PDA

Επιστροφή στο Forum : δυο ξαδεφρες γατες μαζι σε νεο σπιτι


Τσιακιτζης Θεοδωρος
15-01-12, 23:40
Λογω της οικονομικης κρισης αποφασησαμε με τον αδεφρο μου, να μετακομησουμε σε νεο σπιτι ετσι ωστε να μπορεσουμε να εξοικονομισουμε καποια χρηματα. Το προβλημα αρχιζει απο το γεγονος οτι εχουμε και οι δυο μας απο μια θυλικια γατα και μιας οι γατες δεν ειναι και τα πιο κοινωνικα ζωα, θα ηθελα να σας ρωτησω, αν καποιος ξερει ποια διαδηκασια πρεπει να ακολουθησουμε για να μπορεσουν να ερθουν σε επαφη τα δυο ζωντανα και να μπορεσουν να συμβιωσουν τελικα χωρις καυγαδες, και αντιζηλιες.

Gladiator
15-01-12, 23:52
ηλικια?

StefanosS
16-01-12, 00:34
Εγω θα σου ελεγα παρτε τες μαζι και τις πρωτες μερες να εχετε το νου σας για καβγαδες και οχι μονες τους μαζι και σιγα σιγα θα μαθουν μονες τους.Εγω εχω 3 και οι 3 διαφορετικης ηλικιας.Παντα ετσι μαθαινα την παλια με την καινουργια.

Ryu
16-01-12, 00:44
θα πλακωθουν 2-3 φορες στην αρχη και μετα θα συνηθισουν.εαν ειναι μικρες σε ηλικια(μηνων)τα πραγματα ειναι πολυ ποιο ευκολα

Gladiator
16-01-12, 01:42
εγω εχω 6 τελειως διαφορετικη ηλικια
και μονο οι 2 ειναι αδερφια
σιγα-σιγα συνηθηζουν
και να παρεκτρεπονται υψωσε λιγο τη φωνη
προς θεου μη σηκωσεις χερι

ippomas
16-01-12, 10:04
Μονο με ενα σκυλο αναμεσα θα στρωσουν:D

Ioanna.bar
16-01-12, 10:32
Θα ήταν καλό τις πρώτες μέρες οι δύο γάτες να έχουν τους δικούς τους χώρους. Για παράδειγμα η μία να είναι στο δωμάτιο σου και η άλλη στο δωμάτιο του αδερφού σου. Έτσι η γνωριμία τους να γίνει σχετικά σταδιακά. Γενικά μπορεί να εμφανίσουν σημάδια επιθετικότητας ή να κάνουν επίδειξη δύναμης το ένα στο άλλο. Άμα δεις ότι πλησιάζουν πολύ για να μαλώσουν ψέκασε και τα δύο με λίγο νερό, ή πες με αυστηρό τόνο στη φωνή σου ΜΗ. Μπορείς να βάλεις 2 ξεχωριστά μπολάκια με φαγητό δίπλα δίπλα έτσι ώστε να ασχολούνται με αυτό και όχι η μία με την άλλη.
Καλά είναι να τους κόψεις τα νυχάκια για καλό και για κακό.

Από την άλλη μπορεί και είναι και τα δύο από την αρχή πολύ φιλικά μεταξύ τους οπότε δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα.
Γενικά κόψε κίνηση και πράξε ανάλογα.
Σε καμία περίπτωση δεν τα χτυπάμε.

Καλή συμβίωση!

Τσιακιτζης Θεοδωρος
16-01-12, 19:35
ευχαρηστω για τις πληροφοριες και το αμεσο ενδιαφερον σας. Επειδη ρωτατε η μια ειναι 6 μυνων και η αλλη 3χρονων.