Επιστροφή στο Forum : Προτασεις ψαριων
Καλησπερα σε ολους τους χομπιστες.Εχω ενα ενυδρειο 150 λιτρων με 3 ξιφοφορους{3 θηλυκες-1 αρσενικο},καποια endler και 7-8 γαριδες red cherry.Επισης εχω απο φυτα βαλισνεριες-κρυπτοκορινες και διαφορα αλλα φυτα.Θα ηθελα προτασεις ψαριων που να μπορουν να συνδυαστουν αρμονικα με βαση αυτα που εχω.Ευχαριστω
Παναγιώτης Κ
12-12-11, 23:41
Τα γκάπυ είναι συμβατά, τα μολλυ, τα πλατυ(δεν θα στα πρότεινα καθώς μοιάζουν με τις θυλικές ξιφοφορίνες), κανα σαλιγκάρι, κανα ανκίστρους(κατα προτίμιση 1). Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο προς το παρόν. Θα σου πουν και οι άλλοι.
μολλυ,πλατυ,ξιφοφοροι υβριδιζουν..προσοχη στον συνδοιασμο αυτων των ειδων....εγω θα προτεινα ενα κοπαδακι corydoras αν στο επιτρεπει ο βυθος σου
Ευχαριστω για τις ιδεες.Να ρωτησω?Ενα κοπαδακι με tetra neon κανει η οχι ?
Παναγιώτης Κ
13-12-11, 00:37
Με όλα τα παραπάνω που προτείναμε όχι, καθώς διαφορετικοί τελείως χαρακτήρες, και διαφορετικοί παραμέτροι νερού.
Ευχαριστω για τις ιδεες.Να ρωτησω?Ενα κοπαδακι με tetra neon κανει η οχι ?
Καλυτερα οχι,εχεις εναν αριστο συνδυασμο οργανισμων μετριου - σκληρου νερου και τα νεον ειναι ψαρακια μαλακου νερου.
Και τα τρια ειδη (ψαρια και γαριδες) που εχεις μεσα θα σου αναπαραχθουν πολυ ευκολα και σε λιγους μηνες το ενυδρειο θα ειναι γεματο απο αυτα,οποτε μην βαλεις κατι αλλο,απλα δωσε κρυψωνες (το κερατοφυλλο ειναι ιδανικο) να μεγαλωσουν ευκολα τα μικρα και σε λιγο καιρο το ενυδρειο θα σφυζει απο κινηση και χρωμα!
Με όλα τα παραπάνω που προτείναμε όχι, καθώς διαφορετικοί τελείως χαρακτήρες, και διαφορετικοί παραμέτροι νερού.
Παρ ολα αυτα εγω εχω εδω και δυο χρονια σε ενα 100λ νεον, γαριδες και εντλερ, ενα διαστημα και μερικα πλατυ χωρις κανενα προβλημα.
morfeas2002
14-12-11, 14:24
μολλυ,πλατυ,ξιφοφοροι υβριδιζουν
Εδώ είσαι εν μέρη λάθος.
Τα Moly δεν υβριδίζουν με τα άλλα.Τα platy υβριδίζουν με τους ξιφοφόρους γιατί είναι της ίδιας οικογένειας.
φιλε μου καταρχας πρεπει να δεις τι θα κανεις με της γεννες ωστε να αποφυγεις την ιχυοφορτιση και αυτο γιατι ξιφο και τζερρυ που τα ειχα γεννουσανε καθε βδομαδα επεισης να ξερεις οτι οι ξιφοφοροι οτι γαριδα μικρη δουνε θα την φανε οπως επισεις και τα μικρα ψαρακια τους αρα εαν θες να δεις γεννες θες 2 ενυδριο.οι ξιφοφοροι υβριδιζουν με πλατυ κατι που δεν το θες αλλα και με τα μολλυ δεν κανουν μιας και τα μολυ τσιμπανε τα ξιφο.επισης πιστευω οτι εχεις αρκετα ψαρακια για τα λιτρα σου δηλαδη 4 ξιφο,ποσα εντλερ λογικα τουλαχιστων 5 συνολο 9 στην θεση σου θα εβαζα 5 κορυντορας ή 2 πλακοστομους με την προυποθεση οτι εχεις επαρκη φιλτρανση.;)
μορφεας ευχαριστω για την διορθωση..αλλα εισαι σιγουρος οτι μολυ και πλατυ δεν υβριδιζουν.!!!
Παναγιώτης Κ
15-12-11, 14:09
Παρ ολα αυτα εγω εχω εδω και δυο χρονια σε ενα 100λ νεον, γαριδες και εντλερ, ενα διαστημα και μερικα πλατυ χωρις κανενα προβλημα.
Δεν σημαίνει οτι είναι και σωστό. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις σε ένα 500λιτρο όσκαρ με φροντόζες. Μπορεί να συμβιώσουν. Δεν σημαίνει όμως οτι ευχαριστιούνται κιόλας. Πάντα κοιτάμε το καλύτερο για τα ψάρια μας.
morfeas2002
16-12-11, 23:50
μορφεας ευχαριστω για την διορθωση..αλλα εισαι σιγουρος οτι μολυ και πλατυ δεν υβριδιζουν.!!!
Ναι, είμαι!!! 100%
Τσιόνογλου Σταύρος
17-12-11, 00:08
Ta cory και οι πλέκο τι νερό θέλουν;;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.