Επιστροφή στο Forum : ποια ψαρακια καθαριζουν τον βυθο?
εχω ενα ενυδρειο με 9 ροδοστομους και 2 σκαλαρια.ειναι 96 λιτρα εχω χαλικι κατω 5cm 2 ριζες 2 ανουμπιες και 1 κερατοφυλλο και επισις ενα σεντουκι αλλα οχι ξυλινο κατι σε πλαστικοηδες.το ερωτημα μου ειναι τι ψαρακια μπορω να βαλω μεσα για να μου καθαριζουν τον βυθο.δεν θελω να παρω καπιον πλεκο η αλλο ψαρι που μεγαλωνει τοσο πολυ.περα απο ενα κοπαδι κοριντορας εχετε κατι αλλο να προτινετε?
επισης νομιζετε πως το εχω καπως φορτωμενο απο ψαρια?αν οχι θα μπορουσα να βαλω κατι μικρο ακομα?
φιλε μου ψαρακια δεν ξερω να σου πω βυθου αλλα το ενυδρειο σου ειναι ακαταληλο για τα σκαλαρια η γνωμη μου ειναι να τα βγαλεις και να βαλεις κατι αλλο.
ναι το ξερω ειμαι στο ψαξιμο και αν δεν βρω κατι θα φτιαξω μπορεις να μου πεις αν ετσι οπως ειναι ειναι φορτομενο γενικα και αν εξερεσεις τα σκαλαρια ποσα ακομα μπορω να βαλω και τι????
vasilis4x4
18-12-11, 08:24
Κανενα ψαρι δεν καθαριζει το βυθο
Corys μη βαλεις με το χαλικι :D
σαλιγκαρια anentome helena μπορεις να βαλεις που τρωνε τα υπολειμματα τροφης που δεν εφαγαν τα ψαρια και επειδη χωνονται μεσα στο χαλικι βοηθουν στην κυκλοφορια του νερου και την εξαλειψη αναεροβιων ζωνων (στις οποιες δημιουργειται υδροθειο και αν πεσεις σε καμμια τετοια καμμια μερα σκουπιζοντας το βυθο με σκουπα και πηγαινοντας λιγο βαθυτερα απ'το κανονικο, θα εχεις προβλημα). επισης βοηθουν στον ελεγχο των πληθυσμων "λαθρεπιβατων" αν εχεις...
προσοχη ομως, το οτι ψιλοτρωνε υπολειμματα τροφων δεν σημαινει και οτι καθαριζουν τον βυθο...παλι θα χρειαζεται καθαρισμα απο εσενα με σκουπα ή οποιοδηποτε αλλο τροπο.
επισης και τα αππλ σνειλ κανουν καλη δουλεια απο ψαρια στο υπαρχον η γνωμη μυ ειναι να μην βαλεις τπτ.
harris samos
18-12-11, 12:17
πες μας και τι τιμες νερου εχεις :rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.