gemini_str
02-06-04, 12:34
Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με το ph στο ενυδρείο μου(96 λίτρων - Juwel record96):
Αντλία νερού 600 l/h
Θερμοστάτη 100 W
Φωτισμός 17watt 13 ώρες την ημέρα από 10 το πρωί έως 11 το βράδυ
Οι μετρήσεις μου δείχνουν μια σταδιακή αύξηση του ph. Ξεκινάω από 7 και σιγά σιγά έχω φτάσει στο 8 και πολύ φοβάμαι ότι θα ανέβει και άλλο.
Οι μετρήσεις χθες το απόγευμα ήταν:
• ΝΗ4/ΝΗ3 0
• ΝΟ2 3,3
• ΝΟ3 0
• Ph 8
• GH 20
• KH 10
• Θερμοκρασία 24ο C
• υπόστρωμα και διάκοσμο χαλίκι και μια ρίζα
• όσο αφορά τις αλλαγές νερού αλλάζω καθημερινά 20 λίτρα για να κρατάω χαμηλά τα ΝΟ2.,
Το έχω στήσει πριν 2 εβδομάδες και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το στρώσιμο. Μετά τις πρώτες δέκα μέρες έβαλα τα εξής φυτά:
1 Microsorum pteropus
1 Ceratophyllum demersum
2 Anubias barteri var. angustifolia (''afzelii'')
4 Aponogeton ulvaceus
3 Sagittaria platyphylla
Έχω 1 θηλυκή μονομάχο και 1 pleco. Τα ψάρια αναγκάστηκα και τα έβαλα στο ενυδρείο την επόμενη μέρα που έβαλα τα φυτά γιατί μου είχαν μείνει από την πρώτη λανθασμένη προσπάθεια στησίματος του ενυδρείου.
Αντλία νερού 600 l/h
Θερμοστάτη 100 W
Φωτισμός 17watt 13 ώρες την ημέρα από 10 το πρωί έως 11 το βράδυ
Οι μετρήσεις μου δείχνουν μια σταδιακή αύξηση του ph. Ξεκινάω από 7 και σιγά σιγά έχω φτάσει στο 8 και πολύ φοβάμαι ότι θα ανέβει και άλλο.
Οι μετρήσεις χθες το απόγευμα ήταν:
• ΝΗ4/ΝΗ3 0
• ΝΟ2 3,3
• ΝΟ3 0
• Ph 8
• GH 20
• KH 10
• Θερμοκρασία 24ο C
• υπόστρωμα και διάκοσμο χαλίκι και μια ρίζα
• όσο αφορά τις αλλαγές νερού αλλάζω καθημερινά 20 λίτρα για να κρατάω χαμηλά τα ΝΟ2.,
Το έχω στήσει πριν 2 εβδομάδες και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το στρώσιμο. Μετά τις πρώτες δέκα μέρες έβαλα τα εξής φυτά:
1 Microsorum pteropus
1 Ceratophyllum demersum
2 Anubias barteri var. angustifolia (''afzelii'')
4 Aponogeton ulvaceus
3 Sagittaria platyphylla
Έχω 1 θηλυκή μονομάχο και 1 pleco. Τα ψάρια αναγκάστηκα και τα έβαλα στο ενυδρείο την επόμενη μέρα που έβαλα τα φυτά γιατί μου είχαν μείνει από την πρώτη λανθασμένη προσπάθεια στησίματος του ενυδρείου.