Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καθαρισμος σιλικονης

kostas78
17-12-11, 21:34
καλησπερα.εχω ξηλωσει τις αναγλυφες πλατες απο το ενυδρειο και ξυνω με ξυστρα τζαμιων την ξερη σιλικονη.τα πολλα φευγουνε αλλα μενουν σταμπες.υπαρχει τροπος να καθαρισει το τζαμι εντελως μιας και θα μπει πλεον χαρτονι για background?

tsoum
17-12-11, 22:00
Δυσκολα. Με νέφτι ίσως βγούνε και τρίψημο με ενα σφουγγάρι. Απλα πρόσεχε με το νεφτι για να μην πάει στις κολλήσεις γιατι τις μαλακώνει. Ξεκολλούσα ενα ενυδρείο και η σιλικόνη εφευγε πολύ πιο ευκολα αμα εμενε το νεφτι για λίγη ώρα επάνω. Δεν είναι διαλυτικό ακριβως αλλα βοηθάει. Ίσως κανει και το ασετον (αν αφήσει θαμπάδα απ'οτι θυμάμαι φευγει με οινόπνευμα). Δοκίμασε πριν το κανεις με ασετον π.χ. στον πατο.

(για την ακρίβεια "white spirit" εγραφέ αυτό που χρησιμοποίησα αλλα απ'οσο ξέρω είναι νεφτι.)

kostas78
17-12-11, 22:04
ευχαριστω.θα το δοκιμασω.

THED
17-12-11, 22:11
με παρα πολυ λεπτο συρμα για κατσαρολες . δεν χαραζει το τζαμι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και κανει αρκετα καλη δουλεια:cool:

kostas78
17-12-11, 22:12
οκ.να σαι καλα.

tsoum
17-12-11, 22:18
με παρα πολυ λεπτο συρμα για κατσαρολες . δεν χαραζει το τζαμι ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και κανει αρκετα καλη δουλεια:cool:

Θα είχα μια μικρή επιφύλαξη για το σύρμα... Τόσες μύτες εχει. Και πάλι θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις καπου που δεν θα φαίνεται (πατος)

THED
17-12-11, 22:19
τιποτα φιλε μου. μολις προχθες παρελαβα το πρωτο μου ενυδρειο και ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα αλλα με σχετικα φρεσκες σιλικονες. ρωτησα τον τζαμα που μου το εφτιαξε και μου ειπε οτι με αυτο το συρματακι κανει μεχρι και τους καθρεφτες που φτιαχνει.
τωρα καθομαι και το χαζευω γιατι ειναι το πρωτο μου και δεν εχω ιδεα πως και με τι θα το εξοπλισω.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!! το συρματακι να ειναι το παααααρα πολυ λεπτο.....κατι σαν μπαλα απο βαμβακι....το πουλανε σε κουλουρες.....
εβαζα πολυ δυναμη και το τζαμι εμεινε αθικτο.

kostas78
17-12-11, 22:24
καταρχην καλως ηρθες στη παρεα.εδω θα βρεις απαντηση σε ολα τα ερωτηματα σου.ελπιζω το συρμα να κανει δουλεια.

bill
17-12-11, 22:25
Οινοπνευμα και ψιλο συρμα κατσαρολας.Μακρυα απο χημικα.

kostas78
17-12-11, 22:28
οκ.εγινε