερη θα περνά πρώτα από τον άνθρακα και στη συνέχεια από τον αντιφώσφορο. Θα υπάρχει τριβή των υλικών μεταξύ τους μέσα στο κάνιστρο αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι αρκετό που να δημιουργεί θέμα κατάτμισή τους και δημιουργίας πούδρας. Εξάλου το πιο μαλακό υλικό θα είναι στο 2ο που δεν θα έχει τόση πολύ πίεση ενώ τελικά το υλικό θα μπαίνει μέσα σε θήκη στο κάνιστρο.
Τα παιδιά στην waterwaves ανταποκρίθηκαν άμεσα στο θέμα που τους έθεσα και σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα...και φθηνά πιστεύω.


Έχει κανείς δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο και ποιες οι εντυπώσεις σας....