Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για αποτελέσματα τεστ αμμωνίας
Καλησπέρα,
πήρα ένα νέο ενυδρείο το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία στρωσίματος. Όσον αφορά το τεστ αμμωνίας, έχω το Salifert Ammonia Test Kit, το οποίο μετράει ΝΗ3+ΝΗ4. Η ερώτηση που έχω σχετικά με τα αποτελέσματα του σημερινού τεστ είναι η εξής: το τελικό υγρό ήταν διαυγές και όχι κίτρινου ή πορτοκαλί χρώματος, ωστόσο φαίνονταν να επιπλέουν μέσα του κιτρινωπά σωματίδια. Δεν είμαι σίγουρη τι σημαίνει αυτό για τα επίπεδα της αμμωνίας. Πρέπει να λαμβάνω υπόψη το χρώμα του υγρού ή το χρώμα των σωματιδίων;
Ευχαριστώ
το χρωμα του υγρου σε ολο τον σωληνα με πισω ασπρο φοντο για καλυτερη αναγνωση. Ακολουθησες βημα-βημα τις οδηγιες του τεστ....
Σε ολα τα τεστ μαρκας API & Tetra δεν εχω δει ποτε σωματιδια.....
Τις ακολούθησα βήμα βήμα με ευλάβεια :)
Τις προηγούμενες φορές που έκανα το τεστ, το χρώμα ολόκληρου του υγρού ήταν είτε διαυγές είτε ελάχιστα κιτρινωπό, και φαινόταν καλά στο άσπρο φόντο του chart. Πρώτη φορά εμφανίστηκαν αυτά τα σωματίδια και αναρρωτιόμουν αν είχε συναντήσει κανείς κάτι παρόμοιο.
Ευχαριστώ πάντως!!
προσωπικα δεν το εχω συναντησει, το μονο που θα σου προτεινω ειναι να ανακινείς (με ευλαβεια...:P) τα μπουκαλακια με το χημικο πριν ριξεις τις σταγονες....
:smt120
Τα ανακίνησα... βέβαια επειδή στις οδηγίες λέει "swirl gently" και όχι "shake" (το ανάποδο από τα martinis του James Bond), τα ανακίνησα πολύ απαλά...
Ποσες μερες τρεχει το ενυδρειο?
Με ποιο τροπο το στρωνεις?
Το ενυδρείο έτρεχε από τις 23-24 Δεκεμβρίου μόνο με αντιχλώριο και βακτήρια του εμπορίου, και άρχισα να ρίχνω τροφή από τις 2 του μήνα, συνεχίζοντας τα βακτήρια... Πριν την τροφή το τεστ ήταν διαυγές (μάλλον λογικό), κανα δυο που έκανα χθες προχθές ήταν ελαφρώς κίτρινα... σήμερα μόνο εμφανίστηκαν τα σωματίδια.
Φαινεται οτι αρχιζει ο κυκλος του αζωτου.
Η τροφη μηπως μενει και μουχλιαζει?
Την κανεις σκονη?
Στο ενυδρειο φαινονται αιωρουμενα σωματιδια?
Καθώς την ρίχνω την τρίβω, οπότε δεν μπορώ να πω αν μένει και μουχλιάζει... Μέσα στο ενυδρείο το νερό είναι διαυγές, δεν φαίνονται αιωρούμενα σωματίδια, φαίνονται όμως κάποια στην επιφάνεια του νερού που χτυπάει η λάμπα..
Καλα αστο να τρεξει και βλεπουμε
μαλλον δεν ειναι τιποτα σοβαρο
Ξαναέκανα το test για να βεβαιωθώ ότι δεν είχε πάει κάτι στραβά, και όντως είχε σωματίδια. Μετά από μια-δυο μέρες ωστόσο καθάρισε, πλέον είναι εντελώς διαυγές.
Τα τεστ της Salifert δεν ειναι με σταγονες αλλα με συριγγες ακριβειας και ειναι παρα πολυ αξιοπιστα.
Η παρατηρηση μου μονο ειναι πως για την αμμωνιοα χρησιμοποιει πολυ ανοιχτους χρωματισμους που μπερδευουν το ματι αν εισαι σε φως δωματιου.
Προφανως ο τροπος στρωσιματος με τροφες δεν θα παραγει αμμωνια τοσο γρηγορα οπως το να ριξεις κανονικη αμμωνια αλλα αν αυτη ειναι η επιλογη σου ...περι ορεξεος ουδεις λογος, απλα θα θελει λιγο ακομα υπομονη.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.