PDA

Επιστροφή στο Forum : ανατάραξη επιφάνειας νερού


gemini_str
01-06-04, 11:05
θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας καλημερίσω. Είμαι καινούργιος στο χόμπι και πολύ άπειρος. Εδώ και 2 εβδομάδες έχω στήσει το ενυδρείο μου (96 λίτρων) με ζωντανά φυτά (10 φυτά που δεν έχω αναγνωρίσει ακόμα, ψάχνω μέσω φωτογραφιών στο web). Άκουσα ότι όταν έχεις ζωντανά φυτά στο ενυδρείο σου δεν θα πρέπει να υπάρχει ανατάραξη της επιφάνειας του νερού, μια και η οξυγόνωση του νερού γίνεται από τα φυτά και επίσης ότι αν γίνεται ανατάραξη της επιφάνειας χάνετε το απαραίτητο διοξείδιο του άνθρακα. Μπορεί κανείς να με συμβουλέψει τελικά τη ροή του νερού από το φίλτρο να τη γυρίσω προς την επιφάνεια ώστε να υπάρχει ανατάραξη της ή οριζόντια αυτής και προς τα κάτω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

lasal
01-06-04, 11:24
ψάχνω μέσω φωτογραφιών στο web
καλημέρα gemini
Για φυτά δές εδώ
http://www.tropica.com

ότι αν γίνεται ανατάραξη της επιφάνειας χάνετε το απαραίτητο διοξείδιο του άνθρακα. Μπορεί κανείς να με συμβουλέψει τελικά τη ροή του νερού από το φίλτρο να τη γυρίσω προς την επιφάνεια ώστε να υπάρχει ανατάραξη της ή οριζόντια αυτής και προς τα κάτω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Οντως χάνεται ενα μεγάλο μέρος του CO2 (διοξείδιο του άνθρακα).
Την έξοδο γύρισε την οριζόντια οχι προς τα πάνω.

gemini_str
01-06-04, 11:43
ευχαριστώ πολύ για την τόσο γρήγορη απάντηση

pani
01-06-04, 12:14
Να σας πω εγώ τι έκαμα,

Εχω βάλει στη έξοδο του νερού ενα σακκουλάκι πλαστικό στερεωμένο με ένα λαστιχάκι , έτσι το νερό περνάει μέσα απο το σακκουλάκι για να καταλήξει στο ενυδρείο, με τον τρόπο αυτό και όταν η άκρια ευρήσκεται μέσα στο νερό του ενυδρείου η ροή μειώνεται στη επιφάνεια και οι φυσαλλίδες μένουν μεσα στο σακκουλάκι το μήκος του οποίου θα το βρείτε αναλόγως της προτημίσεως σας . Ελπίζω να σας έδωσα σωστη πληροφόρηση. Αν όχι ας με διορθώσουν οσοι γνωρίζουν πιό ΄πολλά.