PDA

Επιστροφή στο Forum : Καινούργιο Ενυδρείο !!!


arisal
12-06-04, 01:36
:) Τα λέμε και από κοντά λοιπόν! Όπως είπα και στο καλωσόρισμα , είχα ένα ενυδρείο 60 λίτρων με 8 καρδινάλιους και 8 ροδόστομους. Στο ενυδρείο τους τελευταίους τρεις μήνες είχα βάλει και CO2 . Από φυτά είχα ανούπιες, υγκρόφιλες , Microsorium Pteropus και μερικές κρυπτοκορίνες.. Έκανα αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα περίπου 30%. Επειδή όπως ξέρετε το νερό στη Θεσσαλονίκη είναι σκληρό, αναγκαζόμουνα κάθε εβδομάδα να κουβαλάω ένα μπετόνι 20 λίτρων από το φίλο μου τον Παναγιώτη (the discusman) που έχει φίλτρο αντίστροφης όσμωσης (ευχαριστώ Παναγιώτη :)).

Όπως ξέρετε καλύτερα από μένα , το πάθος για ένα μεγαλύτερο ενυδρείο πάντα υπάρχει. .Το καινούργιο ενυδρείο λοιπόν θα είναι 140 λίτρα(καθαρά). Μακάρι να μπορούσα να κάνω και μεγαλύτερο αλλά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έχουν ήδη αρχίσει να δυσανασχετούν (μας στριμώχνεις , μας περιορίζεις, ή εσύ ή τα ψαράκια σου ...και τέτοια) :cry: :cry: :cry: .
Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν θα μπορώ πλέον να κρατήσω μαλακό νερό , αφού για ένα τέτοιο ενυδρείο , θα πρέπει να κουβαλώ περίπου 45 λίτρα νερό την εβδομάδα ...(είναι πραγματικά αρκετά).

Και έτσι , μου ήρθε μία φοβερή ιδέα . :idea: Να κάνω το καινούργιο ενυδρείο με κιχλίδες (που το νερό εδώ της Θεσσαλονίκης είναι ότι πρέπει γι’ αυτές :wink: ) και συγκεκριμένα με κιχλίδες της λίμνης Malawi (φανταστικές!!!) :lol: :lol: :lol:

Διάβασα κάποια πράγματα στη σελίδα Malawi Cichlid Home Page για τις κιχλίδες .Πολλά περισσότερα θα μάθω και από εσάς.
Θα φτιάξω πολλές κρυψώνες με πέτρες . Άμμο θα πάρω από κάποια παραλία

Τώρα ερχόμαστε στο θέμα με τα ψαράκια ...

Γνωρίζω ότι τα 140 λίτρα θα μπορούσαν άνετα να στεγάσουν 1 αρσενικό
Labidochromis caeruleus με 2 θηλυκά.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσα να βάλω και ένα ακόμη είδος .

Οι προτιμήσεις μου για το δεύτερο είδος είναι (κατά σειρά προτεραιότητας):
1. Pseudotropheus acei
2. Demasoni (Δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά)
3. Pseudotropheus socolofi

Αν το εγκρίνατε , θα ήθελα να μου γράψετε και την αναλογία αρσενικών – θηλυκών.
Ευχαριστώ.

stefanos.f
13-06-04, 17:10
Ναι θα μπορουσες να βαλεις και δευτερο ειδος μεσα στο ενυδρειο που αναφερεις χωρις προβλημα, βαζοντας ομως περισσοτερες απο 2 θηλυκες ανα ειδος :!: Το ιδανικοτερο θα ηταν 4 τουλαχιστον θηλυκες ανα αρσενικο πραγμα που σημαινει δυο γκρουπ των πεντε ατομων :wink: Αν θες την γνωμη μου εγω μαζι με τα Lab.caeruleus θα εβαζα και ενα γκρουπ Pseudotropheus demasoni (προσωπικη επιλογη) χωρις αυτο να σημαινει οτι θα υπαρξει οποιοδηποτε προβλημα αν επιλεξεις καποιο απο τα αλλα ειδη που σου αρεσουν!

Υποσημειωση: Επειδη στα δυο ειδη που ανεφερα δεν ειναι δυνατον να ξεχωρισεις εμφανισιακα αρσενικα απο θηλυκα θα χρειαστει, αρχικα τουλαχιστον, να φιλοξενησεις περισσοτερα ατομα απο το καθε ειδος μεχρι να ξεχωρισεις εναν αρσενικο και τις θηλυκες που επιλεγεις να κρατησεις μαζι του. Γι αυτο θα σου προτεινα να ξεκινησεις με 7 ατομα ανα ειδος και σιγα σιγα καθε μπουκωμενη να την κρατας καπου ξεχωριστα. Στα Ps. demasoni δεν θα χρειαστει να περιμενεις πολυ εφ οσον οι θηλυκες ειναι αναπαραγωγικα ετοιμες σε ηλικια μολις 7-8 μηνων (περιπου 4-5εκ. μεγεθος). :wink: