Επιστροφή στο Forum : Μπουκωμένη θηλικιά saulosi!!!
Παναγιώτης Κ
03-01-12, 18:00
Επιτέλους!! Καλώς τα δέχτηκα! Καιρός ήταν!!
Σήμερα είδα την μια απο τις θηλικιές να είναι μπουκωμένη, και να είναι συνέχεια σε περιπτύξεις με τον αρσενικό! Ο αρσενικός μιλάμε για πολύ καζανόβας! Αφήνει τη μια και πιάνει την άλλη! Όπου να'ναι μάλλον θα μπουκώσει κι'άλλη καθώς και άλλη έχει φουσκωμένη κοιλιά.
Στο θέμα μας τώρα. Μόλις τα τάισα, όλα έφαγαν εκτός απο την μπουκωμένη η οποία μύριζε την τροφή, σχεδόν την ακουμπούσε, αλλά δεν την έτρωγε. Για πόσο θα κάτσει νηστική?
Κάτι άλλο. Πόσο θα κρατήσει μέχρι να τα ελευθερώσει?
Και κάτι τελευταίο. Χρειάζεται να κάνω κάτι περαιτέρω, να αγοράσω κάτι, να την βάλω αλλού? δελαδή σε γεννήστρα και αν ναι πότε? Ή να την αφήσω να τα ελευθερώσει μέσα στο ενυδρείο?
Ευχαριστώ!:p
manolischania
03-01-12, 18:20
Αν την βάλεις κάπου μονη τις θα την ξεκούρασης καθώς θα τα αφήνει ελευθερα και εσύ θα έχεις την ευκαιρία να τα χαζεύεις , να περιμένεις καμια 60 αρια .
Εντός του ενυδρείου ανάλογα με τον κόσμο υπάρχει περίπτωση να γίνουν μπουκίτσες . Για να την πιάσεις μην αγχωθείς και σε σακούλα να την βάλεις για μεταφορά δεν τα αφήνει με τίποτα
Καλή συνεχεια !!
Παναγιώτης Κ
03-01-12, 19:28
Να την αφήσω να τα βγάλει στο ενυδρείο ή να την βάλω σε γεννήστρα?
-------------------------
Πώς θα είναι καλύτερα?
Κανένας?
manolischania
03-01-12, 20:00
αν έχεις κρυψώνες όλο και κάποιο θα γλιτώσει , έχει σημασία και τι έχεις μέσα σε ψαρι .
Να την αφήσω να τα βγάλει στο ενυδρείο ή να την βάλω σε γεννήστρα?
Πώς θα είναι καλύτερα?
Κανένας?
Παναγιώτη αν θέλεις το γόνο θα πρέπει να τη μεταφέρεις σε μικρό ενυδρειάκι με φίλτράκι (στρωμένο φυσικά) και θερμάστρα. Όταν τα αφίσει, τη μαμά την πας πίσω στο μεγάλο και τα μικρά μόνα τους.
Αν τα αφίσεις στο μεγάλο, πάλι θα γίνει η δουλειά (αν έχεις κρυψώνες ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ) αλλά από τα 60 που λέει ο Μανώλης εγώ λέω να επιζήσουν 5-6 στην καλύτερη!
Παναγιώτης Κ
03-01-12, 23:41
Τα saulosi έχω μόνο. Στον αριθμό είναι χαρέμι.
οταν λες χαρεμι ποσα εννοεις? υπαρχουν πιθανοτητες να επιβιωσουν καποια απο τα μικρα. παντως το καλυτερο θα ηταν ενα ενυδρειο 30+ λιτρα και μεγαλυτερο αν μπορεις, να βαλεις εκει την θηλυκια. μετα απο 20-25 μερες θα αρχισει να βγαζει τα μικρα απο το στομα και να τα μαζευει παλι. θα σταματησει να τα βαζει στο στομα μολις μεγαλωσουν και δεν θα χωρανε! καλα ειναι να αφησεις την μητερα λιγο καιρο με τα μικρα για να εχουν ενα ενστικτο (μητρικο):D η μητερα μολις θα πλησιαζεις το ενυδρειο θα μαζευει τα μικρα στο στομα. δεν ειναι σαν τα χαζο-guppies και πολλα αλλα ζωοτοκα να τρωνε τα ψαρια μολις τα γεννανε! κατι αλλο που μπορει να συμβει ειναι οτι αν ειναι το 1ο μπουκωμα να φαει τα αυγα!
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 00:13
Χαρέμι εννοώ ότι είναι αναλογία 1-4.
Ναι το πρώτο μπούκωμα είναι.
ok! καλη αναλογια.
εχει κρυψωνες το ενυδρειο. περνα και μια φωτο να δουμε!
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 00:26
Σε λίγο θα έχετε φωτό!
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 00:45
Οι φωτό βγήκαν εν ώρα φαγητού.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τραβήξω την μπουκωμένη, καθώς ήταν κρυμμένη στις πέτρες.
Οι φωτό είναι λίγο θολές καθώς δεν καθόταν λίγο σε ησυχία να τα τραβήξω!
Πρέπει να δείτε τον αρσενικό εν ώρα δράσης(καταλαβαίνετε τι εννοώ), τα χρώματα του γίνονται τόσο σκούρα και έντονα που λές ότι είναι demasoni.(όχι όπως είναι στην φωτό. Στην φωτό είναι σε κατάσταση ηρεμίας)
Όσον αφορά την θυλικιά, δεν έχω τη δυνατότητα να τη μεταφέρω σε άλλο ενυδρείο, οπότε μάλλον θα την αφήσω να γεννήσει εκεί.
να σου ζήσουν παναγιώτη. πολύ όμορφα. αυτό με τη γονική μέριμνα μου άρεσε πάντα στις κιχλίδες.
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 01:02
να σου ζήσουν παναγιώτη. πολύ όμορφα. αυτό με τη γονική μέριμνα μου άρεσε πάντα στις κιχλίδες.
Εμένα να δείς πόσο μ'αρέσει. Είναι ψάρια με προσωπικότητα, τσαχπινιά και χαρακτήρα, γι'αυτό και τα προτίμησα!
Γιατί δεν βάζεις και εσύ?(Μία ερώτιση κάνω)
το είχα σκεφτεί αλλά τα 180λ δεν δίνουν πολλές επιλογές στις κιχλίδες, άσε που πάντα είχα κόλημα με το φυτεμένο.
ελπίζω να δεις τα ψαράκια πάντως.
Αν την βάλεις κάπου μονη τις θα την ξεκούρασης καθώς θα τα αφήνει ελευθερα και εσύ θα έχεις την ευκαιρία να τα χαζεύεις , να περιμένεις καμια 60 αρια .
Σου έχει γεννήσει ποτέ αφρικάνικη κιχλίδα 60 μικρά σε ένα μπούκωμα;;:confused:
Χαρέμι εννοώ ότι είναι αναλογία 1-4.
Ναι το πρώτο μπούκωμα είναι.
Παναγιώτη το πρώτο μπούκωμα της γενικώς είναι ή το πρώτο μπούκωμα μέσα στο δικό σου ενυδρείο;Απτο παιδί που τα πήρες δεν είχε ποτέ γέννα από αυτά τα ψάρια;
Εγώ λέω να την αφήσεις μέσα..μην την στρεσάρεις με απόχες, κυνηγητά και αλλαγές περιβάλλοντος τώρα,έτσι και αλλιώς από εδώ και πέρα θα έχεις και άλλα μπουκώματα..δεν είναι είσαι έμπορας για να ψαχτείς για το maximum παραγωγικότητας!Επίσης αν είναι λίγο άπειρη μπορεί να μην τα κρατήσει μέχρι τέλους και να τα καταπιεί..
Πάντως δεν έχεις και πάρα πολλές πέτρες στο ενυδρείο..θα σου πρότεινα να βάλεις 3-4 moonstone πίσω δεξιά που βλέπω οτι δεν έχεις πέτρες!Θα χαλάσεις λίγο την εικόνα του ενυδρείου αλλά θα δώσεις κρυψώνες για τα μικρά..;)
εχει κρυψωνες θα επιζησουν αρκετα απο τα μικρα, με το καλο να γεννηθουν πρωτα!
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 11:58
Παναγιώτη το πρώτο μπούκωμα της γενικώς είναι ή το πρώτο μπούκωμα μέσα στο δικό σου ενυδρείο;Απτο παιδί που τα πήρες δεν είχε ποτέ γέννα από αυτά τα ψάρια;
Ναι η πρώτη του γέννα είναι!
Η θηλικιά είναι συνεχώς κρυμένη και όταν ένα άλλο θηλικό πλησιάζει το κυνηγάει. Επίσης όταν βγαίνει απο την φωλιά της κυνηγάει όλα τα θηλικά.
Παρεπιπτώντος το μπουκωμένο έχει κάνει ένα προγούλι μέχρι κάτω!
Υπάρχει περίπτωση επειδή είναι η πρώτη της γέννα να τα φάει? Πάντως εγώ πολύ προστατευτική την βλέπω!zw
στο ενυδρειο σου ειναι η πρωτη του γεννα. αλλα τα ψαρια τα πηρες ενηλικα...εισαι σιγουρος οτι το ψαρι δεν εχει ξαναγεννησει?
με το καλο τα μικρα.
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 12:50
στο ενυδρειο σου ειναι η πρωτη του γεννα. αλλα τα ψαρια τα πηρες ενηλικα...εισαι σιγουρος οτι το ψαρι δεν εχει ξαναγεννησει?
με το καλο τα μικρα.
Nαι είναι η πρώτη γέννα.
Υπάρχει περίπτωση επειδή είναι η πρώτη της γέννα να τα φάει? Πάντως εγώ πολύ προστατευτική την βλέπω!zw
Υπάρχει περίπτωση..και δεν χρειάζεται να είναι η πρώτη της γέννα!Μπορεί να έχει κάνει πετυχημένες γέννες και μετά, σε κάποιο επόμενο μπούκωμα,να μην τα κρατήσει..
Εσύ συνέχισε τις ρουτίνες σου και άσε την φύση να δουλέψει..δεν μπορείς να κάνεις κάτι!
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 13:43
Μήπως να βάλω μέσα στο ενυδρείο κάποιο ποτήρι, κάποια σωλήνα κάποιο κομάτι απο λάστιχο για να μπαίνουν τα μικρά μόλις γεννηθούν?(Και αν ναι πότε?)
Βρήκα και αυτό το θέμα:http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9540
Στο συγκεκριμένο θέμα μια θηλικιά λαμπίντο η οποία ήταν η πρώτη της γέννα τα έβγαλε μια χαρά.
Εγώ σου είπα..για μένα βάλε 3-4 moonstone δεξιά που δεν έχεις πέτρες...
Παναγιώτης Κ
04-01-12, 14:27
Εγώ σου είπα..για μένα βάλε 3-4 moonstone δεξιά που δεν έχεις πέτρες...
Που να τις βρώ τις moonstone?:confused:
Δεν θέλω να βάλω άλλες πέτρες μέσα γι'αυτό λέω να κάνει την δουλειά κάποιος σωλήνας.
Παναγιώτη δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου ακούγεται ωραία ιδέα.
....δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις (αν δεν λογαριάζεις να τα βγάλεις τα μικρά από το ενυδρείο ή να προσθέσεις πέτρες)
Το πιο ασφαλές (όπως το φαντάζουμε) είναι να πάρεις λάστιχο φίλτρου να το κόψεις κομματάκια 3-4 εκ. και να τα δέσεις μαζί σαν κυψέλη (με 4-5 κομμάτια η κάθε δέσμη)
Κάνε 3-4 τέτοια και στερέωσε τα σε διάφορες θέσεις μέσα στις πέτρες.
.........αν πετύχει ενημέρωσέ μας και εμάς! :D:D:D
Παναγιώτης Κ
05-01-12, 10:27
Να ανοίγω τα φώτα ή όχι?
καλυτερα μην τα αναβεις και μην πολυ πλησιαζεις το ενυδρειο σου
γενικα θελουν ησυχια
αν ειναι πρωτη φορα μπορει να μην καταφερει να τα κρατηση
ευχομαι να πανε ολα καλα.
α και κατι αλλο
η στοματοεπουαζουσες δεν κανουν πανω απο 15-20μωρα
και αν ειναι και η πρωτη φορα μπορει και πιο λιγα
Παναγιώτης Κ
05-01-12, 11:09
καλυτερα μην τα αναβεις και μην πολυ πλησιαζεις το ενυδρειο σου
γενικα θελουν ησυχια
αν ειναι πρωτη φορα μπορει να μην καταφερει να τα κρατηση
ευχομαι να πανε ολα καλα.
Σε ευχαριστώ ΜΙΜΗ που μου απάντησες!
Να μην τα ανοίγω έ? Μέχρι πότε?
Εσένα στις πρώτες γέννες τα έβγαλαν ή τα έφαγαν?
την πρωτη φορα που την ειδα μουκωμενη
μετα απο 10μερες ξεμπουκωθηκε
χωρις να την μεταφερω αλλου και χωρις φωτα και στρες
απλα ετυχε.
σε σενα μπορει να τα κρατηση δεν ξερεις
απλα στην αρχη η μανα ειναι απειρη και δεν ξερει πως να διαχειριστη την κατασταση,
μετα που θα μαθει θα εχει πολυ καλυτερα αποτελεσματα
Παναγιώτης Κ
05-01-12, 11:56
Λέω το φώς να το ανάβω.
Ούτως η άλλος και αναμένο να είναι εκεί που είναι αυτή χωμένη δεν έχει φώς. Βρήκε μια σπηλιά που είναι τελείως χωμένη μέσα που δεν μπορείς να την δείς.
Τώρα που πήγα και ξαναείδα ακόμα μπουκωμένη είναι! Παρόλο που τα φώτα ανοίγουν το απόγευμα-βράδυ.
manolischania
05-01-12, 12:36
α και κατι αλλο
η στοματοεπουαζουσες δεν κανουν πανω απο 15-20μωρα
και αν ειναι και η πρωτη φορα μπορει και πιο λιγα
Σωστός οι συγκεκριμένες είναι νάνο mbuna !! ( Έχει περάσει και ένας χρόνος που είχα φιλοξενήσει θηλυκές στις γεννιστρες από mbuna :smt120 )
Παιδιά πείτε μου έναν λόγω να μην ανάβει τα φώτα;;:confused:
Που το είδατε αυτό;
Σωστός οι συγκεκριμένες είναι νάνο mbuna !! ( Έχει περάσει και ένας χρόνος που είχα φιλοξενήσει θηλυκές στις γεννιστρες από mbuna :smt120 )
νανο mbuna;;:confused:Απλά έχουν λίγο μικρότερο τελικό μέγεθος..από τις περισσότερες!
Δεν νομίζω καμία mbuna θηλυκιά να βγάζει 60 μικρά που έγραψες..
Παναγιώτης Κ
05-01-12, 13:59
Φίλε Vag με την διακόσμιση του ενυδρείου πόσσα λές να επιζήσουν απο τα μικρά?
Αγορίνα μου γιατί αγχώνεσαι;άραξε και απόλαυσε το..όσα επιζήσουν..γέννες και μπουκώματα θα έχεις συνέχεια από εδώ και πέρα..
Άραξε όποτε έχεις τον χρόνο,παρακολούθησε τα και απόλαυσε τα..
Παναγιώτης Κ
05-01-12, 14:16
ΟΚ! Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές!
Για ότι νεότερο θα ξαναειδοποιήσω!
manolischania
05-01-12, 15:29
νανο mbuna;;:confused:Απλά έχουν λίγο μικρότερο τελικό μέγεθος..από τις περισσότερες!
draft mbuna λέγονται η έτσι έχω την εντύπωση . Τα 60 ήταν από γεννα αλλου αφρικανού . Σου ζητάω ταπεινά συγγνώμη λόγο ημιμάθειας . Σου υπόσχομαι να μην επαναληφθεί .
Παναγιώτης Κ
05-01-12, 15:30
Τα 60 ήταν από γεννα αλλου αφρικανού . Σου ζητάω ταπεινά συγγνώμη λόγο ημιμάθειας . Σου υπόσχομαι να μην επαναληφθεί .
Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη! Όλοι κάνουμε λάθη!
manolischania
05-01-12, 15:50
Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη! Όλοι κάνουμε λάθη!
Ειδικά όταν έχεις ασχοληθεί σχεδόν με όλες τις λίμνες σε σύντομη γνωριμία μαζί τους μπερδεύεσαι που και που και τώρα που έπιασα και μεσόγειο εκεί να δεις .
draft mbuna λέγονται η έτσι έχω την εντύπωση . Τα 60 ήταν από γεννα αλλου αφρικανού . Σου ζητάω ταπεινά συγγνώμη λόγο ημιμάθειας . Σου υπόσχομαι να μην επαναληφθεί .
Τι συγνώμη μωρε;;δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη..
Απλά το θέμα είναι να γράφονται σωστά πράγματα γιατί μένουν..κ όταν κάτι γράφεται λάθος να διορθώνεται..;)
Παναγιώτης Κ
06-01-12, 01:44
Έχω μια απορία: Η μπουκωμένη θηλικιά γιατί τώρα βγαίνει συνεχώς απο τη φωλιά της και κυνηγάει τα υπόλοιπα θηλικά και μετα ξαναμπαίνει και δεν κάθεται στα αυγά της?
Και κάτι άλλο: Είναι φυσιολογικό που απο τότε που μπουκώθηκε η θηλικιά να με φοβούνται όλα τα ψάρια?(γιατί απο τότε όταν με βλέπουν χέζονται).
Παναγιώτης Κ
09-01-12, 18:39
Mόλις παρακολούθησα live ζευγάρωμα απο saulosi το οποίο κρατάει μέχρι και τη στιγμή που σας γράφω!
Μάλλον αυτή η θηλυκιά θα πάρει περισσότερα αυγά απο την άλλη καθώς είναι μεγαλόσωμη και έχει ήδη αρχίσει να φουσκώνει το στόμα της!
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω κανονικά έπρεπε να τα ταίζω. Αλλά το αφήνω προς το παρόν επειδή κάνουν έτσι!
Το βράδυ να τα ταίσω ή καλύτερα απο αύριο?
Μέχρι στιγμής είμαστε 2/4 μπουκωμένες!
Λέτε να πάθει τίποτα η άλλη θηλικιά που θα την έχει μονοπώλιο ο αρσενικός?(εννοώ ότι οι 2 θα είναι μπουκωμένες).
Γιατί το άλλο θηλικό είναι πιο μικρό και δεν είναι δε θέση ακόμα να ζευγαρώσει!
Δεν θα πάθει τίποτα..μην φοβάσαι!
Άντε με το καλό να βγουν ψαράκια..
Παναγιώτης Κ
10-01-12, 18:14
Άντε με το καλό να βγουν ψαράκια..
Ευχαριστώ!:D
Για κάθε νέο θα ειδοποιώ!
Να ρωτήσω κάτι:
Η καινούρια μπουκωμένη δεν συμπεριφέρεται σαν την άλλη. Δηλαδή:Δεν κρύβεται τόσο πολύ όσο η άλλη. Κρύβεται, αλλά βγαίνει συχνά, και δεν κυνηγάει τα άλλα όπως η άλλη μπουκωμένη!
Το αρσενικό την έχει τρελάνει. Την ξετρυπώνει συνέχεια και την κυνηγάει για να ξαναζευγαρώσει!
Πρέπει να κάνω κάτι? Γιατί φοβάμαι μην την στρεσάρει και φάει τα αυγά!
Παναγιώτης Κ
12-01-12, 16:22
Πάμε γερά! Μπούκωσε και 3η!
Να δούμε τι θα γίνει στο τέλος με τόσες μπουκωμένες!
Απ'ότι βλέπω έχει ηρεμήσει και ο αρσενικός απο τότε που μπουκώθηκε και η τρίτη.
μπραβο!
πηρε φορα ο αρσενικος
μου φαινετε θα το ετοιμασεις και εσυ το
δευτερο ενυδρειο γεννηστρα ετσι οπως πας
χε χε χε
Παναγιώτης Κ
16-01-12, 14:14
Να ρωτήσω κάτι! Είδα μόλις πριν λίγο στο βραδινό τάισμα την θηλικιά 2 κατα την σειρά μπουκωμένη να βγαίνει δειλά δειλά και να αρπάζει μια μπουκιά(flake-φυλαράκι) να το τρώει και να φεύγει!
Τι συνέβη?
Πόσες μέρες κάνουν τα αυγά να σκάσουν και να βγουν ψάρια?(δεν εννοώ πόσες μέρες κάνουν να τα φτύσουν).
Tι λέτε ρε παιδιά?
ναι συμβαινει και αυτο καπου καπου να τρωνε λιγακι
οσο για τα μωρα πιστευω σε 1 βδομαδα (σκανε)
αλλα για να φανταστεις πως ειναι
σαν ενα αυγο με ματια και ουρα
ακομα κουβαλαν τον λεκιθικο σακο-αυγο που συνεχιζουν να τρεφονται απο αυτον μεχρι τις 20-24 μερες που περνανε μεχρι να τα φτυσει εντελως
μερικες φορες αν προσεξεις πολυ μετα την δευτερη εβδομαδα θα δεις ματακια μεσα στο στομα τις θηλυκιας
Παναγιώτης Κ
17-01-12, 13:06
Η πρώτη μπουκωμένη έχει φουσκώσει πολύ το στόμα σε σχεση με την αρχ'η και έχει μαυρίσει και λίγο. Οπότε έχει μικρά έ?
Έχει 15 μέρες μπουκωμένη!
Κλεόβουλος
17-01-12, 13:15
Στις 21 μέρες περίπου, θα τα αφήσει :)
Παναγιώτης Κ
17-01-12, 19:51
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές!
Για ότι νέο θα ειδοποιώ!
Η ίδια θηλικιά ξαναέφαγε για δεύτερη μέρα μια μπουκιά πάλι και το στόμα της είναι φουσκωμένο. Οπότε μάλλον έχουν σκάσει τα αυγάκια της.
Αλλά γιατί οι άλλες δεν τρώνε καθόλου?
ΥΓ: Έχει 8 μέρες μπουκωμένη!
λοιπον
μερικες θηλυκες ειναι πιο εμπειρες και ξεψαρωτες
και εχουν το θαρρος και την εμπειρια να ανοιξουν το στομα τους για να φανε.
καποιες αλλες ακριβως το αντιθετο
ειναι η πρωτη τους φορα και δεν τρωνε καθολου μεχρι να βγαλουν τα μωρα
γιαυτο συμβαινει συχνα να ψοφανε και να μην τα καταφερνουν μεχρι το τελος
η γιατι δεν ειχαν το απαραιτητο βαρος πριν.
αλλα μπορει να τρωει κρυφα και να μην την εχεις παρει χαμπαρι
παιζει και αυτο παντος
μην αγχωνεσε και απολαυσε το
Παναγιώτης Κ
18-01-12, 14:06
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Να ρωτήσω κάτι. Όταν θα τα φτύσει θα την δώ ή θα το κάνει μυστικά?
Και πόση ώρα αν γνωρίζετε παίρνει για να τα φτύσει?
Δεν παίρνει ώρα..ανοίγει το στόμα και βγαίνουν όλα!
Είναι πολύ σπάνιο να το πετύχεις..και ως συνήθως τα αφήνει κάπου που θα έχουν και κάποια προστασία!Όχι χύμα στην μέση του ενυδρείου..;)
Παναγιώτης Κ
19-01-12, 15:03
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας!
Άλλη μια ερώτιση. Τι θα γίνει όταν θα αρχίζουν να φτύνουν τον γόνο? Σε διάστημα 1,1,5 βδομάδας θα έχουν ξεμπουκώσει και οι 3. Τι θα γίνει τότε? Αν ξέρει κάποιος.
Δεν θα γίνει κάτι περίεργο..απλά αν τα καταφέρουν όλα θα γεμισεις μωρά ξαφνικά..
Παναγιώτης Κ
19-01-12, 15:43
Δεν θα γίνει κάτι περίεργο..απλά αν τα καταφέρουν όλα θα γεμισεις μωρά ξαφνικά..
Θα υπάρξει μαλιοτράβηγμα μεταξύ θηλικών και γόνου?
ΥΓ:Αν σας κάνω πολλές ερωτίσεις σίγουρα είναι για να μάθω!:)
manolischania
19-01-12, 16:42
Υπομονή , όλα τα τελευταία που ρωτάς θα τα μάθεις από τα ψαρια σου ( παίζουν ρολο λίτρα κρυψώνες ψαρια )
Παναγιώτης Κ
21-01-12, 18:14
Τιν στιγμή που σας γράφω ξεμπουκώνεται η θηλικιά saulosi. Μέχρι στιγμής απ'ότι παρατηρώ έχει ξεμπουκώσει κάτω απο μια πέτρα και εκεί έχει 2 μικρά. Άλλα 3 μικρά είναι διασπαρτα στο ενυδρείο. Βλέπω και το αρσενικό να πηγαίνει κοντά να αρπάξει κάποιο. Η θηλικιά αφήνει οπουδήποτε βρίσκει μικρά.
Τι να κάνω? Χρειάζεται να κάνω κάτι? Βλέπω τον αρσενικό να ψαχουλεύει!:smt120
Νομίζω πως έφαγε και ένα-δυο(νομίζω).
Help!!
Θα φύγω σε μισή ώρα και θα γυρίσω τις 9,30. Έχω ανοιχτά τα φωτα. Να τα σβήσω? Και γενικότερα να τα ανοίγω για όσο θα έχω τα μικρά?
χαλαρωσε παναγιωτη.....
οσα ειναι να φαγωθουν θα φαγωθουν...και οσα μπορεσουν θα κρυφτουν μεχρι να ξεπεταχτουν λιγο σε μεγεθος κ να μη κινδυνευουν. εφοσον επελεξες να μη στησεις γεννηστρα για το θηλυκο για να σωσεις ολα τα μικρα....αυτο ειναι αναμενομενο..δε μπορεις..αλλα και δε χρειαζεται να κανεις κατι.. συνεχισε τη ρουτινα σου και ασε τη φυση να κανει τη δουλεια της οπως ξερει.
και δε χρειαζεται να ανοιγεις καινουριο θεμα...εφοσον και το αλλο για το μπουκωμα της σαουλοζι ητανε... ;)
Παναγιώτης Κ
21-01-12, 18:32
Άνοιξα καινούριο για να πουν περισσότεροι τη γνώμη τους. Διότι υπάρχει μια προκατάληψη με τα πολλά μυνηματα σε θέματα και συνήθως βαριόμαστε να τα διαβάσουμε για να απαντήσουμε.
Πάντως έχουν διασκορπιστεί σε όλο το ενυδρείο. Θα τα ξαναβεί η μάνα τους, ή είναι μόνα τους πλέον?
οταν διασκορπιζονται σημαινει συνηθως οτι εχουν αφησει τη μανα τους...
Παναγιώτης Κ
21-01-12, 21:54
οταν διασκορπιζονται σημαινει συνηθως οτι εχουν αφησει τη μανα τους...
Που σημαίνει ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους ή όχι?
Σε πόσο καιρό και μέγεθος αν γνωρίζεις θα αρχίσουν να σουλατσάρουν?
Και κάτι άλλο. Πώς θα τρώνε?
ετσι κι αλλιως μπορουν να τα βγαλουν περα μονα τους....αρκει να μη φαγωθουν.
η μανα απλως προστατευει. αν αποσπασουμε βιαια τα ψαρακια απο τη μανα πριν τα φτυσει..παλι τα βγαζουν περα μονα τους αν τους εξασφαλισουμε ασφαλες καταφυγιο...(οχι οτι προτεινω αυτη την τακτικη προς Θεου). δεν πεθαινουν χωρις τη μανα τους απο καποια αλλη αιτια πλην των θηρευτων.
δε καταλαβαινω την ερωτηση σου ποτε θα σουλατσαρουν.
Πανο, τα ψαρακια ειναι ανεξαρτητα. εφοοσν αφησαν τη μανα τους σουλατσαρουν...οσο τα αλλα ψαρια τους επιτρεπουν.
τρωνε και τριμμενο φλεικ.
Παναγιώτης Κ
22-01-12, 00:10
Τα ψάρια δεν την βλέπω να την βγάζουν!
Τα χαζά τώρα που έκλεισα το φως κάνουν βολτίτσες μπροστά στο ενυδρείο και τα παραμονεύει ο αρσενικός!
Παρεπιπτώντος απο τότε που τα έφτισε η μανα δεν τα ξαναβαλε στο στομα.
Περιμένω τι θα γίνει με τον γόνο και ανάλογα θα πράξω. Δηλαδή άμα τον φάνε τότε θα βάλω καμια μικρούλα πετρούλα moonstone για τις 2 επόμενες γέννες.
Υπομονή, στρώσιμο, γερά νεύρα, και όλα θα'ρθουν!
Γιατί δεν εφαρμόζεις τις συμβουλές που δίνεις σε όλους τους αλλους;
Παναγιωτη διαβασε και εδω: http://www.psfe.gr/articles/Repro/repro.html ;)
Παναγιώτης Κ
22-01-12, 11:13
Γιατί δεν εφαρμόζεις τις συμβουλές που δίνεις σε όλους τους αλλους;
Τι εννοείς?
για κανε εναν πρωινο απολογισμο. :) κινειται τιποτα μικροτερο του 1 cm?
Παναγιώτης Κ
22-01-12, 12:52
για κανε εναν πρωινο απολογισμο. :) κινειται τιποτα μικροτερο του 1 cm?
Mπόρεσα να δω 3 μικρά! Πρέπει να είναι και άλλα, αλλά δεν μπορώ να τα δω γιατί δεν έχει αρκετό φώς και είναι κρυμένα παντού, όπου βρίσκουν!
Και φαντάσου ότι το πρώι πρωι που ξύπνησα είδα μόνο 1 και είπα << μάλλον πέρασε καλά ο αρσενικός το βράδυ>> αλλά τελικά κρύφτηκαν!
Ελπίζω να επιζήσουν!:roll:
Μια γενική ερώτιση όποιος γνωρίζει μου απαντάει: Ο γόνος σε πόσο καιρό θα πάρει τέτοιο μέγεθος ώστε να μην κρύβεται?
Ευχαριστώ!:)
Μια γενική ερώτιση όποιος γνωρίζει μου απαντάει: Ο γόνος σε πόσο καιρό θα πάρει τέτοιο μέγεθος ώστε να μην κρύβεται?
Ευχαριστώ!:)
Παναγιωτη δεν ειναι στανταρ, καθως ο ρυθμος αναπτυξης των μωρων εξαρταται απο τη διαθεσιμη τροφη,απο το ειδος της τροφης που δινεις, απο το ποσα ειναι (ανταγωνισμος)... αλλα και παλι καποια μικρα θα μεγαλωσουν γρηγοροτερα λογω της ικανοτητας τους.
Παναγιώτη μην τρελαίνεσαι...παρα ασχολείσαι μου φαίνεται!:p
Άστα όπως είναι και μην αγχώνεσαι...αφού άρχισαν τα γεννητούρια σε 2-3 μήνες θα ανοίξεις θέμα ''τι να τα κάνω τόσα μικρά;;''...αυτό που σου λέω,δηλαδή,είναι να μην αγχώνεσαι και ψάχνεσαι για την μέγιστη,σε αριθμό,επιβίωση του γόνου..
Όσα ζήσουν..πρώτη γέννα είναι!!;)
Παναγιώτης Κ
22-01-12, 17:40
Kαταρχήν σας ευχαριστώ που μεταφέρατε το θέμα μου!:smt041:smt041
Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές!! Όλους πραγματικά!!
Μπορώ να μετρήσω 6 απο αυτά που μπορώ να δω! Είναι πολύ χαριτωμένα!!
Είναι ψάρια ολοκληρωμένα σε πολύ μικρό μέγεθος!
Είναι όλο ενέργεια, και καμουφλάρωνται επιδέξια απο τον αρσενικό! Τα είδα και να τσιμπάνε απο το τριμένο φλέικ που τους δίνω(ότι περνάει απο δίπλα τους)
Οπότε όλα πάνε καλά. Αν και θα φαγωθούν κάποια μέχρι να μεγαλώσουν.
Κλεόβουλος
22-01-12, 18:37
Άντε μπράβο. Καλώς τα δέχτηκες :)
Παναγιώτης Κ
22-01-12, 18:45
Άντε μπράβο. Καλώς τα δέχτηκες :)
Ευχαριστώ!:grin:
Παναγιώτης Κ
25-01-12, 19:05
Ξεμπούκωσε και η δεύτερη μόλις τώρα. Μου φαίνεται παράξενο όμως διότι δεν είχε πολλές μέρες(μόνο 16) και η πρώτη ούτε αυτή είχε πολλές(μόνο δεκαοχτώ. Φαίνεται οι δικές μου είναι εξπέρ σε αυτά και τα κάνουν πιο γρήγορα. Έβγαλε καμποσα ψαράκια τα οποία είναι μου φαίνεται πιο αναπτυγμενα απο την πρώτη που ξεμπούκωσε. Έκανα έναν απολογισμό των μικρών και έβγαλα κάπου στα 10 μαζί με τα παλιά. Δεν είναι περισσότερα διότι την ώρα που τα 'εβγαζε άρπαζε μεζέ η ξεμπουκωμένη η πρώτη(που να της κάτσει στο λαιμό να της κάτσει) και ο αρσενικός(που να μην του ξανασηκωθεί ποτέ!).
Αν δεν τσακώνονταν τα μικρά για τις περιοχές δεν θα είχα τόσσες απώλειες, αλλά βλέπεις ότι ακόμα δεν τα έβγαλε η μάνα τους περιοχές θέλουν.
:D:D
Πανο...εσυ συγχυζεσαι...αλλα ετσι θα επιβιωσουν τα ικανοτερα ψαρακια στο ενυδρειο σου..
αν θε ςνα βοηθησεις την κατασταση...φροντισε να τους προσφερεις πολλες κρυψωνες. ;)
Παναγιώτης Κ
25-01-12, 22:53
Είναι φυσικό που τα έβγαλαν τόσο νωρίς? Διότι εγώ ήξερα ότι τα βγάζουν απο 18(το λιγότερο έως 25 μέρες. Οι δικές μου στα 18 και 16 τα έβγαλαν.
Έχω κάτι πολύ μικρές moonstone απο τη θάλασσα. Να βάλω 2,3 για να κρύβονται? Έχω και κάτι πολύ μικρά κέλυφη σαλιγκαριών που μοιάζουν μς το assassin το σαλιγκάρι. Κάνει να τα βάλω μπας και κρυφτεί κανένα?
Τι λέτε ρε παίδες?
Παναγιώτης Κ
27-01-12, 14:50
Ξεμπούκωσε και η 3η χτες. Και αυτή είχε λίγες μέρες 16μόνο. Μάλλον τα έβγαλαν νωρίς επειδή είναι αρχάριες. Δεν έβγαλε πολλά επειδή δεν είχε πολλά. Ξεμπούκωσαν και οι 3 τους και είναι πάρα πολύ λαίμαργες για φαί!
δηλαδη ποσα ψαρακια γεννηθηκαν στις 3 γεννες ? καμια 50ρια?
Παναγιώτης Κ
27-01-12, 15:02
δηλαδη ποσα ψαρακια γεννηθηκαν στις 3 γεννες ? καμια 50ρια?
Όχι και 50 ρε συ!:smt120
Καμια 25ρια με το ζόρι!;)
Βέβαια επειδή είναι η πρώτη τους γέννα έκαναν πιο λίγα. Αν κάνουν κι'άλλες τις άλλες φορές θα κάνουν πιο πολλά!
Παναγιώτης Κ
27-01-12, 20:46
Nα και μερικές φωτό όπως μπόρεσα να βγάλω. Στις φωτό πέτυχα το μόνο μικρό που μπόρεσα να βγάλω. Τα υπόλοιπα δεν μπορεί να τα πιάσει ο φακός διότι είναι κρυμένα ώστε δεν μπορώ να τα βγάλω. Επίσης μια οικόνα απο τα ψάρια(κυρίως τον δράστη αρσενικό)
κ.ω.σ.τ.α.ς.
28-01-12, 00:57
Να σου ζυσουν, και τορα τι θα γινουν ολλα αυτα Παναγιωτη???
Παναγιώτης Κ
28-01-12, 10:11
πολυ ωραια !!!!!!
Μπραβο Παναγιωτη.
Να σου ζυσουν,
Eυχαριστώ παιδιά! Να 'στε καλά!
και τορα τι θα γινουν ολλα αυτα Παναγιωτη??
Αυτά ελπίζω να μεγαλώσουν! Όσα μπορέσουν!:smt020
γεια..
μπραβο στα ψαρια σου για τις γεννες
και σε σενα βεβαια.
παντος χρειαζεσε και αλλες πετρες και αλλες κρυψωνες γιατι δεν τα βλεπω καλα τα μικρα σου
σε μια περιοχη στρωσε βοτσαλα στο μεγεθος καρυδιου και απο πανω βαλε μια πλατια μεγαλη πετρα σαν σκεπη
για να δημιουργηθουν χαραμαδες απο κατω καπως ετσι http://www.youtube.com/watch?v=hV0fa0B3ato&feature=plcp&context=C37c9d5aUDOEgsToPDskKIhW_PAURIOWnc2SZLCQ98
καλη συνεχεια
Παναγιώτης Κ
03-02-12, 14:19
γεια..
μπραβο στα ψαρια σου για τις γεννες
και σε σενα βεβαια.
παντος χρειαζεσε και αλλες πετρες και αλλες κρυψωνες γιατι δεν τα βλεπω καλα τα μικρα σου
σε μια περιοχη στρωσε βοτσαλα στο μεγεθος καρυδιου και απο πανω βαλε μια πλατια μεγαλη πετρα σαν σκεπη
για να δημιουργηθουν χαραμαδες απο κατω καπως ετσι http://www.youtube.com/watch?v=hV0fa0B3ato&feature=plcp&context=C37c9d5aUDOEgsToPDskKIhW_PAURIOWnc2SZLCQ98
καλη συνεχεια
Χαχαχα χαριτωμένα είναι. Τέτοι μέγεθος είναι και τα δικά μου! Και μάλιστα τσακώνονται όταν συναντιούνται σαν αυτά του βίντεο!
Λοιπόν, λέω να το κάνω αυτό που έδειξες με τις πέτρες.
Δεν σας είπα. Μόλις ξεμπουκώθηκαν και οι 3 θηλικές μετά απο 4,5 μέρες ξαναμπουκώθηκε η πρώτη, και επίσης μπουκώθηκε και το 4ο θηλικό το μικρό! Μου έκανε εντύπωση διότι είναι μικρότερο απο τα άλλα θηλικά και μπουκώθηκε! Και απ'ότι βλέπω είναι έτοιμες και οι άλλες 2! Οπότε σε καμια 20ρια μέρες θα έχουμε και άλλα πολλλαααααα μικρά!!!
Σας παραθέτω και video των ψαριών σε ερωτικές περιπτύξεις(πριν ξεμπουκώσουν)
http://www.youtube.com/watch?v=lPg2m3temPQ&feature=youtu.be
Μια ερώτιση: Γιατί ο αρσενικός μου δεν έχει τα χρώματα(σκούρο μπλε και μαύρο) όπως βλέπουμε στις φωτό και έχει και κίτρινο στην ουρά?
Βρε εσεις σε ενυδρειο που τρεχει σχεδον 2 μηνες εβγαλε 25 ψαρακια και ειναι
λιγαααααααααααααααα?
Δηλ.ποσα επρςπε να βγουν????
το λεω αυτο γιατι τα συγκεκριμενα εναι δικες μου γεννες που τα εδωσα στον Παναγιωτη
Φιλε εχει δικιο ο Vag,παρασχολησαι μου φενεται....
Ασε τη φυση να διαλεξει το δρομο της οπως σου ειπα και στο τηλ...
Θελεις να ζησουν ολα?παρε μια γεννηστρα και βαλτα μεσα και vualaaaaa
Ειναι απλα τα πραγματα....
τα ψαρακι θα σου γεννησουν απειρες φορες....μην αγχωνεσαι....κα τσε στον καναπε και...απολαυσε το θεαμα!!!:cool:
φοβερο μπραβο παλι .....και εγω ηδη αρχισα να σκεφτομαι κολπα τρικ φωλιες για να γλιτωσουν τα δικα μου...!!!!! να σε ρωτησω τα κυνηγανε ακομα να τα φανε τα μεγαλυτερα ...?
Παναγιώτης Κ
03-02-12, 18:38
να σε ρωτησω τα κυνηγανε ακομα να τα φανε τα μεγαλυτερα ...?
Πλέον όχι. Διότι κρύβονται και δεν τα βλέπουν τα μεγάλα. Αλλά φυσικό είναι αν δουν κάποιο μπροστά τους να το φάνε.
Η πρώτη μέρα είναι η μέρα που θα φαγωθούν όσα είναι να φαγωθούν! Μετά βρίσκουν τις μεριές τους και δύσκολα τα ξετρυπώνουν τα μεγάλα.
και φανταζομαι οτι τρεφονται με τα υπολειματα που πεφτουν κοντα στις κρυψωνες τους ? εχουν το ενστικτο να κρυφτουν αμεσως μετα το ξεμπουκωμα η για παραδειγμα μετα απο μια μερα? τα τρωει και η μανα οπως πχ τα γκαπι με το που τα γενναει?
θα εκανε δουλεια πχ ενα γλαστρακι αναποδα ωστε λογο ενστικτου να καταφυγουν εκει τα νεογεννητα?
Δεν σας είπα. Μόλις ξεμπουκώθηκαν και οι 3 θηλικές μετά απο 4,5 μέρες ξαναμπουκώθηκε η πρώτη, και επίσης μπουκώθηκε και το 4ο θηλικό το μικρό! Μου έκανε εντύπωση διότι είναι μικρότερο απο τα άλλα θηλικά και μπουκώθηκε! Και απ'ότι βλέπω είναι έτοιμες και οι άλλες 2! Οπότε σε καμια 20ρια μέρες θα έχουμε και άλλα πολλλαααααα μικρά!!!
Σας παραθέτω και video των ψαριών σε ερωτικές περιπτύξεις(πριν ξεμπουκώσουν)
http://www.youtube.com/watch?v=lPg2m3temPQ&feature=youtu.be
πολυ ωραιο το video.
ο αρσενικος σου πολυ βαρβατος και τα ψαρια σου πολυ υγειες
απλα να ξερεις οτι ο αρσενικος πιεζει πολυ,τα θηλυκα δεν εχουν πολλες κρυψωνες να κρυφτουν και αναγκαστικα μπουκωνονται μπορει αν δεν ειναι ετοιμες οι θηλυκες να χασουν τις γεννες τους
αν ξεμπουκωθηκαν τωρα,λογικα δεν εχουν ανακτηση βαρος και δυναμεις
με αποτελεσμα να μην μπορεσουν να ανταπεξελθουν στην δυσκολη φαση του μπουκωματος
ολα αυτα υποθετικα τα λεω μπορει και μακαρι να μην συμβουν
Παναγιώτης Κ
04-02-12, 10:57
και φανταζομαι οτι τρεφονται με τα υπολειματα που πεφτουν κοντα στις κρυψωνες τους ?
Nαι τρέφονται με τα υπολείματα. Αλλά τα ταίζω και τρυμένη τροφή και τρωνε απο αυτήν.
εχουν το ενστικτο να κρυφτουν αμεσως μετα το ξεμπουκωμα η για παραδειγμα μετα απο μια μερα? τα τρωει και η μανα οπως πχ τα γκαπι με το που τα γενναει?
Ναι, αλλά στην αρχή δεν είναι επιδέξια, και είναι και σοκαρισμένα και είναι εύκολος στόχος. Δεν τα τρώνε οι μάνες αλλά τα προστατεύουν. Συνήθως τα τρώνε ή ο αρσενικός ή άλλες θηλικές.
θα εκανε δουλεια πχ ενα γλαστρακι αναποδα ωστε λογο ενστικτου να καταφυγουν εκει τα νεογεννητα?
Θα έκανε δουλειά, αλλά δεν θέλω να χαλάσω την οικόνα του ενυδρείου μου. Προτιμώ να προσθέσω μικρές πετρούλες.
πολυ ωραιο το video.
ο αρσενικος σου πολυ βαρβατος και τα ψαρια σου πολυ υγειες
απλα να ξερεις οτι ο αρσενικος πιεζει πολυ,τα θηλυκα δεν εχουν πολλες κρυψωνες να κρυφτουν και αναγκαστικα μπουκωνονται μπορει αν δεν ειναι ετοιμες οι θηλυκες να χασουν τις γεννες τους
αν ξεμπουκωθηκαν τωρα,λογικα δεν εχουν ανακτηση βαρος και δυναμεις
με αποτελεσμα να μην μπορεσουν να ανταπεξελθουν στην δυσκολη φαση του μπουκωματος
ολα αυτα υποθετικα τα λεω μπορει και μακαρι να μην συμβουν
Ναι το ξέρω αυτό, και το κακό είναι ότι ο αρσενικός θέλει συνέχεια κοκο και τις πιέζει πολύ με αποτέλεσμα να τις στρεσάρει. Πάντως προβλήματα δεν αντιμετωπίζω.
παναγιωτη σε ευχαριστω για τις απαντησεις σκεφτομαι εγω να βαλω ενα πηλινο γλαστρακι αναποδα ωστε να καταφυγουν εκει οσα επιβιωσουν του ξεμπουκωματος και με το που μεγαλωσουν λιγο το βγαζω
Παναγιώτης Κ
06-02-12, 21:45
Ξέρω ότι οι θηλικιές τρώνε κατα το μπούκωμα ανάλογα με το πόσο καπάτσες είναι και το κατα πόσο έμπειρες είναι. Αλλά το δικό μου δεν το'χω ξανακούσει!
Ακούστε την απορία: Η μια απο τις υπάρχουσες μπουκωμένες(αυτή την στιγνή είναι 3 στις 4) στην αρχή δεν έτρωγε τίποτα. Έχει 2,3 μέρες που τρώει λές και έχει ξεμπουκώσει και υπέθεσα ότι τα αυγά τα κατάπιε(αν και δεν είναι αρχάρια). Έλα μου όμως που δεν τα κατάπιε! Και αυτό έχω απορία. Ξέρω ότι οι θηλικιές άμα φάνε όταν είναι μπουκωμένες θα φάνε καμια μπουκια φλέικ και αυτό στα κλεφτά! Η δικιά μου γεμίζει την κοιλιά της και είναι και μπουκωμένη!
Σας έχει ξανατύχει?
ΥΓ:Οι υπόλοιπες δεν τρώνε. Γενικά σε όσες φορες έχουν μπουκώσει αυτό δεν έχει ξαναγίνει!
εμενα μια μπουκωμενη που ετρωγε κανονικα και λεμαργα
ξεμπουκωθηκε μετα απο λιγο
ισως δεν ξερω, ετρωγε και απο κανενα αυγο και στο τελος σιγα σιγα τα εφαγε ολα
Παναγιώτης Κ
12-02-12, 16:40
Κάτι δυσάρεστο συνέβη χτές βράδυ! Ενώ τάισα για το χτεσινό βραδινό τάισμα χτες βράδυ και μετά απο ένα νέο στήσιμο στο οποίο προσθέθηκαν και μικρές πέτρες για τα μικρά τις οποίες και εγκαινίασαν, ενώ τάιζα, μια στιγμή που δεν κοιτούσα το ενυδρείο και γυρνάω το κεφάλι μου να δω, τι βλέπω? Βλέπω μπροστά απο μια μπουκωμένη κάτι μπιλίτσες πρασινοκίτρινες σαν την τροφή με σπιρουλίνα που τα ταίζω, και σκέφτομαι: Πως γίνεται μια μπουκωμένη να έφαγε και μάλιστα 4,5 νιφάδες και να τις έφτυσε? Έλα όμως που δεν ήταν νιφάδες! Εν τω μεταξύ αυτό έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου! Οι νιφάδες έκαναν σαν τρελές! Και βλέπω εκείνη την στιγμή να πέφτουν όλα τα θηλικά και να τις τρώνε! και μόνο μία κατάφερε να φτάσει στον πάτο! Τελικά μετα λύπης διαπίστωσα ότι ήταν ψαράκια τα οποία ξεμπουκώθηκαν πρόωρα και ξαφνικά χωρίς αιτία! Μόνο ένα κατάφερε να φτάσει στον πάτο το οποίο και σώθηκε αλλά δεν μπορούσε να κολημπήσει και να κρυφτεί διότι ήταν σχηματισμένο αλλά είχε το αυγο ακόμα απο κάτω του, εξού και οι νιφάδες που νόμιζα!
Το καλό της ιστορίας είναι ότι δεν ξεμπούκωσε τελείως αλλά εχει κι'άλλα στο στόμα της, και περιμένω και άλλη μια να ξεμπουκώσει!
Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, αλλά δεν ήταν πρωτάρα και με παραξένεψε!
Σας έχει συμβεί?
παναγιωτη νομιζω οτι αν δε βαλεις και μικροτερες πετρες αναμεσα στις μεγαλες θα χασεις τα πιο πολλα ;) φτιαξε κρυψωνες ωστε να μην μπορουν τα μεγαλα να τα βρουν
Παναγιώτης Κ
12-02-12, 20:27
παναγιωτη νομιζω οτι αν δε βαλεις και μικροτερες πετρες αναμεσα στις μεγαλες θα χασεις τα πιο πολλα ;) φτιαξε κρυψωνες ωστε να μην μπορουν τα μεγαλα να τα βρουν
Αυτό έκανα φίλε μου! Και μάλιστα πετυχαίνει! Απλά εννούσα ότι ξεμπούκωσε χωρίς λόγο 4,5 ψάρια τα οποία δεν είχαν διαμορφωθεί τελείως!
ωραιος και η μια η δικια μου ειναι οι μερες της απο ρεδω και περα καθε μερα ειναι κρισιμη :D
Αυτό έκανα φίλε μου! Και μάλιστα πετυχαίνει! Απλά εννούσα ότι ξεμπούκωσε χωρίς λόγο 4,5 ψάρια τα οποία δεν είχαν διαμορφωθεί τελείως!
παναγιωτη δεν πειραζει συμβαινει καμμια φορα
μην σε ανησυχει
μπορει να ειχε περισσοτερα μωρα στο στομα τις απ οσα χωραει
να ζοριζοταν και γιαυτο να τα εβγαλε
καμμια καινουργια φοτο???
Παναγιώτης Κ
15-02-12, 14:12
παναγιωτη δεν πειραζει συμβαινει καμμια φορα
μην σε ανησυχει
μπορει να ειχε περισσοτερα μωρα στο στομα τις απ οσα χωραει
να ζοριζοταν και γιαυτο να τα εβγαλε
καμμια καινουργια φοτο???
Σύντομα! Μόλις ξεμπουκώσουν οι θηλικές!!:p
Παναγιώτης Κ
18-02-12, 11:54
Ξεμπουκώσαμε χτες(η μικρή) και μπούκωσε άλλη(χτες)!!
Να δουμε τι θα γίνει στο τέλος! Φωτό η βίντεο(ότι με βολέψει) θα μπει σύντομα!!!
Να ζήσουν τα μικρα τυχερακια !! Περιμένω φωτογραφίες
ωραια να σου ζησουν !!!! αντε και στα δικα μας :grin: .....ποσα επιβιωσαν?
Παναγιώτης Κ
18-02-12, 21:45
ωραια να σου ζησουν !!!! αντε και στα δικα μας :grin: .....ποσα επιβιωσαν?
Aπο ποια γέννα εννοείς πόσα? Απο την χτεσινή ή γενικώς? Πάντως η χθεσινή πιστεύω πως ήταν η καλύτερη γέννα και με τα περισσότερα επιζήσαν!!!
απο την χτεσινη ....αντε ανεβασε να δουμε υλικο :p
Παναγιώτης Κ
21-02-12, 20:18
Σας υποσχέθηκα υλικό! Να'το! Έβαλα τα δυνατά μου!
vR_slkbeXFk
φτουου! δεν μπορω να δω βιντεο στη δουλεια! θα το δω απο το σπιτι :D
Μπράβο Παναγιώτη! Τέλειο...να σου ζήσουν!!!....αλλά και η κάμερα σου τα σπάει!
Παναγιώτης Κ
22-02-12, 12:10
Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά! Αυτή την στιγμή στο ενυδρείο υπάρχουν 10 μικρά(απο αυτά που μπορώ να δω) βάλε και αυτά που δεν φαίνονται!
Παναγιώτης Κ
27-02-12, 13:00
Χτες ξεμπούκωσε άλλη μια και πριν 3,4 μέρες μπούκωσε άλλη μια! Γενικώς κάθε βδομάδα έχουμε μπουκώματα και ξεμπουκώματα!
Καλά μιλάμε το μεγαλύτερο απο τον γόνο πολύ αφασια! Έχει μεγαλώσει απίστευτα και έχει βγάλει και γραμμές!!
Παναγιώτης Κ
29-03-12, 14:14
Ένα περίεργο πράγμα:
Η κυρίαρχη θηλικιά η οποία είχε μπουκώσει πρώτα απο όλες και έπειτα πήραν σειρά οι άλλες έπειτα απο την πρώτη της επιτυχή γέννα όσα μπουκώματα και να κάνει δεν κρατάνε.
Ενώ στις άλλες μπουκώνουν συνέχεια και με επιτυχία ξεμπουκώματος!
Τι να συμβαίνει?
Εγώ πιστεύω ότι δεν παίρνει το κατάλληλο βάρος πριν μπουκωθεί, γιατί όταν ταίζω δεν τρώει πολύ! Τρώει μέν!
Κρατιέται σε φόρμα!
Κάτι δεν εχω παρατηρήσει στην συμπεριφορά της πάντως!
να σου ζήσουν, όμορφα τα σκασμένα
Χτες ξεμπούκωσε άλλη μια και πριν 3,4 μέρες μπούκωσε άλλη μια! Γενικώς κάθε βδομάδα έχουμε μπουκώματα και ξεμπουκώματα!
φαντάσου να το διαβάσει κανένας άσχετος με το άθλημα:D
Παναγιώτης Κ
29-03-12, 19:47
φαντάσου να το διαβάσει κανένας άσχετος με το άθλημα:D
χαχα
Φαντάζεσαι?:smt081:smt081:smt081
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.