PDA

Επιστροφή στο Forum : καθάρισμα θαλασσινου ενυδρείου για να το κάνω γλυκό

karxarini
28-12-11, 22:30
οτι λέει ο τίτλος
φυσικά όχι γλυκό κουταλιού αλλα χάλασα το μεσογειακό μου και θέλω να βάλω μέσα παφεράκια γλυκού νερού οπότε προσπαθώ να βγάλω τα αλάτια και την άλγη απο τα τζάμια.
ξέρει κανεις κανενα κολπάκι γιατι με τη ξύστρα δε τη βγάζω :(
επίσης τα παφεράκια γλυκού νερού θα είναι πολύ ευαίσθητα αν μείνουν κάποια υπολείματα άλγης? θα εχει επισης σαλιγκάρια για φαγητο και φυτα.

το ενυδρείο ειναι το καρφουρίσιο με το φίλτρο στη πλάτη το οποίο επίσης δεν κατάφερα να βγάλω

manolischania
28-12-11, 22:38
Φέρνεις κανένα φίλο, λίγο ρακί με τα παρελκόμενα και όταν κουράζεται ο ένας πιάνει δουλειά ο άλλος !!
κουράγιο και μην βαρεθείς να το καθαρίσεις

kostas82
28-12-11, 23:36
Γεμισε το με ζεστο νερο οχι καυτο και προσθέσε δυο μπουκαλακια φτηνο ξυδι αστο κανα δυο μερες και καθαρισε το χωρις να το αδειασεις με την ξυστρα και οδοντοβουρτσα για τις γωνιες.

karxarini
29-12-11, 01:24
μαλιστα
μου φαίνεται θα προτιμήσω το ξύδι γιατί το ρακί μας τελείωσε :D
ασε που φοβαμαι τα παρελκόμενα ( αυτός να χει σφηνώσει στο ενυδρείο και γω να σας ρωτάω πως θα τον βγάλω )

manolischania
29-12-11, 01:58
Όντως το ξίδι κάνει καλή δουλειά και για απολύμανση , μπορείς να δοκιμάσεις και συνδυασμό ξίδι με οδοντόκρεμα και λίγο σαπούνι τα ανακατεύεις σε ένα δοχείο και τοποθετείς το υλικό εκεί που υπάρχει η άλγη , δοκιμάζεις μετά από 1 -2 ώρες με ένα πανί να το αφαιρέσεις λογικά θα φύγει διά μαγείας χωρίς να χρειαστεί να γεμίσεις το ενυδρείο !