PDA

Επιστροφή στο Forum : Xρειάζομαι τη βοήθεια σας ,προβλημα με το Μονομαχο μου!!

wodan
14-06-04, 14:58
Αγαπητοι μου χρειαζομαι για μια ακόμη φορά τη βοήθεια σας.
Λοιπόν
ενυδρειακι 15 lt- φιλτρακι για 25-35 lt - θερμοστάτη στους 25,5 c - ph 7 - μετρήσεις αμμωνιας,νιτρικων,νιτρατη σε κανονικα επιπεδα (χαρτινα stick tetra)- υπόστρωμα ψιλό χαλίκι - 6 πλαστικά φυτα.
Κανένα σημάδι ασθένειας , καθόλου στρές (κινειται ηρεμα και συνεχως στο χώρο, από το νερο εως το καπάκι εχει κενό 5cm.
To ταίζω μπιλλακια για μονομάχους (3-4) αλλά τίποτα δεν τρωει, δοκίμασα και flakew με το ίδιο αποτέλεσμα. Τον έχω μια εβδομάδα και δεν έχει φάει ακόμη. Μία-δύο φορές έφαγε μια μπιλλίτσα και την έβγαλε πάλι. Κάπου διάβασα οτι εάν αλλαξεις τροφη στα betta πρεπει να τα αφησεις αταιστα 3-4 μέρες και μετα να τα δωσεις την καινούρια τροφή. Ισχύει?
Τι μπορώ να κάνω?
Φιλικά
wodan

ASCCO1
15-06-04, 01:54
Δοκιμασε να του δωσεις αποξηραμενο σκουλικι....
το οτι πρπει να μεινει αταιστο 3 μερες...... δεν ισχυει,.

wodan
15-06-04, 10:28
Thanks Μάνθο
Ελπίζω να βρω !! γιατι στην επαρχεια είναι λίγο δυσκολα τα πραγματα. Παντως δεν είναι κάτι το ανησυχητικο ε?
φιλικα wodan

Filippos
15-06-04, 11:07
Το καλύτερο που θα μπορούσες να του δώσεις είναι προνύμφες κουνουπιών, που είναι και η πραγματική τροφή του στους ορυζώνες της Ταϊλάνδης. Αρκεί βέβαια να έχεις πρόσβαση σε τέτοια πηγή τροφής η οποία να μην προέρχεται από μολυσμένα νερά.
Τα flakes δεν είναι κατάλληλη τροφή για bettas. Η λύση που σου πρότεινε ο Μάνθος είναι πολύ καλή (αποξηραμένα bloodworms ή brine shrimps) και δε νομίζω να είναι τόσο πρόβλημα να βρεις στην Λαμία. Εάν ψάξεις και δε βρεις, μπορώ να σου αγοράσω και να σου στείλω εγώ από Αθήνα.

wodan
15-06-04, 11:12
Ευχαριστώ Φιλλιπε.
Θα ψάξω στα pet της Λαμίας και ελπίζω να βρώ. Εάν δεν βρώ θα σε ενοχλήσω σίγουρα !!!

Φιλικά wodan

HellRazer
15-06-04, 18:12
Μπορείς ακόμα να του δώσεις ένα μικρό ζωντανό γαιοσκόληκα αφού τον πλήνεις καλά, αν μπορέσεις να βρείς. Αν δεν φάει ούτε τη ζωντανή τροφή τότε μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

wodan
16-06-04, 10:29
Τελικώς βρήκα αποξηραμενο σκουλικι....του έριξα και ΜΑΛΛΟΝ εφαγε 1-2 κομματακια, θα δω και σημερα τι θα κανει.
Γεια σου HellRazer απο την ομορφη Πάφο.
Εχω επισκεφτει το χωρο(μουσειο) οπου εχετε με ενυδρεια, περισυ το καλοκαιρι , ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!

φιλικα wodan

fighterfish
16-06-04, 12:35
Επίσης η θερμοκρασία που έχεις είναι χαμηλή για betta.
Οταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή δεν είναι τόσο δραστήρια.

Πως τα καταφέρνεις βέβαια τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός να έχεις 25,5.... μάλλον το έχεις σε δροσερό μέρος.

Ανέβασέ του λίγο τη θερμοκρασία να είναι στο 26 - 27 και σε συνδυασμο με την τροφή θα πάει μια χαρά.

Βάλτου και κανα αληθινό φυτό απο τα εύκολα, αν σε παίρνει ο φωτισμός σου.

wodan
18-06-04, 11:02
Λοιπον αγαπητοί μου.
Μάλλον έχω σοβαροτερο προβλημα :cry:
Ενώ δεν έχει σημαδια καποιας ασθένειας, εχει ένα σκισιμο στην ουρά του (όχι τρύπα, σκισιμα περα-περα).΄
Εχω ανεβάσει θερμοκρασια 28c και έριξα γενική αντίβίωση (πριν το κάνω αλλαξα το 50% του νερου).
Ακούω προτάσεις.
φιλικα wodan

pavloukos
18-06-04, 15:33
Εμένα ο δικός μου το tetra min flakes το ξεσκίζει πάντως. Μήπως έχει μεγάλη ανατάραξη της επιφάνειας ή δυνατά ρεύματα και ο κακομοίρης δυνοπαθεί να πάει να φάει;

HellRazer
18-06-04, 16:17
Έχεις άλλα ψάρια μαζί του? Τι διακοσμητικά έχεις στο ενυδρείο? Μήπως έσκισε τα πτερύγια του πάνω σε κανένα αιχμηρό διακοσμητικό?

wodan
21-06-04, 14:26
Λειανσμενες πετρες ποταμισιες και πλαστικα φυτα.
Αρχισε σιγα σιγα να τρωει αποξηραμενο σκουλικι, τι να πω .

wodan

HellRazer
21-06-04, 15:06
Το σκίσιμο θα είναι από το πλαστικό φυτό. Αν σε 1-2 μέρες δεν φτιάξει χρησημοποίησε κάποιο αντιβακτυριδιακό φάρμακο. Αφού άρχισε να τρώει όλα μάλλον πάνε καλά.