PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι σφουγκάρια για το φίλτρο?

Sandrea
11-01-12, 23:35
Χαίρετε! :) Μια ερώτηση να κάνω για το ενυδρείο μου που ειναι στημένο εδώ και καμια 1μισι μήνα..

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω το σφουγκαράκι απο το φίλτρο και πως θα βρω το κατάλληλο μέγεθος για να το αλλάξω?

Επίσης πρεπει να προσέξω να έχει κατι ειδικό ετσι ώστε να εχω καλύτερη φίλτρανση?

Το Φίλτρο μου ειναι αυτό (http://www.yourpetshop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=564&category_id=113&option=com_virtuemart&Itemid=56&vmcchk=1&Itemid=56)

Nick74
11-01-12, 23:40
σφουγκαρια δεν αλλαζεις ΠΟΤΕ.
και αν χρειαστει τα πλενεις, οσο πιο σπανια γινεται παρα πολυ ελαφρα σε νερο ενυδρειου και μονο και αυτο μονο αν μπουκωσουν τοσο που να ενοχλουν τη ροη.
Διαβασε υπομνηματα σχετικα με φιλτρανση

Sandrea
11-01-12, 23:43
Ναι αλλα σε ενα φίλτρο που πήρα απο την resun για την καραντίνα μου έλεγε να αλλάζεις το σφουγκαρακι καθε 2 μήνες αν δε κάνω λάθος

tsoum
12-01-12, 00:25
Για καραντίνα καλό είναι να τα πλενεις με καυτό νερό οπως και το ενυδρείο για να είναι καλα καθαρισμένο/απολυμασμένο το ενυδρείο. Δεν χρειάζεται ομως να αλλαζεις το σφουγγαρι. Αυτό το λένε για να αλλάζεις και να αγοράζεις καινούργια...

Nick74
12-01-12, 00:28
οποιος κι αν το πε, οπου κι αν το δες απλα αγνοησε το.
Αν ειναι σφουγκαρι ανθρακα καλυτερα να αντικατασταθει με ενα αλλο.
Απο κει και περα βαζετε και λιγο μινι σιποραξ μεσα στο φιλτρακι, δεν κοστιζει τιποτα και κανει πολυ καλυτερη δουλεια απο τα απλα σφουγκαρια

Sandrea
12-01-12, 00:29
αααα ενταξει ευχαριστώ πολύ! :)

Λιβέρης Σταύρος
12-01-12, 09:20
Οπως σου είπαν και τα παιδιά τα σφουγγάρια δεν αλλάζονται, απλά στίβονται ελαφρώς σε νερό απο το ενυδρείο σου και αυτό μόνο αν μειωθεί η ροή του σημαντικά. Ολη αυτή η βρωμιά που ενδεχομένως σε ενοχλεί να ξέρεις πως έχει μαζευτεί στο φίλτρο σου, είναι αυτή που κρατάει τα ψάρια σου ζωντανά. Τα φίλτρα είναι η δουλειά τους να είναι μέσα στη μπίχλα, πρέπει να είναι έτσι.

delta66
12-01-12, 10:44
Τα σφουγγαρια τα αλλαζεις οταν αρχιζουν και θρυματιζονται (δλδ μετα απο πολυ καιρο).
Δεν τα αλλαζεις ολα μαζι (αν ειναι πανω απο ενα) αλλα ενα-ενα με μεσοδιαστημα ενα μηνα για σιγουρια.
Αν ειναι μονο ενα το σφουγγαρι, το κοβεις στη μεση και βαζεις μισο καινουριο.

Αν υπαρχει σφουγγαρι ανθρακα το αλλαζεις καθε μηνα, εκτος αν ειναι αχρειαστο οποτε το αντικαθιστας με ενα απλο.

tsoum
12-01-12, 10:59
Θρυμματίζονται τα σφουγγάρια; :smt108 delta προδίδεις την ηλικία σου!!! :D:grin::grin: Παντως πρώτη φορα το ακούω αυτό.