Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : jbl punktol ειναι καλο??

Efh
10-01-12, 17:00
επειδη ακομα ειμαι αρχαρια...
σιγα σιγα προμηθευομαι ολα τα φαρμακα για ολες τις ασθενειες
εχω αλατι sera ectopur πολυ καλο με εχει προστατεψει απο πολλα...
εχω melafix επισης καλο
σκεφτηκα λοιπον να παρω και κατι κατα του ich μιας και απο οτι εχω ακουσει ειναι πολυ δυσκολη ασθενεια και εγω την φοβαμαι
το πετ σοπ που ψονιζω εχει προιοντα κυριως της jbl-sera-tetra-api
αναρωτιωμουν αν το punktol θα ηταν ενα καλο φαρμακο για την ασθενεια αυτη περα απο το κλασσικο αλατι

εχει καποιος να μου προτεινει καποιο αλλο?
ξερει κανεις αν το εν λογω φαρμακο ειναι πολυ ακριβο?στο περιπου

επισης θα ηθελα καποιος ποιο εμπειρος να μου πει τι φαρμακα θα πρεπει να εχω οπωσδηποτε στα ντουλαπια μου εκτος απο αυτα που ηδη εχω

beeromixalhs
10-01-12, 17:05
εγώ δε πιστεύω πως χρειάζεται να φορτώνεσαι φάρμακα έτσι απλά για να υπάρχουν. Έχεις αλάτι οπότε είσαι καλά. Αν προκύψει κάτι (χτύπα ξύλο) πας να πάρεις ;)

Efh
10-01-12, 17:07
καλα ναι σιγουρα παλι καλα δεν ειχα τπτ απο ασθενειες τοσο καιρο μονο eye cloud κι αυτο εφυγε με το μελαφιξ

απλα θα ηθελα να εξοπλισω σωστα το φαρμακειο το ενυδρειου μου
με ενδιαφερει πολυ!

platy
10-01-12, 17:10
φαρμακα αγοραζουμε ΜΟΝΟ εαν και οταν εμφανιστει κατι στα ψαρακια μας...τα 3 βασικα για εμενα ειναι pimafix,melafix,ενυδρειακο αλατι (κια ισως μπλε του μεθυλενιου αν το βρισκουμε ευκολα) στο ντουλαπι του ενυδρειου..τα υπολοιπα φαρμακα εκτος του οτι εχουν ημερομηνια ληξης ισως δεν μας χρειαστουν κιολας(εκτος απο μια συγκεκριμενη ασθενει)...

Efh
10-01-12, 17:23
primafix δεν εχω!
θεωρειται αναγκαιο?
μπλε του μεθυλενιου εχω και μπορω να βρω πανευκολα εχουν και πολλες φαρμακαποθηκες
ομως το μπλε του μεθυλενιου τι αρρωστιες θεραπευει και προλαμβανει στα ψαρια?

platy
10-01-12, 17:37
με μια αναζητηση στο φορουμ θα δεις τι κανει..;)

περιληπτικα να σου πω οτι προλαμβανει τo fungus στα αυγα στην διαρκεια μιας γεννας ;)

delta66
10-01-12, 23:37
Μονο ενυδρειακο αλατι στο ντουλαπι αντε με το ζορι και melafix ή ektozon, αεραντλια-αεροπετρα, δοχειο μεγεθους αναλογα το ψαρι για μπανια, και αναλογο ενυδρειο νοσοκομειο με αεροφιλτρο και θερμαντηρα
Τα φαρμακα ληγουν.

Γιώργος Κ
11-01-12, 10:41
Τα φαρμακα ληγουν.
Σωστα!
Να συμπληρωσω οτι η ημερομηνια ληξης ειναι ενδεικτική οταν δεν εχουμε ανοιξει το φαρμακο! Αν το εχουμε ανοιξει παυει να ισχυει καθως πολλες χημικες ουσιες που περιεχουν αλλοιώνονται με την επαφη τους με οξυγονο ... αλλες με το φως κοκ! Θα πρεπει να ξερουμε τα συστατικα του ωστε να ψαξουμε να βρουμε αν θα πρεπει να το κρατησουμε η να το ... πεταξουμε οταν τελειωσουμε τη θεραπεια!

Efh
11-01-12, 13:44
ευχαριστω