Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τest νιτρικων

klipitiklopos
21-12-11, 20:35
Βρε παιδια βοηθατε γιατι δεν βγαζω ακρη!
Προσπαθω να μετρησω τα νιτρικα στα ενυδρεια μου, με το test της tetra.
Eχει χρωματικες διαβαθμισεις 0-12-25-50 κ.λ.π., με αποχρωσεις κιτρινο προς πορτοκαλι προς κοκκινο αντιστοιχα.
Μετρησα σε ολα τα ενυδρεια παντα κατω απο 12 (με ανεπαισθητες χρωματικες διαφορες) και λεω ενταξει ειμαστε.
Μεχρι που ειπα να μετρησω και το νερο της βρυσης, και μου εδειξε και εκει την ιδια αποχρωση!
Επειδη διαβασα οτι αντιμετωπισαν το ιδιο και κατοχοι των api test, μηπως υπαρχει καποιος τροπος χωρις να χρειαστει να υποβαλλω τα ζωντανα στην δοκιμασια της υψηλης συγκεντρωσης νιτρικων, να ελεγξω το test αν θα εδειχνε τα υψηλοτερα νιτρικα;

kikonec
22-12-11, 01:13
Βρε παιδια βοηθατε γιατι δεν βγαζω ακρη!
Προσπαθω να μετρησω τα νιτρικα στα ενυδρεια μου, με το test της tetra.
Eχει χρωματικες διαβαθμισεις 0-12-25-50 κ.λ.π., με αποχρωσεις κιτρινο προς πορτοκαλι προς κοκκινο αντιστοιχα.
Μετρησα σε ολα τα ενυδρεια παντα κατω απο 12 (με ανεπαισθητες χρωματικες διαφορες) και λεω ενταξει ειμαστε.
Μεχρι που ειπα να μετρησω και το νερο της βρυσης, και μου εδειξε και εκει την ιδια αποχρωση!
Επειδη διαβασα οτι αντιμετωπισαν το ιδιο και κατοχοι των api test, μηπως υπαρχει καποιος τροπος χωρις να χρειαστει να υποβαλλω τα ζωντανα στην δοκιμασια της υψηλης συγκεντρωσης νιτρικων, να ελεγξω το test αν θα εδειχνε τα υψηλοτερα νιτρικα;

πανε παρε απο φαρμακειο αμμωνια.
ειναι σε μπουκαλακι και εχει καπου 1 ευρω.

βαλε καμια 15 σταγονες μεσα στο δειγμα σου και αν σε αλλαξει χρωμα δουλευει μια χαρα...λογικα ειναι σαν τα δικα μας της api τα τεστ

gianniwpopi
22-12-11, 12:19
πανε παρε απο φαρμακειο αμμωνια.
ειναι σε μπουκαλακι και εχει καπου 1 ευρω.

βαλε καμια 15 σταγονες μεσα στο δειγμα σου και αν σε αλλαξει χρωμα δουλευει μια χαρα...λογικα ειναι σαν τα δικα μας της api τα τεστ

για τεστ νιτρικων λεει ο ανθρωπος οχι αμμωνιας....
και εγω εχω θεμα με τα νιτρικα. και το ενυδρειο και η βρυση μου δειχνουν ακριβως το ιδιο.

kikonec
22-12-11, 12:59
για τεστ νιτρικων λεει ο ανθρωπος οχι αμμωνιας....
και εγω εχω θεμα με τα νιτρικα. και το ενυδρειο και η βρυση μου δειχνουν ακριβως το ιδιο.

ωχ βλακεια μου δεν προσεξα:smt092

BabylonX
05-01-12, 03:01
Ναι γιατί είναι λογικό το νερό της βρύσης να έχει νιτρικά και μάλιστα πολύ συχνά πάνω από τα όρια που θεωρητικά είναι ανεκτά για ένα ενυδρείο. Τι νομίζατε, ότι πίνουμε βελούδο;

delta66
05-01-12, 03:44
Μπορεις να τσεκαρεις το τεστ μετρωντας νερο ΑΟ (για μηδενικα νιτρικα) και νερο βρυσης βαζωντας του KNO3 (λιπασμα) (για ... πολλα νιτρικα)
Ενναλακτικα μπορουμε να τσεκαρουμε και με το δικο μου τεστ το νερο του ενυδρειου σου και της βρυσης σου.
Στην περιοχη σου, πολυ δυσκολο εως αδυνατο, να εχεις νιτρικα στη βρυση