PDA

Επιστροφή στο Forum : Τest kits


sps4ever(niktso)
13-06-04, 19:54
Συνάδελφοι χρειάζομαι μία επαλήθευση στα test kits που χρησιμοποιώ για ασβέστιο και ανθρακική σκληρότητα. Χρησιμοποιώ της Red sea για το πρώτο sera και red sea για το δεύτερο. Της red sea στην ανθρακική σκληρότητα μου δίνει κλίμακα high low που φυσικά δεν μου κάνει γιατί είναι ασαφής.
Μπορείτε να μου πείτε αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο εκτός από αυτά και αν το έχετε αντιπαραβάλει με κάποιο άλλο;
Νίκος

vlu
14-06-04, 16:29
Για ασβεστιο χρησιμοποιω κι εγω της sera, αλλα μου φαινεται οτι δεν παει και πολυ καλα. Καποια στιγμη θα το αλλαξω και θα το συγκρινω με καποιο πιο αξιοπιστο. Για το ΚΗ εχω το Kit της salifert και πιστευω οτι ειναι πολυ αξιοπιστο και με μεγαλη ακριβεια.
Ισως θα επρεπε να κανουμε απο κοντα συγκριτικες μετρησεις :?:

ahar
14-06-04, 17:36
Οπως καταλαβατε το θεμα ψιλο*Μπιπ* όποτε πηγε σε δικο του topic........
:D

Discos
14-06-04, 17:46
Εχω χρησιμοποιησει το Τεστ της Sera το οποιο ομως οταν βαζεις τα υλικα που δινει σε διαφορα μπουκαλακια , το ενα απο αυτα πρεπει που ειναι σε σκονη πρεπει να το βαλεις σε ενα κουταλακι σαν κεφαλη απο καρφιτσα και απο αυτο κρινεται εαν το αποτελεσμα ειναι ακριβες.

Ετσι εχω βρεθει στην περιεργη θεση να κανω 3 τεστ σε διαρκεια μισης ωρας και ενω νομιζω πως βαζω τα ιδια υλικα σε ποσοτητες τελικα την μια εχω 500 και την αλλη 250...αντε βγαλε ακρη.

Τελικα την υγεια μου την βρηκα με το τεστ της RED SEA. Καλο , ακριβες και απλο. Παντα αξιοπιστο και εως τωρα δεν με εχει αφησει ποτε...Παντα για ασβεστιο.

Για ανθρακικη σκληροτητα, οτι καλυτερο ομως για εμενα ειναι της Sera, που δουλευει γελοια και ειναι παλυ ακριβες , ενω της Red sea ειναι λιγο μπλεξιμο. Ρε πως αλλαζουν τα πραγματα καποιες φορες....