Επιστροφή στο Forum : ερωτηση
καλησπερα..να ρωτισω κατι που ισως σας φανει"χαζο"..αν καπιος αγορασει απο συγχομπιστα ενα στειμενο θαλασινο φισ ονλυ..το μεταφερει και το στεινει αμεσα?...δλδ. αν παρει ολο το νερο του παλιου ενυδρειου και το ξαναβαλει μεσα+ βραχο-ποτε θα μπορεσει να ξαναβαλει τα ζωντανα μεσα στο ενυδρειο?..καταρχην γυνετε η φανταζομαι οτι να'νε επιδη πολυ θα με βολευε!
Ίσως σε ένα ωραίο φυτεμένο να είχε νόημα να το κάνεις. Αλλά σε ένα θαλασσινό δεν έχει νόημα και δεν είναι κι εύκολο.
Να αφαιρέσεις δηλαδή μία ποσότητα νερού και να μεταφέρεις το υπόλοιπο όπως είναι στο σπίτι σου, αυτό εννοείς;;;
Ίσως σε ένα ωραίο φυτεμένο να είχε νόημα να το κάνεις. Αλλά σε ένα θαλασσινό δεν έχει νόημα και δεν είναι κι εύκολο.
Να αφαιρέσεις δηλαδή μία ποσότητα νερού και να μεταφέρεις το υπόλοιπο όπως είναι στο σπίτι σου, αυτό εννοείς;;;
Καλημέρα και εγώ θα συντονίσω με τον φίλο
manolischania
30-12-11, 10:09
Όλα γίνονται , αν δεν τραυματίσετε αρκετά τον βράχο σε 2-3 μέρες είναι έτοιμο βεβαια εάν είναι να κανεις κάτι τέτοιο να σου δώσουμε συμβουλές τι να κανεις σε σχέση με αυτά που έχει μέσα όταν μας πεις .
Εγώ πριν 2 χρόνια μετακόμισα και μετέφερα όλο το σύστημα των 700 λίτρων (ενυδρείο-έπιπλο-νερό-ζωντανά) με μιας. Πρώτα συσκεύασα τα κοράλλια και τα σπόνδυλα (ξεχωριστά το κάθε ένα) σε σακούλες που πάντα έχω από πετ σοπ, μετά αφαίρεσα το βράχο (τον τοποθέτησα σε φελιζολένια κουτιά και τον σκέπασα-πριν τα κλείσω- με πετσέτα, ρίχνοντας 1,5 λίτρο νερό από το ενυδρείο από πάνω της, για να διατηρήσω τα πάντα υγρά). Ύστερα αφαίρεσα το 80% του νερού σε καθαρά βαρελάκια, στη συνέχεια έπιασα εύκολα τα ψάρια και τα έβαλα όλα μαζί σε ένα από τα βαρέλια και τέλος αφαίρεσα το υπόλοιπο νερό και τον αραγωνίτη (τον τελευταίο τον έβαλα σε ένα βαρέλι και έριξα και νερό από πάνω-γύρω στα 3 εκατοστά). Από το sump έβγαλα με ίδια διαδικασία ό,τι νερό και αραγωνίτη είχα (στο χώρο του DSB) και τα υλικά φιλτρρίσματος φύγανε μέσα σε αυτό (ελαφριά ήταν). Πρέπει να αναφέρω ότι είχα τη βοήθεια 2 φίλων και έμπειρων συνχομπιστών (ο ένας είχε και φορτηγάκι). Στο νέο σπίτι ξαναστήσαμε το ενυδρείο τοποθετώντας κατά σειρά: αραγωνίτη - νερό (προσεκτικά για να μην τα κάνω όλα γάλα) - βράχο - κοράλλια - ασπόνδυλα - ψάρια. Μάλιστα είχα έτοιμα και 150 λίτρα νερό και έκανα ταυτόχρονα και μία αλλαγή...
Η όλη διαδικασία πήρε περίππου 5 ώρες. Θέλει συντονισμό και μελετημένες κινήσεις. Αν υπάρχει κάποιο σημείο που θέλεις να το αναλύσω, είμαι πρόθυμος (μιας και τώρα τα λέω κάπως επιγραμματικά). Δεν είχα καμμία απολύτως απώλεια και οι παράμετροι του νερού δεν χάλασαν. Απολαμβάνω το ησυχαστήριό μου και το ίδιο εύχομαι και σε όλους.
παιδια..το ενυδρειο ειναι 270 λτρ. με ολο τον εξοπλησμο και ψαρια..να πω οτι δεν υπαρχει βραχος νεκρος η ζοντανος-ειναι ψευτικος...οποτε εδω δεν ξερω τι παιζει οταν θα θελω να βαλω δικο μου κανονικο βραχο...ειμαι σε διλιμα γιατι η τιμη ειναι 350 ευρω κομπλε ολα(ενυδρειο,ρεφρ.,οσμοση,σκιμερ..ολος ο εξοπλησμος+ψαρια) η τιμη ειναι δελιαστικη μεν..εαν ηταν μεταφορα γλικου νερου-ουτε που θα το σκεφτομουν,ομος δεν εχω καμια εμπιρια με θαλασινα,ουτε και κανεναν για βοηθεια..φοβαμε μην τα κανω "θαλασσα".το ενυδρειο θα μεταφερθει(αν και εφοσον) στην ιδια πολυ απο τιν μια ακρι στην αλη..30 λεπτακια μονο η διαδρομη με αμαξη.
παιδια..το ενυδρειο ειναι 270 λτρ. με ολο τον εξοπλησμο και ψαρια..να πω οτι δεν υπαρχει βραχος νεκρος η ζοντανος-ειναι ψευτικος...οποτε εδω δεν ξερω τι παιζει οταν θα θελω να βαλω δικο μου κανονικο βραχο...ειμαι σε διλιμα γιατι η τιμη ειναι 350 ευρω κομπλε ολα(ενυδρειο,ρεφρ.,οσμοση,σκιμερ..ολος ο εξοπλησμος+ψαρια) η τιμη ειναι δελιαστικη μεν..εαν ηταν μεταφορα γλικου νερου-ουτε που θα το σκεφτομουν,ομος δεν εχω καμια εμπιρια με θαλασινα,ουτε και κανεναν για βοηθεια..φοβαμε μην τα κανω "θαλασσα".το ενυδρειο θα μεταφερθει(αν και εφοσον) στην ιδια πολυ απο τιν μια ακρι στην αλη..30 λεπτακια μονο η διαδρομη με αμαξη.
Ίνα πρέπει να το ψάξεις, για παράδειγμα τι μάρκα είναι το ενυδρείο και σε τι κατάσταση. Έχει βάση; Στην όσμοση θα πρέπει να αλλάξεις φίλτρα και μεμβράνη οπότε είναι σαν να την αγοράζεις καινούρια. Το σκίμμερ ποιό είναι; Μπορει να ήταν λάθος επιλογή τότε του παιδιού που τόχει. Βλέπεις τι τραβάνε πολλοί χομπίστες από λάθος επιλογή σκίμμερ. Θα διάβασες πολλές περιπτώσεις είμαι σίγουρος. Το ρεφρακτόμετρο είναι φτηνοδουλειά. Τέλος τα ψάρια είναι καθαρά προσωπικό γούστο. Οπότε τι μένει;
manolischania
31-12-11, 03:51
να πω οτι δεν υπαρχει βραχος νεκρος η ζοντανος-ειναι ψευτικος...
Τι εννοείς ψεύτικος βράχος ?
Έχει κάποιο φίλτρο για την βιολογία ?
μην φοβάσαι τίποτα ειδικά για το fish only που θέλεις .
για τον βράχο αν επιλέξεις ζωντανό διάβασε σχετικέ με το κουράρισμα και θα καταλάβεις
Όπως γραφει και ο freedriver στο δικό του σύστημα δεν επηρεάστηκε τίποτα ( με μελετημένες κινήσεις !! )
P.s ... :rolleyes:
Ίνα πρέπει να το ψάξεις, για παράδειγμα τι μάρκα είναι το ενυδρείο και σε τι κατάσταση. Έχει βάση; Στην όσμοση θα πρέπει να αλλάξεις φίλτρα και μεμβράνη οπότε είναι σαν να την αγοράζεις καινούρια. Το σκίμμερ ποιό είναι; Μπορει να ήταν λάθος επιλογή τότε του παιδιού που τόχει. Βλέπεις τι τραβάνε πολλοί χομπίστες από λάθος επιλογή σκίμμερ. Θα διάβασες πολλές περιπτώσεις είμαι σίγουρος. Το ρεφρακτόμετρο είναι φτηνοδουλειά. Τέλος τα ψάρια είναι καθαρά προσωπικό γούστο. Οπότε τι μένει;
θα συμφωνησω , αν και αρχαρια ..... γιατι απλα εχω ενα ενυδρειο απο φιλο εδω και ενα μηνα και αν και εκανα κατα γραμμα αυτο που με συμβουλεψανε το ενυδρειο συμπεριφερετε τωρα σαν ενα νεο ..... με ολα τα κακα που ερχονται με αυτη την λεξη !
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.