Επιστροφή στο Forum : συμβουλες για...ξενο,τεραστιο ενυδρειο!!!
janickrules
13-01-12, 16:20
λοιπον παιδες,σε ενα ιντερνετ καφε που δουλευει ενα φιλαρακι μου,υπαχει ενα ενυδρειο σε λειτουργια,κοντα 900 λιτρα!
πραγματικα ειναι τεραστιο!
εδω και μηνες που το εχει,θα ηθελα πολυ να κραξω το αφεντικο,καθως εχει βαλει εναν πετσοπα να του το "γεμισει" και φυσικα τα εκανε σκατα!
ο ιδιος φυσικα το εχει για βιτρινα και δεν δειχνει να νοιαζεται ιδιαιτερα γι'αυτο,αλλα εγω νοιαζομαι!!
ενω τον πλησιαζα (το αφεντικο),με σκοπο να τον πεισω να κανει καποιες αλλαγες στο ενυδρειο,εκει που τον "ζαλιζα" μου προτεινε να το "αναλαβω" (καθαρισμο εννουσε και συντηρηση)!
ασχετα με το αν θα δεχτω (οικονομικα δεν υπαρχει κατι,μιας και θα με χρειαζεται μια φορα το διμηνο) ή οχι,θα ηθελα να τον πεισω να κανει πααααρα πολλες αλλαγες,καθως τα πραγματα ειναι ασχημα...
οι κατοικοι απ'οτι ειδα ειναι οι εξης:
1 gallagher
1 pacu
3 oscar (ή 4)
3-4 παπαγαλοψαρα
1 "καθαριστης",ο οποιος δεν θυμαμαι πως λεγεται,αλλα αν θυμαμαι πρεπει να ειναι αυτος που οταν μεγαλωνει γινεται επιθετικος...θα το βρω...
κανα δυο ξυλα
και ενα ματσο αθλια,ψευτικα φυτα!
ειχε και κιχληδες οι οποιες φυσικα :smt059
το χειροτερο ειναι οτι ο πανεξυπνος πετσοπας, του εχει δωσει (περα απο αλλες) μια τροφη η οποια δεν ειναι αλλη απο τις "βαφλες" σπιρουλινας (ταμπλετες) με τις οποιες εγω ταιζω σαλιγκαρια!!!!
οπως ειναι φυσιολογικο,οσες τροφες και να τους εχει φερει (ο πετσοπας) ο "καρχαριας" δεν εχει φαει ποτε του (απ'οτι με ενημερωσε ο φιλος μου),παρα μονο κανενα ψαρι πιο παλια...
τον καταστηματαρχη τον ενημερωσα για τον καρχαρια και για το pacu,οσο μπορεσα...
τι να κανω παιδες;
καμια ιδεα;
δεν πιστευω να κανει κατι δραστικο,ωστοσο εγω θα του προτεινω...
λοιπον...αφιερωνεις μια ολοκληρη μερα να αδειασει το ενυδρειο..να φυγουν ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΥΤΙΚΑ φυτα ,καθαριζεις οπου χρειαστει στηνεις ομορφα τα ξυλα βαζεις και καμια πετρα αν ειναι ΚΑΙ ..γεμιζεις ενυδρειο ,καθαριζεις φιλτρα κ.ο.κ...και μετα στα ψαρια..τα ΔΙΩΧΝΕΙΣ κυριολεκτικα ολα και αφηνεις τα οσκαρ μεσα...ειναι οτι πρεπει σε μεγεθος..οχι τοσο επιθετικα και θα δωσουν και κινηση και χρωμα.....
Και για ονομα του θεου..για τροφη πες του να παρει (ή παρτες εσυ για αυτον)μερικα sticks
Sir George
13-01-12, 17:19
Το βασικότερο για μένα είναι να κάνεις μετρήσεις για να δεις ποιό είδος ταιριάζει στο νερό του και μετά να κάνεις την επιλογή ποιά ψαράκια θα κρατήσει και ποιά θα διώξει...
beeromixalhs
13-01-12, 17:30
γνώμη μου είναι να τα βγάλεις όλα και να βάλεις χρυσόψαρα. Μιας και ότι και να του κάνεις μόλις σταματήσεις εσύ να ασχολήσε πάλι στα ίδια χάλια θα έρθει το ενυδρείο. Οπότε 8-10 χρυσόψαρα σε αυτά τα λίτρα θα κάνουν πάρτι. Θα έχει και χρώμα το ενυδρείο ;)
janickrules
13-01-12, 17:37
ευχαριστω για την απαντηση,αλλα ΔΕΝ παιζει να δεχτει να αδιασει ολο το ενυδρειο...
εκτος αυτου,δεν ξερω αν θα μ'αφησει να κανω το οτιδηποτε...
αλλα και πες πως μ'αφηνει.
πως να πιασω τετοια τερατα;
και ενα γενικο ερωτημα:
σε ενα τετοιο ενυδρειο καθε ποτεκανουμε αλλαγες;
και πως;
που να αποθηκευσεις τοσο νερο;
αντιχλωριο;
ευχαριστω για την απαντηση!;)
-------------------------
γνώμη μου είναι να τα βγάλεις όλα και να βάλεις χρυσόψαρα. Μιας και ότι και να του κάνεις μόλις σταματήσεις εσύ να ασχολήσε πάλι στα ίδια χάλια θα έρθει το ενυδρείο. Οπότε 8-10 χρυσόψαρα σε αυτά τα λίτρα θα κάνουν πάρτι. Θα έχει και χρώμα το ενυδρείο ;)
απο το πληκτρολογιο μου το πηρες!:D:D:D
το θεμα ειναι βεβαια αν θα δεχτει...
beeromixalhs
13-01-12, 17:42
δεν είδα να λες τη εξοπλισμό έχει το ενυδρείο (φίλτρο λάμπες κτλ)
τα λιτρα θα φευγουν με λαστιχο στην αποχευτεση....στην αλλαγη....αντιχλωριο ειναι ενα θεμα...(to prime τον καλυπτει>)..οσο για τα ψαρια..με αποχη ψαρεματος :D αλλιως αν ψαρευεις εγγλεζικο με σταθερη αρματωσια και μαλαγρα φραουλα-βανιλια :D :D :D
beeromixalhs
13-01-12, 18:10
αν ζοριστείς ο φίλος maxmike πουλούσε στολή και ψαροντούφεκο :D:D
δωσε πακου καρχαρια και παρε αλα δυο οσκαρ ή 2 σεβερουμ τα λενε νομιζω.
επισης ενοικιαζω παραγαδι στεργιανο!!!:D:D:D:D
manolischania
13-01-12, 18:19
Καταρχάς πρέπει να τον ρωτήσεις εάν επιθυμεί οι πελάτες του να βλέπουν ψαρια να αλληλοτρώγονται , αν όχι αναλαμβάνεις . Το ενυδρείο με pacu μονο τεράστιο δεν είναι μιας και θα ξεπεράσει το ένα μέτρο εάν δεν το εχει φτάσει τώρα που μιλάμε όπως και το καρχαριακι , Αν δεις να ζορίζεται μιας και τα χρυσόψαρα θα τα ταλαιπωρήσει αν τα βάλει και δεν ασχολείται , μπορείς να τον πείσεις να να τα δώσει όλα και να κρατήσει τα παπαγαλοψαρα zw ( ιδανικό ψάρι για καφετέριες ) .
θα μπορουσε να γινει ενα πολυ ωραιο νταμαρι.κριμα που δε μπορει να ασχοληθει καποιος με ορεξη γιατι ο πετσοπας ολο μ...ες θα συνεχισει να κανει μεχρι να γινει χαλια το ενυδρειο,να το βαρεθει ο ιδιοκτητης και να το ξεστησει.απειρα τετοια παραδειγματα:rolleyes:
beeromixalhs
13-01-12, 19:04
θα μπορουσε να γινει ενα πολυ ωραιο νταμαρι.κριμα που δε μπορει να ασχοληθει καποιος με ορεξη γιατι ο πετσοπας ολο μ...ες θα συνεχισει να κανει μεχρι να γινει χαλια το ενυδρειο,να το βαρεθει ο ιδιοκτητης και να το ξεστησει.απειρα τετοια παραδειγματα:rolleyes:
900 λίτρα νταμάρι?? και χαλίκι θα βγάζει :D:D:D
πες το αφεντικο να αλλαξει πετσοπα.αρκετα κονομησε ο αλλος,μια χαρα του ηρθε.;)
janickrules
13-01-12, 19:19
ειστε ολοι σας τρελαρες!!:D:D:D:D:D
σοβαρα τωρα παντως,οπως ειπε ενς φιλος πανω(που να θυμαμαι ποιος) θα του πω να σταματησει να ασχοληται με τον πετσοπα!
οσο για αυτο που λετε οτι για το πακου δεν ειναι μεγαλο ενυδρειο,γι'αυτο ακριβως το αναφερω!;)
λαμπες που λετε,δεν ξερω ποσα watt ειναι,αλλα κουτσα-κουτσα κατι κανουν...
για φιλτρα εχει ενα εξωτερικο με μπολικο βιολογικο υλικο, και ενα εσωτερικο για ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ λιτρα!
τα κυριως θεματα τωρα ειναι:
1) αν θα δεχτει να δωσει τα ψαρια (και ΠΟΥ θα δωθουν...)
2) σιγα μην δεχτει να του κανω (εστω εγω) εβδομαδιαιες αλλαγες...
θα προσπαθησω να τον ενημερωσω παντως!
ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια!
θα σας ενημερωσω οταν εχω νεα!
Κλεόβουλος
13-01-12, 20:44
Αν δεχτεί, να που θα τα δώσει
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57521
Αλλά σκέψου τι θα του προτείνεις να βάλει ;)
[εγώ θα έλεγα 6-7 φροντόζες :D]
To 900αρι ενυδρειο φωναζει απο μονο του. ''Θελω να γινω νταμαρι'' ακουω εγω παντως:D:D
Ευκολοσυντηρητο και εντυπωσιακο.
janickrules
13-01-12, 22:50
Αν δεχτεί, να που θα τα δώσει
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57521
Αλλά σκέψου τι θα του προτείνεις να βάλει ;)
[εγώ θα έλεγα 6-7 φροντόζες :D]
μπραβο ρε κλεοβουλε!!!:smt041
μακαρι
1) να δεχτει
2) να πληρωσει μεταφορα...
παιδια για χρυσοψαρα το ψηνω...
αλλα ας δουμε πρωτα αν θα δεχτει....
To 900αρι ενυδρειο φωναζει απο μονο του. ''Θελω να γινω νταμαρι'' ακουω εγω παντως:D:D
Ευκολοσυντηρητο και εντυπωσιακο.
περιεργο εγω το ακουω να φωναζει βαλε μου oscar oscar oscar
janickrules
13-01-12, 23:04
μα να μην ακουω τιποτα;;:D:D:D
πλακα κανω!
γιατι οχι;
ειναι και πιο ευκολο!
εχει ηδη οσκαρ!!
η αληθεια ειναι οτι εκτος του οτι εχει ηδη οσκαρ μεσα πιστευω οτι σε ενα ενυδρειο τετοιων διαστασεων το αμαζονικο στυλ με αυτα τα ψαρια εκτος απο εντυπωσιακο ειναι και ποιο ευκολοσυντηρητο
αρκει βεβαια να παρει ενα φιλτρο γαιδουρι σε ογκο για βιολογικη φιλτρανση γιατι τα οσκαρ εχουν πολλα αποβλητα
θα προτεινα ενα εσωτερικο φιλτρο πλατης που ειναι και πολυ οικονομικο
janickrules
13-01-12, 23:18
εχει τρελο γαιδουρι για εξωτερικο φιλτρο!
βολευει μωρε,αλλα να δεχτει να δωσει τα υπολοιπα!
και φυσικα να μου "αναθεσει" τις αλλαγες νερου κλπ,που νομιζω πως θα προσπαθησει να αποφυγει για μην "δωσει" το παραμικρο...
αλλα κι εγω δεν ξερω:
σε αυτα τα λιτρα τι αλλαγες χρειαζονται;
τα οσκαρ εχουν μια ευαισθησια στα νιτρικα οποτε αν πας σε εβδομαδιαιες αλλαγες τουλαχιστον το 30-35% αλλα αυτο θα καθοριστει και απο τις μετρησεις και τον ογκο φυτων
janickrules
13-01-12, 23:34
με κατεστρεψες τωρα!
τι αλλαγες!και πως να τις κανω;
και αντιχλωριο;
θα πληρωσει για μετρησεις;μπααα...
φυτα;
σιγα μην θελει να βαλει...
Τότε ωρε τι θέλει να αναλάβεις αν δεν σε αφήσει να κάνεις τίποτα;
Πείσε τον πρώτα για τα βασικά πράγματα που είναι οι αλλαγές νερού και τα υπόλοιπα τα συζητάτε στην πορεία.:D
με κατεστρεψες τωρα!
τι αλλαγες!και πως να τις κανω;
και αντιχλωριο;
θα πληρωσει για μετρησεις;μπααα...
φυτα;
σιγα μην θελει να βαλει...
το πως θα τις κανεις ειναι ενα θεμα
εγω στο δικο μου ενυδρειο τις κανω με το λαστιχο απο τη βρυση και ριχνω το αντιχλωριο εκεινη την ωρα
αντιχλωριο ειναι το prime seachem οικονομικο 5ml/200lt
ενα kit test api με sticks ειναι και αυτο οικοοιμικο
φυτα πολυ κερατοφυλο για να τρωει νιτρικα και φουλ anubies και κρυπτοκορινες που δεν τα τρωνε κιολας
janickrules
13-01-12, 23:46
σ'ευχαριστω πολυ για τι πληροφοριες σου,αλλα αμφιβαλω για το αν θα δωσει "μια" σε ολα αυτα...
και νομιζω καταλαβενεις οτι δεν το λεω για να πληρωθω (μια στο τοσο τι να βγαλω; ) αλλα επειδη πραγματικα τα λυπαμαι...
σ'ευχαριστω πολυ για τι πληροφοριες σου,αλλα αμφιβαλω για το αν θα δωσει "μια" σε ολα αυτα...
και νομιζω καταλαβενεις οτι δεν το λεω για να πληρωθω (μια στο τοσο τι να βγαλω; ) αλλα επειδη πραγματικα τα λυπαμαι...
σε καταλαβαινω αλλα σκεψου να πηγαινεις εκει συχνα για καφε και να βλεπεις ενα τετοιο ενυδρειο με τετοιο ογκο (ονειρο δικο μου να ειχα τετοιο ενυδρειο) και να το βλεπεις σε μαυρο χαλι και να μην εχεις προσπαθησει εστω
janickrules
13-01-12, 23:56
εννοειται οτι θα το προσπαθησω!
δεν μπορω να τα βλεπω ετσι φιλε μου!
εγω την προσπαθεια θα την κανω!γι'αυτο αοιξα και το θεμα αλλωστε!
η ανυσυχια μαου εχει να κανει με το αν θα τον πεισω,εστω για κατι...
προσπαθησε να τον πεισεις δια τιης πλαγιας οδου
αυτος για να φτιαξει ενυδρειο στο μαγαζι το ειδε σαν ενα ντεκορ που θα τραβηξει κοσμο εξηγησε του ομως οτι αν το ενυδρειο ειναι σαν καραγκιοζης δεν θα εχει την απηχηση που νομιζει
αν το ενυδρειο ειναι <<στολιδι>> σιγουρα θα παει κοσμος μονο και μονο για να το χαζεψει (ειδικα αν η περιοχη εχει και τιποτα ψαροκαμμενους σαν και μενα)
janickrules
14-01-12, 00:10
σωστος!
σε ευχαριστω για ολα!
α ρε τι κανεις αν εισαι φιλοζωος!μεχρι και ιντριγκες σκεφτεσαι!:D:D
ευχαριστω και παλι!
σωστος!
σε ευχαριστω για ολα!
ευχαριστω και παλι!
δε κανει τιποτα και ελπιζω να εχεις αποτελεσματα
manolischania
14-01-12, 05:14
Πραγματικά δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο άνοιξες το θέμα .
Κλεόβουλος
14-01-12, 09:43
εννοειται οτι θα το προσπαθησω!
δεν μπορω να τα βλεπω ετσι φιλε μου!
εγω την προσπαθεια θα την κανω!γι'αυτο αοιξα και το θεμα αλλωστε!
η ανυσυχια μαου εχει να κανει με το αν θα τον πεισω,εστω για κατι...
γι αυτό ;)
janickrules
14-01-12, 17:59
Πραγματικά δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο άνοιξες το θέμα .
δεν πειραζει,τουλαχιστον καταλαβαν οι υπολοιποι...
manolischania
14-01-12, 19:14
σωστος!
σε ευχαριστω για ολα!
ευχαριστω και παλι!
Μην ψαρώνεις αγορίνα μονος σου το γραφεις .
Εσέι θα προσπαθήσεις για να του αλλάξεις τα μυαλά και εμείς θα σε τσιτώσουμε λίγο περισσότερο ;-)
Πιστεύω εντός λίγου καιρού να ποστάρεις με θετικά αποτελέσματα :smt023
λοιπον παιδες,σε ενα ιντερνετ καφε που δουλευει ενα φιλαρακι μου
για το ****** λες? :p αν λες γι'αυτο ειχε πάει μια φίλη μου εκει για καφε, και μου λεει πωω έχουν και ένα ενυδρείο, άθλιο τζάμπα το έχουν.
Λογικά ο τύπος το πήρε για διακόσμιση, καλύτερα να του εξηγήσεις οτι περισσότερο δυσφίμιση στο μαγαζί φέρνει το ενυδρείο αυτό και ειδικά απο στους ενυδρειόφιλους παρά διαφήμιση.
αν χρειαστείς βοήθεια και βρω χρόνο μπορώ να σε βοήθησω αν τελικα αναλάβεις το ενυδρείο ;)
Πάντος πες του οτι πρέπει να διαθέσει καποια χρήματα και περίπου πόσα για να γίνει λιγο όμορφο το ενυδρείο του για να καταλάβει και αυτος και να μην αγχόνεσε και εσυ. Τώρα αμα δε θέλει να κάνει τίποτα αστον να χαραμίζει τα λεφτα του στο πετσοπ τζάμπα.
Για τα ψάρια που αγοράζει και βασανίζει στο ενυδρειο του όμως δεν ειμαστε υπεύθυνει εμεις, το καλο ειναι που προσφέρθικες να βοηθήσεις, αν δε θέλει την βοήθεια σου απο εκει και πέρα αστον να κάνει οτι θέλει :rolleyes:
Υ.Γ. Που να δεις και μια σχολή οδηγών απέναντι απο τον σύνδεσμο του παοκ που έχει μπροστα στην τζαμαρία ένα 100λιτρο με 3 μεγάλα όσκαρ 1 μεγάλο πλέκο! εμεινα μόλις το είδα :smt120
Χρηστος Ζ.
15-01-12, 13:08
παντως αμα δεν δελει να τον βοηθησεις,αστον μεχρι να το βαρεθει το ενυδρειο απο τις αποτυχιες, και μετα ποιος ξερει, μπορει να σου το δωσει για να το ξεφορτωθει:D.
παντως αυτο το πραγμα που κανει πολυς κοσμος με τα ενυδρεια δε μπορω να το καταλαβω.ενω αρεσει σε πολλους να τα βλεπουνε ακουω κατι πραγματα ωρες ωρες που λεω τι διαολο?ειχε ερθει ενας τυπος σε μαγαζι ενος φιλου καποια στιγμη και συζηταγαμε για τα ενυδρεια γιατι μου ελεγε ο γνωστος μου οτι το σκεφτοτανε,και μπηκε σφηνα στην κουβεντα και ο τυπος κιαρχισε να λεει με εμφαση οτι θελουνε πολυ συντηρηση και ασχολια κλπ κλπ και ειναι δυσκολο και γιαυτο δεν ασχοληθηκε ποτε κλπ.η απαντηση απο μερους μου ητανε οτι ενα σκυλι η ακομα κιενα γατι θελει περισσοτερη φροντιδα και "συντηρηση" αποτι το ενυδρειο αναλογικα και σε συχνοτητα.τιποτα,συνεχισε αυτος να επιμενει:rolleyes:παντως ειναι πολλοι αυτοι που εχουνε τετοια εντυπωση.η θα ειναι στο αλλο ακρο που θα το παρουνε και νομιζουν οτι θα συντηρειτε μονο του και δεν κανουν τιποτα.
δεν τον καταλαβαινω τον κοσμο ωρες ωρες:rolleyes:εχω ομως μια υπονοια οτι το κακο ξεκιναει απτους ασχετους πετσοπαδες:roll:
κ.ω.σ.τ.α.ς.
15-01-12, 17:25
Θα τον πεισης, κανε οτι μπορεις, θα καταλαβει σιγα σιγα θα το δεις;)
Χρηστος Ζ.
18-01-12, 14:09
τελικα janickrules με το ενυδρειο στο μαγαζι εγινε τιποτα, δεχτηκε να τον βοηθησεις?
janickrules
22-01-12, 13:24
για την ωρα θα παρει σωστη τροφη.
κατι ειναι και αυτο!
για τα υπολοιπα σιγα-σιγα...
κατι μου θυμιζει το εργο,δυστηχως:rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.