PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΙ


maria_nik
17-06-04, 17:45
Έχω ένα ενυδρειάκι με 2 ψαράκια. Οι διαστάσεις είναι 33x17x26 και τα ψαράκια α) μαυρο με πεταχτά μάτια νομίζω κογκολέζος και το β) άσπρο με ασημένιες πιτσιλιές νομίζω Shubunkin. Υπάρχει ένα φίλτρο νερού, λίγο χαλίκι ψιλό στον πυθμένα, ένα μικρό πυθαράκι αποάυτά που πουλάνε στα pet shops και ένα μετρίου μεγέθους πλαστικό φυτό. Η απορία μου είναι μήπως να τους βάλω και κανα μικρό σύστημα για να γίνονται φυσαλίδες μέσα στο νερό; Μήπως θα μπορούσα να βάλω και ακόμα ένα ψαράκι μέσα; :wink:

Filippos
17-06-04, 18:30
1) Εάν σου αρέσει το εφφέ των φυσαλίδων, βάλτο.
2) Το ενυδρείο σου είναι μόνο 14 λίτρα, συνεπώς ΟΧΙ. Εγώ θα σκεφτόμουν να αφήσω το black oranda μόνο του... :wink:

halvas69
17-06-04, 23:39
Εγώ θα σκεφτόμουν να αφήσω το black oranda μόνο του... :wink:
"Xωράει" ??? :shock:

ahar
18-06-04, 02:03
Εχουμε ξαναπει πολλές φορες ότι τα κυπρινοειδη θέλουν τουλαχιστον 70 λιτρα νερο . Το καθενα!!!!!
:evil:
Μαρια στην θεση σου θα σκεφτόμουν στο κοντινο μελλον την αγορα ενος μεγαλυτερου ενυδρειου που θα φιλοξενουσε τα δυο αυτα ψαρια...
Αυτο που εχει μπορεις καλιστα να το πεις γυαλα και οχι ενυδρειο
(μην τρομαζεις.... σαν το δικο σου έχω καμια 10αρια , αλλα τα έχω για συγκεκριμενες χρήσεις., Καραντινα για αροωστα (μικρα) ψαρια , προσαρμογες κλπ. Ειναι καθόλα λειτουργικο σαν ενυδρειο απλα ειναι ποιο ευαισθητο , ποιο ευκολο να "ερθει τουμπα" και να τα χασεις τα ψαρια... )
Για τους παραπάνω λόγους συνηστουσα και συνηστω τουλαχιστον ενα 70λτ ενυδρειο που θα σου επιτρέψει να βάλει αντε και κανα δυο ακομα μικρα ψαρακια...

θα σου συνηστουσα να περασεις απο το foroum "κρυο νερο " και να διαβασεις τα αντιστοιχα θέματα...θα μαθεις αρκετα γιατα ψαρακια σου που παρεπιπτώντως γινοντα;ι φανταστικα (εμφανισιακα) μολις μεγαλώσουν λίγο..
Για οτι αλλο εδω είμαστε...

Αλέξανδρος

maria_nik
18-06-04, 18:12
Καλησπέρα !!!!
Να πώ την αλήθεια ahar δεν ειμαι 100% σίγουρη πως είναι black oranda. Ίσως αν το περιγράψω να καταλάβεις: μαύρο, με ουρά διχαλωτή (σαν το σήμα της mercedes), και πεταχτά μαύρα μάτια. Το δεύτερο άσπρο με το ίδιο σχήμα ουράς, κόκκινα βράγχια και ασημένιους λεκέδες. Από συζυτήσεις λέω πως είναι black oranda. Όποιες άλλες προτάσεις για τη ράτσα του ή εαν μπορώ να βρώ κάπου φοτο που να του μοιάζει δεκτές για να μπορώ να μιλάω με σιγουριά για το τί είδους ψαράκια έχω.
:lol:

sot-zoe
18-06-04, 18:39
Αυτο ;;;;
http://www.canadiangoldfish.com/members/bill/images/1.jpg

maria_nik
18-06-04, 20:42
’ψογη η βοήθεια!!!!
:wink: Το μαύρο μου, από ότι είδα φέρνει περισσότερο σε black moor. Το άλλο θα μάθω εν καιρό τί είναι. :shock: :D Με αυτές τις γνώσεις πιά τί παίζει; Είναι καλό το ενυδρειάκι μου ή όχι;

Obelix(Reifen)
19-06-04, 02:56
Calico Oranda

http://www.goldfishandkoiusa.com/goldfish.htm

tasos
19-06-04, 22:08
Με τις γνώσεις παίζει οτι πρέπει να τις αποκτήσεις :wink: .Το ενυδρειάκι σου είναι καλό αλλά μόνο για να βάλεις μέσα μερικά γκάπυ :? .Για χρυσόψαρα δεν κάνει ,και ας λένε ό,τι θέλουν στα μαγαζιά :evil: .Επιλέον πρόσεξε τις υψηλές θερμοκρασίες τώρα το καλόκαίρι γιατί ο κογκολέζος σου(όπως μπορεί να στον είπαν :!: )θα ανεβαίνει στην επιφάνεια και να είσαι σίγουρη οτι ΔΕΝ θα πεινάει :wink: .Πρόκειται για πραγματικά πανέμορφα και ενδιαφέροντα ψάρια και έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο χόμπυ :D .