Επιστροφή στο Forum : Ειναι αρρωστα?
οι 4 ξιφοφοροι μου και το ενα γκαπυ εχουν βγαλει τα ασπρες βουλιτσες στην ουρα τους ειναι αυτο ασθένεια?και αν ειναι τι να κανω?
ψαξε για ick σε παλαιοτερα θεματα και στο google..τι εχεις στο ενυδρειο? ποσα λιτρα ειναι ?
ick is the answer.
μεσα στο φορουμ εχου γραφει διαφορα γι αυτην την αρρωστια και μαλλον ειναι απο stress.
ψαξε για ick σε παλαιοτερα θεματα και στο google..τι εχεις στο ενυδρειο? ποσα λιτρα ειναι ?
τι εννοεις τι εχω και ειναι 112 λιτρα
τι διακοσμο..τι ψαρια..τι φιλτρο..συμπληρωσε την φορμα με τις ασθενειες(που θα βρεις στην αναλογη κατηγορια)
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 17:19
Λογικά το ικ, δεν εμφανίζεται μόνο στην ουρά, αλλά σταδιακά σε όλο το σώμα. Συνήθως εμφανίζεται λόγω στρές σε καινούρια ψάρια, λόγω κακών συνθηκών νερού, ή λάθος ψαρισύνθεσης με αποτέλεσμα το στρες. Αν όντως είναι ικ, τότε είναι ακόμα στην αρχή. Πάλεψε το λοιπόν! Κάνε τη μέθοδο με το αλάτι και τη θερμοκρασία. Δεν θα σου πρότεινα φάρμακα διοτι τις περισσότερες φορές δεν κάνουν τίποτα, αλλά χαλάνε και τη βιολογία.
αλατι δεν εχω (αν εννοειτε ενυδρειακο αλατι) θα ξεκηνησω την αυξηση θερμοκρασιας και βλεπουμε
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 17:24
Πρώτα απο όλα τσέκαρε αν όντως είναι ικ.
Συνήθως όταν έχουν ικ δεν έχουν τοσο όρεξη για φαί και παιχνίδι.
Πρώτα απο όλα τσέκαρε αν όντως είναι ικ.
Συνήθως όταν έχουν ικ δεν έχουν τοσο όρεξη για φαί και παιχνίδι.
απο ορεξη καλα τα βλεπω αλλα προσεξα επισης οτι η ουρα του γκαπυ ειναι φαγωμενη τι γινεται τα εχω παιξει
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 17:36
δεν έχει απο τα άσπρα σημάδια? Μόνο το γκάπυ έχει φαγωμένη ουρά? Μήπως παίζει κάποιο βακτήριο?
δεν έχει απο τα άσπρα σημάδια? Μόνο το γκάπυ έχει φαγωμένη ουρά? Μήπως παίζει κάποιο βακτήριο?
εχει και απο τα ασπρα σημαδια αλλα και φαγωμενη ουρα
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 17:47
φίλε μου πόσο καιρό έχει που είναι τα ψάρια έτσι?
φίλε μου πόσο καιρό έχει που είναι τα ψάρια έτσι?
τα σημαδια εμφανιστηκαν σημερα ειμαι σιγουρος γιατι καθομαι αρκετη ωρα μπροστα στο ενυδρειο και τα κοιταω και επισης το γκαπυ και αυτο σημερα πρεπει να εγινε αλλα για αυτο δεν ειμαι τοσο σιγουρος
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 17:53
παρατήρησες κάτι τον τελευταιο καιρό(ή την τελευταία μέρα)?
Έκανες κάποια αλλαγή στο ενυδρείο , ή πρόσθεσες κάποιο ψάρι?
παρατήρησες κάτι τον τελευταιο καιρό(ή την τελευταία μέρα)?
Έκανες κάποια αλλαγή στο ενυδρείο , ή πρόσθεσες κάποιο ψάρι?
χθες εκανα αλλαγη το τελευταιο τελευταια μπηκε ενα κορυ και ενα σαλιγκαρι και τωρα ειδα οτι μια απο της ξιφοφορους τσιμπαει το σαλιγκαρι που την κανει βασικη υποπτο
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 18:00
ίσως το κόρυ να ευθύνεται για την ουρά, καθώς αν ήταν κάποιο βακτήριο θα ήταν και τα άλλα σε παρόμοια κατάσταση, και ίσως να στρεσάρει και τα υπόλοιπα και να έχουν αρωστήσει.. Αλλαγή δεν εννοώ νερου, αλλά στην σύνθεση ψαριών ή στη διακόσμιση του ενυδρείου.
ΥΓ: Αν μπορείς βάλε καμια φωτό
ίσως το κόρυ να ευθύνεται για την ουρά, καθώς αν ήταν κάποιο βακτήριο θα ήταν και τα άλλα σε παρόμοια κατάσταση. Αλλαγή δεν εννοώ νερου, αλλά στην σύνθεση ψαριών ή στη διακόσμιση του ενυδρείου.
το κορυ λιγο δυσκολα το λεω γιατι η ξιφοφορος γενικος ειναι επιθετικη και ναι εβαλα ενα ξυλο :)
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 18:02
Ίσως να φταίει το ξύλο στη αρώστεια τους. Μπορεί να στρεσαρίστηκαν. Τι επεξεργασία το έκανες πριν το βάλεις?
Ίσως να φταίει το ξύλο στη αρώστεια τους. Μπορεί να στρεσαρίστηκαν. Τι επεξεργασία το έκανες πριν το βάλεις?
πλυσιμο με καυτο νερο και μετα 1 μερα μουλιασμα σε νερο
janickrules
22-12-11, 18:08
το κορυ δεν μπαινει μονο του!
και μαλλον δεν ταιριαζει και στις παραμετρους του νερου σου!
το σαλιγκαρι βγαλτο αν το τσιμπαει πολυ!κριμα ειναι!
το κορυ δεν μπαινει μονο του!
και μαλλον δεν ταιριαζει και στις παραμετρους του νερου σου!
το σαλιγκαρι βγαλτο αν το τσιμπαει πολυ!κριμα ειναι!
δεν ταιριαζει μα εδω http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile18.html λεει οτι ειναι οκ θα μπουνε και αλλα απλως τα βαζω σιγα σιγα και για το σαλιγκαρι θα το βγαλω :( η θα παρω κανενα μικρο ενυδρειο να το βαλω μεσα
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 18:11
Πάντως, τα ψάρια σου είναι άρωστα, και χρειάζεται θεραπεία. Καλό θα ήταν να κάνεις το κόλπο με το αλλατι και την αύξηση θερμοκρασίας όπως είπα και πιο πάνω.
Αν δεν κάνεις κάτι τώρα που είναι αρχή(και κατα 90% θα τα σώσεις) τότε αν τα αφήσεις θα επιδεινωθεί η κατάσταση τους με αποτέλεσμα να γίνονται χειρότερα.
Όσο για την ουρά του γκάπυ ένα melafix θα ήταν κατάλληλο πιστεύω
Πάντως, τα ψάρια σου είναι άρωστα, και χρειάζεται θεραπεία. Καλό θα ήταν να κάνεις το κόλπο με το αλλατι και την αύξηση θερμοκρασίας όπως είπα και πιο πάνω.
Αν δεν κάνεις κάτι τώρα που είναι αρχή(και κατα 90% θα τα σώσεις) τότε αν τα αφήσεις θα επιδεινωθεί η κατάσταση τους με αποτέλεσμα να γίνονται χειρότερα.
Όσο για την ουρά του γκάπυ ένα melafix θα ήταν κατάλληλο πιστεύω
ξεκινησα σταδιακα την αυξηση θερμοκρασιας αλατι θα αγορασω γιατι δεν εχω και αυτο το μελαφιξ τι ειναι και που το βρισκω?
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 18:16
το melafix είναι της API. Δύσκολα θα το βρείς σε πέτ σοπ καθώς τα πετ δεν πολυφέρνουν προιόντα της API(Κακώς). Κοίταξε μήπως το βρείς στο ίντερνετ.
το melafix είναι της API. Δύσκολα θα το βρείς σε πέτ σοπ καθώς τα πετ δεν πολυφέρνουν προιόντα της API(Κακώς). Κοίταξε μήπως το βρείς στο ίντερνετ.
με αυτο η ουρα θα ξαναγινει κανονικη?
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 18:22
θα αρχίζει να αναπτερώνεται. Και σιγά σιγά θα γίνεται κανονική. Απλά αυτό που δεν ξέρω πάνω σε αυτό τι προιόν είναι το αν χρειάζεται το ψάρι καραντίνα ή όχι.
δεν χρειαζεται ..ειναι απολυτως ασφαλες ως προς την βιολογια
!
επομενως βγαζω σαλιγκαρι ανεβαζω θερμοκρασια και αλατι και ριχνω μελαφιξ σωστα?
ναι..και το αλατι ενυδρειακο (ΠΑΝΤΑ ) ή τυροκομικο καθαρο....διαλυμενο πρωτα στον κουβα με το νερο οχι κατευθειαν μεσα στο ενυδρειο ....
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 18:34
έτσι!
ναι..και το αλατι ενυδρειακο (ΠΑΝΤΑ ) ή τυροκομικο καθαρο....διαλυμενο πρωτα στον κουβα με το νερο οχι κατευθειαν μεσα στο ενυδρειο ....
ενυδρειακο φυσικα δεν μπλεκω με αλλα δεν ρισκαρω
-------------------------
της api αλατι ειναι καλο? και τι ποσοτητα να ριξω?
-------------------------
TetraMedica GeneralTonic 100 ml αυτο κανει αντι για το melafix ?
Παναγιώτης Κ
22-12-11, 21:38
TetraMedica GeneralTonic 100 ml δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αν δεν βρείς το melafix, και κάνει παρόμοια δουλειά, ίσως να κάνει
TetraMedica GeneralTonic 100 ml δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αν δεν βρείς το melafix, και κάνει παρόμοια δουλειά, ίσως να κάνει
οκ θα το δοκιμασω :)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.